Πρωταθλήτρια χειμώνα η ΑΕΛ (video)

Το καθήκον της έκανε η ΑΕΛ, που αν και δεν έπιασε υψηλή απόδοση, κατάφερε να επικρατήσει άνετα του Αχαρναϊκού με 2-0 και να… κλειδώσει την πρώτη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου.

Σε ένα παιχνίδι που άρχισε με δίλεπτη καθυστέρηση, λόγω της καθιστικής διαμαρτυρίας των ποδοσφαιριστών για τα θύματα στο Αιγαίο, ο Αχαρναϊκός μπήκε πιο δυνατά και έφτασε κοντά στο 0-1 στο 4′. Σουτ του Εμέκα, η μπάλα στο δοκάρι του Ξενοδόχοφ το οποίο έσωσε την Λάρισα. Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους, που είδαν τον Μπόγιοβιτς που πέρασε στο παιχνίδι στο 20′ στη θέση του τραυματία Βέρτζου, να ανοίγει το σκορ.

Στο 26′, ο επιθετικός της ΑΕΛ βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, προσπέρασε και τον Παγούδη και με πλασέ έκανε το 1-0. Αυτό το γκολ ήταν αρκετό στην ομάδα του κάμπου, ώστε να ρίξει ρυθμό και να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στην εκπνοή μάλιστα, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ροβίθη, με τον διαιτητή να μην δείχνει τίποτα και στο ριπλέι να φαίνεται πως υπάρχει παράβαση, αλλά εκτός περιοχής…

Στην επανάληψη, είδαμε ένα παιχνίδι με χαμηλό ρυθμό και τον Αχαρναϊκό να μην δείχνει ικανός να φτάσει στην ισοφάριση. Αντίθετα, η Λάρισα, αν και έκανε περισσότερο συντήρηση δυνάμεων, έβγαινε επικίνδυνα μπροστά χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με τους Μπουντόπουλο, Λαμπρόπουλο και Μασούρα, πριν… κλειδώσει τη νίκη στο 67′. Τότε, ο Μπουντόπουλος πλάσαρε τον Παγούδη που απέκρουσε και ο Λαμπρόπουλος πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αχαρναϊκού.

Κάπου εκεί το παιχνίδι… τελείωσε, με την Λάρισα να φτάνει ακόμα σε μια νίκη, να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια χειμώνα και να περιμένει τα παιχνίδια των Απόλλωνα και Κέρκυρας, ώστε να δει την διαφορά που θα έχει από την δεύτερη και τρίτη θέση.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Βέρτζος (21′ Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Μονιάκης (52′ Κοντοχρήστος), Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Μπουντόπουλος (77′ Μαρουκάκης), Ουρτάδο, Ροβίθης, Μπόγιοβιτς.

Αχαρναϊκός (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Εμέκα, Μπέλιτς (66′ Ματσούκας), Μήλιος (54′ Καλογερόπουλος), Ομπράντοβιτς, Πολίμος, Μάρης, Παβίσεβιτς, Ρεπετσάς (73′ Όμο), Μουστάκης, Κωστόπουλος.

 

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις