Στην Ελλάδα για τον Βόλο ο Γκονσάλο Γκαρσία

Είδε τον Βόλο ο Γκονσάλο Γκαρσία. Ο 37χρονος τεχνικός είναι εδώ και λίγες ημέρες ο επικρατέστερος για να αναλάβει την ομάδα της Μαγνησίας ενόψει της νέας σεζόν.

Σήμερα βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση με την ΑΕΛ για την 6η αγωνιστική των playouts της Super League 1 και από βδομάδα θα ξεκινήσει κύκλος επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η παρουσία του πρώην προπονητή της Τβέντε στην Ελλάδα δείχνει πολλά και σίγουρα πρόκειται για ένα βήμα προς τη συμφωνία, αλλά επ’ ουδενί δεν μπορεί να γίνει λόγος για κάτι οριστικό. Ο Ισπανοθρεμμένος τεχνικός και γεννημένος στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης θα αναπτύξει τις ιδέες της για το πλάνο συνεργασίας που έχει στο μυαλό της, ενώ το ίδιο θα συμβεί και από τους ανθρώπους του Βόλου.

Πάντως, θεωρείται απίθανο να υπάρξει κάτι οριστικό στην υπόθεση τη Δευτέρα και θα χρειαστεί λίγος χρόνο παραπάνω για να πάρουν τις αποφάσεις τους οι δύο πλευρές.

Ο Γκαρσία έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ιβηρική, όπως και στην Ολλανδία. Τον Οκτώβριο κλείνει τα 38, έχει εργαστεί στην Τβέντε τη σεζόν 2019-20, όταν και βρέθηκε στην τεχνική της ηγεσία σε 28 ματς. Ήταν στο τιμόνι της ομάδας από το ξεκίνημα και την καθοδήγησε μέχρι να διακοπεί απότομα το πρωτάθλημα της Ολλανδίας λόγω του κορωνοϊού. Την προηγούμενη σεζόν ήταν βοηθός του Μάρινο Πούσιτς στην ίδια ομάδα, ενώ έχει περάσει και από το προπονητικό τιμ της Έσμπιεργκ.

Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί (ως επιτελικός μέσος) σε αρκετές ομάδες. Μεταξύ αυτών η Ρεάλ Μαδρίτης C, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα των Χέρενφεϊν, Χέρακλες, Γκρόνινχεν, Αλκορκόν, Μερίδα, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έχει περάσει μάλιστα από την Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνκακας και της Ανόρθωσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις