Η εφιαλτική εξάπλωση της φωτιάς στην Εύβοια από τον δορυφόρο της NASA – Δραματικές ώρες στο Πευκί

Κόβει την ανάσα η αποτύπωση της εξάπλωσης του πύρινου μετώπου που εξαφάνισε από τον χάρτη τη Βόρειο Εύβοια. Πάνω από 3.000 άνθρωποι μακριά από τις εστίες τους. Εκκενώνονται διαρκώς περιοχές, εγκαταλείπουν το νησί με πλωτά μέσα από το Πευκί οι πολίτες.

Όταν την Τρίτη 3 Αυγούστου ξέσπασε η πρώτη πυρκαγιά στη Βόρειο Εύβοια, στη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε για τα επόμενα έξι 24ωρα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, σπίτια και περιουσίες έγιναν στάχτη, ενώ χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το αύριο.

Η καταγραφή από το σύστημα της υπηρεσίας Fire Information for Management System (FIRMS) της NASA για τη Βόρεια Εύβοια, που έχει σχεδόν σβηστεί από τον χάρτη, κόβει την ανάσα.

Η ταχύτητα με την οποία διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε το μέτωπο μέσα σε λίγες ώρες, προκαλεί τρόμο και θλίψη. Μέσα σε μερικά 24ωρα, η Βόρεια Εύβοια από καταπράσινη μετατράπηκε σε κρανίου τόπος. Ο χάρτης του συστήματος έγινε κατακόκκινος, δείχνοντας το μέγεθος της συμφοράς. Δείτε μέρα με την ημέρα πως η πύρινη λαίλαπα εξαπλώθηκε και κατέστρεψε τη μισή Εύβοια…

Τρίτη 3 Αυγούστου

 

Τετάρτη 4 Αυγούστου

Πέμπτη 5 Αυγούστου

Παρασκευή 6 Αυγούστου

Σάββατο 7 Αυγούστου

Κυριακή 8 Αυγούστου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις