Άδοξο τέλος στη συνέντευξη Μπέου στον ΑΣΤΡΑ (video)

Στην τηλεόραση του Άστρα και την εκπομπή «Πολιτικό Forum» του Χρήστου Λουκά φιλοξενήθηκε χθες λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ, ο Αχιλλέας Μπέος. Ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε περίπου μία ώρα για την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου, αποκαλύπτοντας ορισμένα στοιχεία τα οποία δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι χθες.

Στην εκπομπή παρόντες ήταν επίσης και οι Γιώργος Αποστολακόπουλος (ως εκπρόσωπος του αθλητικού τμήματος του “ΑΣΤΡΑ”) και Βασίλης Ζηνέλης (ως αρχισυντάκτης αθλητικού τμήματος της εφημερίδας “Ταχυδρόμος”) για να θέσουν ερωτήματα στον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου. Ακολουθεί αναλυτικά η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου από τη χθεσινή εκπομπή «Πολιτικό Forum»:

Ο Δήμαρχος Βόλου ξεκίνησε, λέγοντας ότι το 2011, όταν εκείνος πήγε στη φυλακή και ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε, στα ταμεία της ομάδας υπήρχαν 780.000 ευρώ, 16 ποδοσφαιριστές, υλικό ιματισμού αξίας 270.000 ευρώ, ενώ στα γραφεία της ΠΑΕ είχε φτάσει προσφορά της τάξεως των 350.000 ευρώ για τον τότε βασικό τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων», Έλντιν Γιακούποβιτς. Ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέχεια τόνισε ότι δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία της ομάδας και πως δεν ζήτησε να πουληθεί ούτε ένας ποδοσφαιριστής για να εξοικονομήσει χρήματα. Αντίθετα, κάποιοι που δεν γνωρίζει, πούλησαν 15-16 αυτοκίνητα που κάλυπταν τις ανάγκες της ομάδας, αλλά και τον ποδοσφαιριστή Ιάσονα Παπαδημητρίου στην Ξάνθη για το ποσό των 7.000 ευρώ.

Σχετικά με τα τέσσερα χρόνια μιζέριας, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου επεσήμανε πως αυτά ήταν τέσσερα χρόνια πρωταθλητισμού, ενώ δήλωσε πως επί 24 χρόνια οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν είχαν να βάλουν κάλτσες, με την ομάδα να ταξιδεύει από χωριό σε χωριό.

Ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Δημήτρη Καραγιάννη, Γιώργο Τόρη και Γιώργο Βαρούτσικο, αλλά και όλους τους παράγοντες που συμμετείχαν στα διοικητικά συμβούλια της ομάδας. Αντίθετα, χαρακτήρισε ως απατεώνα τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη, διότι πρώτα εισέπραξε τα λεφτά του ΟΠΑΠ τον Ιανουάριο του 2013 και έπειτα έδωσε την ομάδα στον Δημήτρη Καραγιάννη, ο οποίος αποφάσισε να μπει μπροστά και να την «τρέξει», μετά από δική του παρότρυνση.

Όσον αφορά την περσινή χρονιά είπε πως οι Γιώργος Τόρης και Γιώργος Βαρούτσικος ανέλαβαν και «έτρεξαν» τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ζητώντας τότε από τον κόσμο να αγοράσει μετοχές για να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται, κάτι που δεν έγινε και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν μόνοι τους μέχρι το Μάιο, όπου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και έπειτα αποχώρησαν. Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2015 δεν βρέθηκε επενδυτής και έτσι δημιουργήθηκε μια διοίκηση πρωτοδικείου με το σύνθημα «ή Τώρα ή Ποτέ». Ο Αχιλλέας Μπέος εκμυστηρεύτηκε πως κάλεσε προσωπικά 40 επιχειρηματίες να ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα, όμως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, δεν τα διαχειρίστηκε ο ίδιος.

Σε εκείνο το σημείο, ο Δήμαρχος Βόλου «άνοιξε» μια μεγάλη παρένθεση για το θέμα του Τικάο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είχε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών, ενώ πριν αποχωρήσει, είχε πληρωθεί μέχρι και για τον μήνα Νοέμβριο, παρόλο που είχε αγωνιστεί για 1,5 παιχνίδι. Μετά τη διάλυση του Ολυμπιακού, ο Τικάο προσέφυγε στη FIFA, όμως η ΕΠΟ δεν απέστειλε όπως όφειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία έγγραφο, στο οποίο να αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε διαλυθεί. Αυτός είχε ως αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να κερδίσει την υπόθεση, διότι δεν υπήρχε εκπροσώπηση της ομάδας. Ο Ολυμπιακός μετά προσέφυγε στο CAS, ξοδεύοντας συνολικά 60.000 – 65.000 ευρώ. Οι άνθρωποι της ομάδας ήλπιζαν το καλοκαίρι του 2015 πως με 60.000 – 70.000 ευρώ η υπόθεση θα έκλεινε, αλλά στην απόφαση που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ αναγραφόταν πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να αποζημιώσει τον Τικάο με 400.000 ευρώ, με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου να επισημαίνει πως αυτή η απόφαση ήταν και η ταφόπλακα της ομάδας.

Επιστρέφοντας ξανά στη φετινή χρονιά, ο Αχιλλέας Μπέος επεσήμανε πως δεν πέτυχε η συσπείρωση του κόσμου, ενώ όσους έβριζαν τα μέλη της διοίκησης πρωτοδικείου, τους χαρακτήρισε ως ηθικούς αυτουργούς.

Σχετικά με τις λέσχες φιλάθλων, τόνισε πως εκείνες πρέπει να έχουν γραφείο, τηλέφωνο, μέλη, καταστατικό, συνδρομές, ψηφοφορίες και να είναι αναγνωρισμένες από το σωματείο που υποστηρίζουν, ζητώντας από τα μέλη του Σ.Φ.Ο.Β. να απαντήσουν στο ερώτημα, πού στεγάζονται τα γραφεία τους. Πάντως, για τις λέσχες ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε πως δεν αναγνωρίζει καμία, ενώ για τους Austrian Boys ότι τους έδωσε, αλλά δεν πήρε τίποτα από αυτούς. Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου δήλωσε επίσης πως δεν ζήτησε ποτέ να κάνουν συλλαλητήριο για να τον στηρίξουν ή να πάρουν θέση γι’ αυτόν. Αντίθετα, ζήτησε μόνο μια φορά να στείλουν κουβέρτες, ώστε να βοηθήσουν την καθημερινότητα των φυλακισμένων.

(Μέχρι το 43:00 είναι η αρχική τοποθέτηση του Αχ. Μπέου)

Ο Αχιλλέας Μπέος ευχαρίστησε όσους τον ξενέρωσαν, τονίζοντας πως δεν θα πάει ξανά στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τις ομάδες του, δηλαδή τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Πανιώνιο και την Εθνική Ελλάδος. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου με έγγραφα που έφερε μαζί του στην εκπομπή «Πολιτικό Forum» απέδειξε πως παρά τα χρήματα που διέθεσε για τον Ολυμπιακό, στην κατοχή του δεν βρίσκεται ούτε μία μετοχή της ομάδας.

Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας αποκάλυψε ότι πουλήθηκαν συνολικά 1301 διαρκείας (1139 απλά και 162 VIP). Συγκεκριμένα, από τα γραφεία της ΠΑΕ πουλήθηκαν 316 απλά και 14 VIP, ενώ 30 εισιτήρια δόθηκαν ανταποδοτικά σε κάποιους χορηγούς. Επίσης, από τα 1301 διαρκείας, 793 απλά και 148 VIP διατέθηκαν από τους «μαλάκες», βάζοντας και τον εαυτό του μέσα σε αυτούς, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιοι ήταν οι υπόλοιποι.

Σχετικά με τα έσοδα της ομάδας ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι εκείνα των διαρκείας ήταν 170.000 ευρώ, ενώ από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων ο Ολυμπιακός είχε μόνο σε ένα παιχνίδι έσοδα 7.000 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα «έμπαινε» μέσα. Όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τη χορηγία του ΟΠΑΠ, ανέφερε ότι τα χρήματα εκχωρήθηκαν εξολοκλήρου σε 14-15 προσφυγές παλιών παικτών, με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να έχουν πάρει μέχρι σήμερα 147.000 ή 157.000 ευρώ. Επίσης, από τις πινακίδες τα έσοδα ανέρχονταν συνολικά στα 60.000 ευρώ, αλλά έχουν εισπραχθεί μόνο 35.000 ευρώ. Σχετικά με τα έξοδα του Ολυμπιακού, μόνο για το ξεκίνημα της χρονιάς υπολογίζονταν σε 212.000 ευρώ (37.000 ευρώ από πρόστιμα, 40.000 ευρώ σε εφορία και ΙΚΑ για να ξεκινήσει η ρύθμιση και 5 μηνιαίες δόσεις των 27.000 ευρώ). Τα έξοδα για κάθε ένα από τα δύο παιχνίδια στην Κρήτη ξεπερνούσαν επίσης τα 10.000 ευρώ.

Μετά από περίπου μία ώρα παρουσίας του στην εκπομπή «Πολιτικό Forum», ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε, διότι δεν του άρεσε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ύφος του κεντρικού παρουσιαστή, Χρήστου Λουκά. Αιτία της λεκτικής διαμάχης η αντίδραση του Χρήστου Λουκά στην αναφορά του κ. Μπέου πως δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους, θυμίζοντάς του πως αυτοί οι σύνδεσμοι ήταν που τον στήριξαν στα δύσκολα. Η εκπομπή δεν έφτασε ποτέ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τις οποίες περίμενε ο κόσμος για να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα όσον αφορά το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου.

Δημήτρης Μπιτολάς για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις