Φουστέρης: Ό,τι μας ζητηθεί θα το κάνουμε

Η ΠΑΕ Σαντορίνη μπορεί να ενημερώθηκε τελευταία στιγμή πως μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου μα ταχύτατες και συντονισμένες κινήσεις κατάφεραν να είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα, η οποία εν τέλει δεν γνωρίζει κανείς με σιγουριά το πότε θα διεξαχθεί.

Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Βαγγέλης Φουστέρης μίλησε στη Mikriliga.com όπου ανέφερε πώς η Σαντορίνη έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει όσα της ζητηθούν και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων εξέφρασε τους προβληματισμούς του όσον αφορά τα έξοδα και τα έσοδα των ομάδων ενώ αποκάλυψε πώς οι παίκτες της ΠΑΕ είναι όλοι πληρωμένοι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

-Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα, όταν ξεκινήσει;
«Θα εξαρτηθεί από το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ζητηθεί. Από το κόστος του. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε όσα ζητηθούν.

«Το ζητούμενο είναι τα έσοδα»
Το ζητούμενο είναι τα έσοδα, τα οποία δεν υπάρχουν. Ούτε διαρκείας, ούτε τηλεοπτικά πέραν της ΕΡΤ, φυσικά ούτε χορηγίες λόγω της κατάστασης.

Δεν γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα. Παρόλο που για εμάς όλα τα παιχνίδια θα είναι εκτός έδρας, εμείς θα το ολοκληρώσουμε!»

-Μπορεί κατά την άποψή σας, να διεξαχθεί το πρωτάθλημα;
«Όπως καταλαβαίνεις, εμείς μπήκαμε τελευταίοι στο συνεταιρισμό οπότε δε μπορώ να πω πολλά πράγματα… Βλέπω ότι πρέπει να είναι όλα σωστά δομημένα για να μπορεί να γίνει το πρωτάθλημα.

Δε μπορεί να μην έχεις κανένα έσοδο και μόνο έξοδα! Έχουμε ίδια έξοδα με τις ομάδες της Super League 2 και της Super League 1, όσον αφορά τη λειτουργία, όμως έχουμε διαφορετικά έσοδα!

«Λειτουργούμε επαγγελματικά αλλά με άλλες απολαβές!»
Λειτουργούμε επαγγελματικά αλλά δεν έχουμε τις ίδιες απολαβές που έχουν οι υπόλοιποι. Δεν μπορείς να έχεις ίδιες απαιτήσεις με τη Super League 2 και τη Super League 1…

Είναι διαφορετικά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και έξοδα ίδια όπως το ΦΠΑ, η ασφάλεια, τα μοριακά τεστ. Μετά δεν μένει τίποτα από τα τηλεοπτικά!»

-Οι δυσκολίες είναι πολλές και το μέλλον άγνωστο. Θα καταφέρει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σωστά;

«Αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σωστά το πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί από την UEFA, αν θα μας δώσει δικαίωμα να ολοκληρωθεί στις 30/6 και όχι τέλη Μαΐου.

Αν ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου δεν θα προλάβουμε να παίξουμε μπαράζ, θα πρέπει να γίνουν μόνο οι δύο γύροι.

Είναι κι άλλα τα προβλήματα. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εγώ δεν έχω πρόβλημα, όμως σε ένα ενδεχόμενο επόμενο lockdown τι θα γίνει; Ειδικά οι περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο μπορεί να έχουν τοπικά. Στη Δυτική Αθήνα και στον Ασπρόπυργο έχει τοπική καραντίνα. Θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν;

Κι επίσης, οι μετακινήσεις πώς θα γίνονται; Να μας διευκρινίσουν, να ξέρουμε πώς θα το χειριστούμε! Αυτή τη στιγμή ότι και να δηλώσω, υπάρχουν παράμετροι άλλοι.

«Πρέπει να βοηθηθούν τα σωματεία αυτή τη δύσκολη περίοδο»
Δεν είδα να βγει κανένας να πει ότι τα έξοδα της διαιτησίας θα είναι λιγότερα ή ότι το κράτος θα αναλάβει ένα μέρος των μοριακών τεστ, κάτι έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν και οι άλλοι!

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει να βοηθηθούν. Δεν συζητάω για χρήματα γιατί ίσως υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού το μπορεί να μην πάνε εκεί που πρέπει.

Ας γίνει λοιπόν η βοήθεια διαφορετικά, ας το κάνουν κατευθείαν. Για παράδειγμα, ας δουν πού θα κάνει η Σαντορίνη τα τεστ, σε πιο νοσοκομείο και να βοηθήσει το κράτος στο κόστος του. Ή η ΕΠΟ να πει στους διαιτητές, θα παίρνετε το 80% από τις ομάδες και το 20% από εμάς. Χρειάζεται κίνηση από όλους, να βοηθήσουμε όλοι!

Διαβάζω ότι ίσως παραταθεί η καραντίνα… Αν δεν κάνουν προετοιμασία οι ομάδες, είναι τελειωμένο… δεν έχει νόημα να το συζητάμε!»

Και κλείνοντας ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Σαντορίνης ολοκλήρωσε τη σκέψη του τονίζοντας παράλληλα πώς η ομάδα του θα κάνει ότι της ζητηθεί:

«Οι παίκτες μας αύριο μεθαύριο θα πληρωθούν το Δεκέμβριο. Από Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο είναι πληρωμένοι. Επίσημο παιχνίδι πολλοί παίκτες έχουν να δώσουν από τις 3 Μαρτίου!

Εμείς ότι μας ζητηθεί θα το κάνουμε. Αύριο ανακοινώνονται τα πρωτόκολλα, ξαναλέω λειτουργούμε όπως όλες οι επαγγελματικές ομάδες και δεν έχουμε ίδια έσοδα, έστω αναλογικά με τις επαγγελματικές ομάδες!»

Πηγή: mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις