Σπουδαία νίκη για Ρήγα, 1-0 τον Εθνικό Φιλιππιάδας

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2016 ο Ρήγα Φεραίος. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Φιλιππιάδας στο δημοτικό στάδιο Βελεστίνου, σε παιχνίδι που διεξήχθη για τη 18η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Κορέτα στο 85΄.

Καλύτερος ο Ρήγας στο πρώτο μέρος
Ο Ρήγας Φεραίος είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος του στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσει φάσεις για να πετύχει κάποιο τέρμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με αρχικό στόχο να μη δεχθούν γκολ. Ο Τσίπης δοκίμασε το σουτ στο 9΄, όμως ο Μπαντής μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το ανάποδο ψαλίδι του Γήτα, έπειτα από σέντρα του Λάππα κατέληξε στα χέρια του Κεφαλά. Στο 15΄ ο Τσίπης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κορέτα, αλλά το σουτ του τελευταίου εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Φιλιππιάδας. Οι δύο ομάδες είχαν ακόμα δύο σουτ. Ο Ρήγας με τον Γκάγκα στο 23΄, ενώ ο Εθνικός με τον Γήτα στο 34΄, τα όποια έφυγαν άουτ. Έτσι, οι παίκτες έφυγαν για τα αποδυτήρια, χωρίς να έχουν πετύχει γκολ.

Ο Κορέτα έδωσε τη λύση
Ο Ρήγας Φεραίος πίεσε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, διότι το μόνο που ήθελε από αυτό το παιχνίδι, ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης. Στο 55΄ο Γκίκας έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε σωτήρια. Δεκαπέντε λεπτά περίπου πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσίπης προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο πορτιέρο του Εθνικού κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 85΄ ο Γκίκας εκτέλεσε το φάουλ, με τον Βουραζέρη να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαντή, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει γκολ, όμως ο Κορέτα στην επαναφορά άνοιξε από κοντά το σκορ για την ομάδα του Ρήγα. Ένα λεπτό πριν από τα ενενήντα, το σουτ του Σέττου πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Παπαβασιλείου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και οι κυανόλευκοι» του Βελεστίνου πέτυχαν μια σπουδαία νίκη.

Σκόρερ: 85΄ Κορέτα
Κόκκινη: Παπαβασιλείου (δεύτερη κίτρινη).
Κίτρινες: Βουραζέρης – Κολιάκης, Διαμαντόπουλος

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Α΄ Βοηθός: Παπαδόπουλος (Κοζάνης)
Β΄ Βοηθός: Ιωαννίδης (Κοζάνης)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Γουτούλης (61΄ Σέττος), Γεωργατζής, Κορέτα (90΄ Ζενούνι), Γκίκας, Τσίπης (91΄ Γούτσιος)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΙΑΔΑΣ: Μπαντής, Χρηστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Κόμνος, Παπαρούνας (55΄ Μαλάτος), Λέντζος, Κολιάκης (72΄ Δημουλάς), Τσακανίκας, Παπαβασιλείου, Γήτας, Λάππας (46΄ Σιδέρης)

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις