ΕΠΟ: Όλες οι αλλαγές που έγιναν στο κείμενο της ολιστικής μελέτης

Σχεδόν όλες οι προβλέψεις που περιέχονταν στο προηγούμενο κείμενο του καταστατικού και βασίζονταν στην ολιστική μελέτη άλλαξαν από την ΕΕ της ΕΠΟ, οι αποφάσεις της οποίας, θα τεθούν προς έγκριση στη ΓΣ της ομοσπονδίας στις 19/7.

Συγκεκριμένα:

Στην Εκτελεστική Επιτροπή η ύπαρξη γυναίκας – μέλους προβλέπεται από τις επόμενες εκλογές και όχι σε περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης μέλους της σημερινής ΕΕ. Δεν προβλέπεται η ύπαρξη διαιτητή, παρά μόνο χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στη Γενική Συνέλευση όλες οι νέες Ενώσεις, προπονητών, ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου θα έχουν από μία ψήφο και όχι από δύο. Απαλείφεται η δημιουργία Ένωσης Διαιτητών. Η SL2 θα έχει μία ψήφο αντί για έξι.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα αποφασίζει μόνο για “αγωνιστικά θέματα”. Για θέματα κανονισμών, αναδιάρθρωσης, προβιβασμού/υποβιβασμού η τελική απόφαση θα εξακολουθήσει να ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ο ΠΣΑΠ αντί για δύο θα έχει μία ψήφο.

Οι αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής αυξάνονται σε σχέση με αυτές του Εκτελεστικού Διευθυντή, όσον αφορά το αρχικό κείμενο. Ειδικότερα όλες οι αποφάσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή θα εγκρίνονται από τη Ε.Ε.

Ο κανονισμός διαιτησίας θα εγκρίνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ μέχρι τώρα δεν εγκρινόταν.

Επίσης προστέθηκε, ως πρόβλεψη της ολιστικής μελέτης παρότι δεν υπήρχε στο προηγούμενο κείμενο, η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League.

H μόνη πρόβλεψη που πέρασε ως είχε είναι η σύσταση της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης που θα ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις