Στα “κόκκινα” ντύθηκε το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός Β., επικράτησε 78-73 της Νίκης

Στα «κόκκινα» ντύθηκε το τοπικό ντέρμπι στο μπάσκετ, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου στο ΕΑΚ επικράτησε μετά από ένα δυνατό παιχνίδι της Νίκης με 78-73 για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τη συμπαράσταση των οργανωμένων φιλάθλων τους, ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στο β’ μέρος ξέφυγαν μέχρι και 12 πόντους κι έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις απέναντι στην άμυνα της Νίκης, αφού είχε εξαιρετική ευστοχία στα τρίποντα. Η Νίκη από την άλλη πλευρά, αν και σημείωσε συνολικά 40 πόντους στην επίθεση, παρουσίασε σημαντικά κενά στην άμυνα, όπου δέχτηκε 43 πόντους.

Στο β’ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Παίζοντας ζώνη στην άμυνα, περιόρισαν σημαντικά τα ατού των αντιπάλων τους και κατάφεραν να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά, ειδικά κάτω από το καλάθι, λόγω των απουσιών βασικών τους παικτών. Η Νίκη από την άλλη πλευρά δεν έφερε το παιχνίδι μέσα στο καλάθι, ενώ ήταν άστοχη από την περιφέρεια. Στο 31’ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 60-48, για να πλησιάσει και πάλι η Νίκη στο 36’ με 62-59. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και έχασαν με πέντε φάουλ τον Παρασκευά, κράτησαν τη ψυχραιμία τους, πέτυχαν αποφασιστικά καλάθια με τους Γκοντόπουλο, Ίλτσογλου, Σιμάκη και έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Από τους νικητές στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων περνούν οι Γκοντόπουλος, Σιμάκης, Ίλτσογλου, Αναγνωστόπουλος, χωρίς φυσικά να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Οι Κουτίνας και Λόλας ξεχώρισαν από τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητές: Γερακίνης, Καρακώστας, Παζώλης

Δεκάλεπτα: 21-21, 43-40, 58-48, 78-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλιώρας): Αγκρής, Ροδολάκης, Γκοντόπουλος 20 (5), Ίλτσογλου 19 (3), Αναγνωστόπουλος 12 (4), Ευαγγελινός, Σταθούρος 2, Σιμάκης 19 (1), Παρασκευάς 6, Γιαννίκος, Γ. Νίκολης.

ΝΙΚΗ (Μαύρος-Κοσμάτος): Χρ. Νίκολης, Βερτζάγιας 8, Σαριμπαλίδης 3 (1), Σούλης, Ζησόπουλος 5 (1), Κουτίνας 24 (3), Σπανόπουλος, Μπουσκολίτης, Δελεντζές, Λόλας 18, Καλλές, 6 Ξενιτίδης 9 (3).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις