Παπαϊωάννου για Κούγια: «Δεν είναι να τον παίρνεις στα σοβαρά»!

Για τη νέα δήλωση-ανακοίνωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, μίλησε ο Πανουργιάς Παπαπϊωάννου.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή ΔΙΚΗ και αναφέρθηκε στο νέο… σήριαλ που έχει προκύψει με την ΑΕΛ.

Αφού αναφέρθηκε λοιπόν στα όσα έχουν συμβεί μετά την αναβολή του ματς με τη Λάρισα, επισήμανε την… περίεργη στάση της ΕΠΟ υπέρ της Λάρισας, αλλά και τον φόβο που νιώθουν οι αρμόδιοι για τον Αλέξη Κούγια εξαιτίας της επαγγελματικής του ιδιότητας. Παράλληλα, χαρακτήρισε μυθομανή και δικομανή τον γνωστό ποινικολόγο, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει τι εννοεί με την έκφραση σκουπίδια.

Αναλυτικά:

«Μπήκαμε σε μια διαδικασία χωρίς να φταίμε. Περιμένουμε την απόφαση, από ότι έχουμε ενημερωθεί η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 18 Φεβρουαρίου. Ο Αθλητικός Δικαστής είπε ότι δεν θα εκδικάσει την υπόθεση, αν δεν βγει απόφαση από το Διαιτητικό. Η ουσία όμως για εμάς δεν είναι όσα λέει ο Κούγιας, αλλά ότι έχουμε μπει σε μια διαδικασία, χωρίς να καταλάβουμε πως και γιατί».

Για τις δηλώσεις Κούγια περί σκουπιδιών: «Τις έχω δει και με έχει ενοχλήσει πάρα πολύς κόσμος σχετικά. Επειδή βλέπω ότι λέει στις δηλώσεις του ότι φτιάχνει ομάδες, θα θυμίσω στον κ. Κούγια αν και δεν ασχολούμουν με το ποδόσφαιρο τότε, το 2007 είχε αναλάβει τη Λαμία. Έταζε πράγματα και σε μία νύχτα μέσα πήρε τους παίκτες και κατέστρεψε την ομάδα. Εδώ στη Λαμία άλλα μου λέει ο κόσμος. Τους κατέστρεψε»!

Για τη συμπεριφορά Κούγια απέναντι του: «Είναι όπως τον βολεύει εκείνη την ώρα. Δεν έχουμε και καμία στενή φιλία. Είμαστε σε ένα χώρο που γνωριζόμαστε λόγω επαγγέλματος. Λέμε ένα γεια, να μην παρεξηγεί ο κόσμος τις σχέσεις μας. Αλλά αυτό που βλέπω ειναι πως συμπεριφέρεται κατά το δοκούν και το συμφέρον».

Για τη θέση της Λαμίας σχετικά με το ματς με την ΑΕΛ: «Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι όλη την εβδομάδα και ξαφνικά έγινε οτι έγινε. Επειδή άνθρωποι της πιάτσας είμαστε όλοι, δεν μπορει να έχεις μια επιταγή απλήρωτη απο τις 19 του μήνα. Και δεν μιλάμε για 100 – 200 ευρώ, αλλα για κάποιες χιλιάδες. Να ξέρεις ότι πάει για σφράγιση και ξαφνικά να νιώθεις και αδικημένος. Αυτά μου φαίνονται λίγο κουφά. Ακόμα και ο ίδιος διαψεύδει τα λόγια του. Για παράδειγμα έβριζε στην αρχή της υπόθεσης τον Γραμμένο και μετά από λίγες ώρες έβγαλε ανακοίνωση και τον ευχαριστούσε δημόσια».

Για τις μεταχρονολογημένες επιταγές: «Πρώτη φορά το άκουσα ότι ισχύει τέτοιο πράγμα. Και πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο ίδιος ο κ. Κούγιας είπε ότι του καλοκαιριού τις μεταγραφές τις πλήρωσε το Δεκέμβριο. Με επιταγή που είχε λήξει και όταν το θυμήθηκε πέρασε και την πλήρωσε δηλαδή. Εμείς κοιτάγαμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και αυτός αντί να πληρώσει 200.000 έπαιρνε κι άλλους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Μιλάμε για μεγάλα ποσά…»

Γιατί συμβαίνει αυτό: «Ο κ. Κούγιας έχει μια δύναμη λόγω δημοσιότητας και από ότι έχω καταλάβει στην ΕΠΟ τον φοβούνται. Για να γίνονται όλα αυτά κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Δεν μπορώ να γίνομαι μαϊντανός στα κανάλια. Δεν είναι αυτό το… άθλημα μου. Θέλω να βοηθήσω τον αθλητισμό της πόλης. Σήμερα βγήκα επειδή σέβομαι την πόλη που ζω και έχουν συμβεί όλα αυτά. Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει από κάθε όριο και δημιουργεί καταστάσεις που βολεύουν τον ίδιο. Οι κοινωνίες στη Λάρισα και τη Λαμία είναι μικρές, ο κόσμος κρίνει και κρινόμαστε για όσα κάνουμε και λέμε».

Γιατί δεν αντιδράει στις ύβρεις του Κούγια: «Αν το έλεγε κανένας σοβαρός θα μας πείραζε, τώρα ο Κούγιας με αυτά που λέει και κάνει κάθε μέρα είναι να γελάς. Δεν είναι να τον παίρνεις σοβαρά αυτό τον άνθρωπο. Ας βγει να αιτιολογήσει τι εννοεί με το σκουπίδια, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν ουσία αυτά που λέει. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο με το λέγε – λέγε. Είναι δικομανής και μυθομανής, για αυτό τον φοβούνται.

Αν ανατρέξετε στο παρελθόν έχει πει πολλά για διάφορους. Εγώ προσωπικά δεν τον φοβάμαι σε κάτι. Τον φοβούνται εκείνοι που έχουν κάνει κάτι και έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ποιους λέει σκουπίδια; Την πόλη μας, την ομάδα»;

Γιατί δεν πάει στη Λίγκα το θέμα με τις δηλώσεις Κούγια: «Κάποια στιγμή από αυτά που έβλεπα στη διοργανώτρια, σταμάτησα να πηγαίνω στα συμβούλια γιατί το επίπεδο πέφτει πολύ χαμηλά. Όσοι γνωρίζουν από τα συμβούλια, καταλαβαίνουν τι εννοώ…»

Απόδοση: lamiaole.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις