Η “μαύρη” μέρα του Ολυμπιακού Β.

Η σημερινή μέρα θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των Βολιωτών φιλάθλων, ως η «μαύρη» μέρα του βολιώτικου ποδοσφαίρου.
Το 2011 η πολιτική ηγεσία του τόπου είχε αποφασίσει μέσα σε μια νύχτα τον αφανισμό του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ολυμπιακός «λαβώθηκε» από εξωθεσμικούς παράγοντες, αλλά άντεξε και επέστρεψε μετά από ένα χρόνο. Μπορεί όχι τόσο δυνατός, αλλά αναμφίβολα ανταγωνιστικός. Μπορεί όχι στη Σούπερ Λιγκ, αλλά αγωνίστηκε κάνοντας πρωταθλητισμό στη Φούτμπολ Λιγκ.
Και αν τότε…

…έφταιξε, σύμφωνα με αυτούς που τον όριζαν το «σάπιο» πολιτικό σύστημα, σήμερα άραγε ποιος φταίει για τη διάλυσή του; Μήπως ο μεγάλος «εμπνευστής» και «οραματιστής» του, μήπως οι επίδοξοι «σωτήρες» του που τα τελευταία χρόνια τον διαφεντεύουν κατά το δοκούν;
Και ο φίλαθλος κόσμος; Πίστεψε, βγήκε στους δρόμους, «τιμώρησε» ως ένα βαθμό σε προηγούμενες εκλογές πολιτικούς που θεώρησε πως «έβλαψαν» την ομάδα, ενώ βοήθησε ως ένα βαθμό άλλους Ολυμπιακάρες να φτάσουν στην κορυφή…
Και τώρα; Τώρα όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, γελάει ειρωνικά με την κατάντια του βολιώτικου ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού Βόλου. Πριν ένα μήνα, Δεκέμβρης του 2015 ήταν, όταν η Διοίκηση Πρωτοδικείου υπόσχονταν μεταγραφές, πρωταθλητισμό και άλλα τέτοια, μεγάλα και τρανά
Σήμερα, ένα μήνα αργότερα το σκηνικό άλλαξε ριζικά. Ο Ολυμπιακός «πνίγηκε» από τη «θηλιά» της οικονομικής ασφυξίας που του πέρασαν στο λαιμό του. Έχασε ρυθμίσεις σε ΙΚΑ και εφορία, ενώ έμεινε χωρίς ούτε έναν ποδοσφαιριστή στη δύναμή του.
Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου πλέον ξέρει και κρίνει. Δεν ξεγελιέται από τα ωραία και μεγάλα λόγια. Είναι θυμωμένος και «πονάει» για την ομάδα της καρδιάς του.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και επειδή ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής και της κοινωνίας μας, όπως άλλωστε και ο Ολυμπιακός είναι συνυφασμένος με την ιστορία του Βόλου, ο αντίκτυπος από τον σημερινό αφανισμό, πιθανότατα να γίνει «ορατός» και στη ζωή του τόπου μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις