Ροκάκης: Είναι δυνατόν να υπάρχουν ομάδες της F.L. με 30 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο;

Απόλυτα σύμφωνος με την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της χώρας, εμφανίστηκε ο Αντώνης Ροκάκης φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του Sportstonoto. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Χανιά τόνισε πως πρέπει επιτέλους να μπουν αυστηρές προϋποθέσεις γύρω από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. «Δεν μπορεί να υπάρχει επαγγελματική ομάδα με 30 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο» κατέληξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Ροκάκη:

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: «Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι άκρως ανταγωνιστικό. Ο λόγος είναι πως κάθε χρόνο σ΄ αυτό το πρωτάθλημα υπήρχαν δύο ομάδες που δεν κατάφερναν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Φέτος αυτές οι ομάδες θα ήταν ο Πλατανιάς και ο Πανιώνιος όμως αποσύρθηκαν πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και τις αντικατέστησαν οι Διαγόρας και η Ιεράπετρα που είναι ενεργές ομάδες».

Για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ: «Το πρωτάθλημα της Φούτμπλ Λιγκ πρέπει να ξεκινήσει όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τελικά ξεκινήσει. Δεν είναι σωστό να είναι ανενεργό ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Φούτμπολ Λιγκ. Πιστεύω όλες οι ομάδες της κατηγορίας μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου για την οποία ο κ. Αυγενάκης σκοπεύει να θέσει αυστηρά κριτήρια όσον αφορά τη συμμετοχή ομάδων: «Το βρίσκω πολύ σωστό. Τέτοιου είδους μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν μελετημένα και με προϋποθέσεις. Να υπάρχει ο χρόνος διαβούλευσης. Αυτή τη στιγμή, για τα δεδομένα τα ελληνικά, οι επαγγελματικές ομάδες είναι πάρα πολλές. Θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές προϋποθέσεις γύρω από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράδειγμα το πόθεν έσχες του κάθε ιδιοκτήτη ομάδας. Πρέπει να ξέρει η πολιτεία ποια είναι τα μέλη των Δ.Σ. των ομάδων. Είναι δυνατόν να υπάρχουν ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ με 30 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο όταν για να βγει η χρονιά χρειάζονται τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρώ;»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις