Κορωνοϊός: Προς νέα σκληρά μέτρα – Τι μελετάται για σχολεία και γενικό lockdown

Στο τραπέζι βρίσκεται για άλλη μία φορά το κλείσιμο όλης της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να μπει λουκέτο και πάλι στα σχολεία άμεσα

 

Σε νέα διλήμματα μπαίνουν και πάλι οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς οι τάσεις των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι συνεχώς αυξητικές. Ο φόβος που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στις αρχές είναι οι μεταλλάξεις που μπορεί να ανατρέψουν άμεσα την εικόνα στο ΕΣΥ. Η ταχύτητα εξάπλωσης των μεταλλάξεων του κορονοϊού μπορεί να γεμίσουν πολύ πιο γρήγορα τις κλίνες ΜΕΘ από ό,τι στο παρελθόν.

Γι’ αυτό και όπως μετέφεραν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο ethnos.gr πρέπει να παρθούν άμεσα νέα σκληρότερα μέτρα ώστε να ανακοπεί ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Παρότι μέχρι στιγμής η ατζέντα αυτής της εβδομάδας δεν έχει ακόμη σχηματισθεί, θεωρείται βέβαιον ότι οι ειδικοί θα προτείνουν νέα μέτρα ενώ θα ξεκινήσουν να εξετάζουν και το θέμα των σχολείων. Άλλωστε πολλοί ειδικοί αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες έχουν ήδη θέσει το ζήτημα εάν θα πρέπει δηλαδή τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά με δια ζώσης εκπαίδευση ή αν θα πρέπει τα παιδιά όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.

Εξάλλου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, με αποτέλεσμα και εκατοντάδες τμήματα στη χώρα να έχουν βάλει λουκέτο.

Και μπορεί τα ίδια τα παιδιά να μη νοσούν βαριά και να είναι κυρίως ασυμπτωματικά, όμως στη συνέχεια παρατηρείται ενδοοικογενειακή διασπορά του κορονοϊού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ενήλικες.

Το γενικό lockdown

Σε ό,τι αφορά το σενάριο για ένα γενικό lockdown, δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και οι επιστήμονες που επιμένουν πως θα πρέπει η χώρα να κλείσει για τρεις εβδομάδες για να «καθαρίσει» από την αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να επανέλθουν πολλές οικονομικές δραστηριότητες όπως είναι η εστίαση που τείνει να καταρρεύσει πλήρως.

Μάλιστα πολλοί εκτιμούν ότι τα επιπλέον μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα δεν ήρθαν τυχαία τώρα, αφού υπάρχει προετοιμασία για πλήρες κλείσιμο της χώρας και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ενισχυθούν δεόντως οι διάφοροι κλάδοι.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις