Ι. Ράμμου: Εξαιρετική η συμπεριφορά όλων των ομάδων

Το 2ο ΓΕΛ Βόλου στα κορίτσια και το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας στα αγόρια είναι οι πρωταθλήτριες ομάδες στη Μαγνησία, όσον αφορά τα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ Λυκείων, τα οποία ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί στο κλειστό του ΕΑΚ. Η χθεσινή μέρα αποτέλεσε γιορτή του σχολικού αθλητισμού, με τις ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ το δικό τους…

…παλμό στις κερκίδες του ΕΑΚ έδωσαν οι μαθητές των σχολειών που έλαβαν μέρος στους τελικούς, με σκοπό να εμψυχώσουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη.
Η διοργάνωση από πλευράς οργανωτικής επιτροπής σχολικών αγώνων Μαγνησίας ήταν άψογη, ενώ μετά το τέλος των αγώνων έγινε απονομή μεταλλίων όχι μόνο στους νικητές, αλλά και στους φιναλίστ, ενώ στις πρωταθλήτριες ομάδες απονεμήθηκε και κύπελλο. Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης.
Η υπεύθυνη του γραφείου Φυσικής Αγωγής Νομού Μαγνησίας, κ. Ιωάννα Ράμμου με δηλώσεις της τόνισε: «Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καλαθοσφαίρισης, στους μαθητικούς αγώνες Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ. Νικήτρια ομάδα στα κορίτσια ήταν αυτή του 2ου ΓΕΛ Βόλου και στα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Η διοργάνωση τελέστηκε από την οργανωτική επιτροπή σχολικών αγώνων της Μαγνησίας.
Για τη φετινή χρονιά ο στόχος μας είναι να περάσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερα μηνύματα για την καλύτερη βελτίωση των παιδιών, τόσο ως μαθητές, όσο και ως αθλητές, για το ευ αγωνίζεσθαι και το fair play.
Η επόμενη φάση της καλαθοσφαίρισης είναι πολύ πιθανό να φιλοξενηθεί στο Βόλο, με τη συμμετοχή των πρωταθλητριών ομάδων από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς και ευελπιστούμε οι ομάδες του Βόλου να προχωρήσουν στην τρίτη φάση της διοργάνωσης. Τόσο τα κορίτσια του 2ου ΓΕΛ Βόλου, όσο και τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας έδειξαν πως έχουν τις δυνατότητες να προκριθούν και να φτάσουν ψηλά. Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.
Να τονίσουμε, πως οι πρωταθλήτριες ομάδες της Θεσσαλίας θα τεθούν στη συνέχεια αντιμέτωπες με τις αντίστοιχες ομάδες της Δυτικής Ελλάδος και θα ακολουθήσει το φάιναλ φορ του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος.
Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αρκετά καλό. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, καθηγητές φυσικής αγωγής, με τους διευθυντές των σχολείων να είναι κοντά στις ομάδες και στηρίζουν τα παιδιά.
Θα πρέπει να σταθώ, επίσης, και στη συμπεριφορά των μαθητών που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ, η οποία ήταν εξαιρετική και υποστήριξαν τις ομάδες τους με πάθος, αλλά πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις