Νέος άθλος του Βολιώτη Λευτέρη Παρασκευά: Διέσχισε τη Σλοβενία από τα βουνά της (photos)

Το ταξίδι του Love Van στη Σλοβενία που ξεκίνησε στις 17/8 έφτασε στο τέλος του. Ο στόχος επετεύχθη. Το βανάκι της αγάπης και της ανθρωπιάς διέσχισε τη χώρα από τα βουνά της (Slovenian mountain trail) και τράβηξε το οπτικοακουστικό υλικό που θα αποτελέσει μέρος του ντοκιμαντέρ του με τίτλο «LookWIthIn».

Το Love Van το οποίο έχει τους τελευταίους μήνες βγει στους δρόμους της Αθήνας με στόχο να στηρίξει τους άστεγους πολίτες ετοιμάζει τη δική του ταινία μικρού μήκους που το καλοκαίρι του 2022 θα προβληθεί σε όλη τη χώρα.

«Λέγεται, πως τα ωραία πράγματα, τελειώνουν γρήγορα. Έτσι και αυτό το ταξίδι, παρόλες τις δυσκολίες του, τελείωσε» αναφέρει μιλώντας στο Newsbeast o Λευτέρης Παρασκευάς.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς, ο οποίος εκτός από εμπνευστής του Love Van θα είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έφτασε στη Σλοβενία την Τρίτη (17/8) και ξεκίνησε αμέσως την ανάβαση στο βουνό. Το Σάββατο (4/9) κατάφερε να διασχίσει τα 617 χιλιόμετρα 43.000 θετικής υψομετρικής διαφοράς που ήταν ο στόχος του.

«Τώρα που όλα ηρέμησαν, τα βήματα σταμάτησαν και η ψυχή γέμισε εικόνες, ήρθε η ώρα του απολογισμού» λέει.

«Λίγες ημέρες πριν το ταξίδι βρισκόμουν στις πυρκαγιές στη Αττική. Μαζί με ευαισθητοποιημένους ανθρώπους κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να παρέχουμε βοήθεια σε όποιον την χρειαζόταν. Κουρασμένος ψυχικά και σωματικά, έφτασε η στιγμή να βρεθώ σε ένα μέρος τελείως αντιφατικό από τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ημέρες που που μας γέμισαν όλους θλίψη και θυμό» επισημαίνει ο εμπνευστής του Love Van κάνοντας τον απολογισμό του ταξιδιού του.

«Έφυγα με σφιγμένο το στομάχι και την απορία για το πώς θα διδάξουμε στα παιδιά μας ότι η γη είναι η μητέρα μας όταν της φερόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Σκεφτόμουν ότι όχι μόνο απομακρυνόμαστε όλο και πιο πολύ από το φυσικό μας περιβάλλον μέσα στην φαινομενικότητα που ζούμε, αλλά και το καταστρέφουμε χωρίς καν να σκεφτόμαστε τις συνέπειες» αναφέρει.

«Μετά από τα εφιαλτικά βιώματα στη χώρα μας, είχε έρθει η ώρα για το εσωτερικό μου ταξίδι. Αυτό που με προσπάθεια και αφοσίωση είχα σχεδιάσει καιρό πριν. Το ταξίδι αυτό, το αναζητώ συχνά, για πολλούς λόγους. Για τη βαθύτερη γνωριμία και σύνδεση με τη φύση, την ηρεμία που σου χαρίζουν οι ήχοι και οι εικόνες της. Εικόνες που θυμίζουν ότι η ανθρώπινη ύπαρξη είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτής της φύσης και τίποτα άλλο – κάτι που συχνά το ξεχνάμε» εξηγεί και προσθέτει «αναζητώ την αποτοξίνωση από την τεχνητή καθημερινότητα, τις υλικές, βολικές μεν αλλά ταυτόχρονα ψευδείς απολαύσεις».

Όπως υπογραμμίζει ο Λευτέρης Παρασκευάς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό να συμβεί χωρίς την στήριξη κάποιων ανθρώπων.

«Η βοήθεια του Μανώλη Αρμουτάκη σε όλα τα επίπεδα (κινηματογράφηση, οργάνωση του ταξιδιού, τεχνικές συμβουλές σε δύσκολα περάσματα), όπως και του φίλου Βασίλη Μωριάτη που ήρθε στη μέση του ταξιδιού και έφερε ηρεμία στην ομάδα, ήταν καταλυτική για να τα καταφέρουμε» λέει και προσθέτει πως οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά του και στην υπέροχη γυναίκα του που στηρίζει πάντα τις τρέλες του και τον αφήνει να ζήσει τις στιγμές του.

Επίσης ο Λευτέρης Παρασκευάς ευχαριστεί την ομάδα του The Love Van που ταξίδεψαν μαζί και όλες τις εταιρείες που βοηθούν στο ντοκιμαντέρ, LookWIthIn. Αυτές οι εταιρείες, όπως τονίζει πιστεύουν στα μέλη της ομάδας και μαζί τους θα ταξιδέψουν για έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι την προβολή της ταινίας μικρούς μήκους. «Ο ένας βοηθά τον άλλον και όλοι μαζί την κοινωνία μας» τονίζει.

Κλείνοντας σημειώνει πως τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ συνεχίζονται στην Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο με το καλό θα γίνει η πρώτη του προβολή.

Φωτογραφίες: Emmanouil Armoutakis

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις