Άδικη ήττα για τη Νίκη από τον Παναιτωλικό

Η διαφορά της μίας κατηγορίας ανάμεσα στη Νίκη και στον Παναιτωλικό, όχι μόνο δεν φάνηκε σήμερα στο Πανθεσσαλικό, αλλά οι Βολιώτες δικαιούνται να υποστηρίζουν πως αδικούνται από το τελικό σκορ, βάσει της εικόνας τους.

Η Νίκη Βόλου ήταν πολύ καλύτερη από τον Παναιτωλικό στο πρώτο ημίχρονο, κυκλοφόρησε σωστά και γρήγορα την μπάλα, έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Ροντρίγκεζ όμως της έλειψε το καλό τελείωμα που θα της έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι σε μία από τις ελάχιστες στιγμές στην περιοχή των γηπεδούχων ευτύχισαν να προηγηθούν με γκολ του Ντουάρτε, στο 43’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός αν και ο ρυθμός έπεσε η Νίκη είχε και πάλι το πάνω χέρι, όμως δεν αξιοποίησε καμία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε με αποτέλεσμα να παραμείνει το σκορ όπως είχε διαμορφωθεί με το τέρμα του Ντουάρτε από το πρώτο μέρος.

Με 3-5-2 και ροτέισον

Με σχηματισμό 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Αλέκος Βοσνδιάδης κόντρα στον Παναιτωλικό. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάγιτς, με τους Ανδρέου, Γρομητσάρη και Αλιατίδη να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Ο Τζοβάρας κάλυψε όλη τη δεξιά πτέρυγα και ο Κάσσος την αριστερή. Μέτσε και Παναγιωτίδης στον άξονα με τον Τσουκαλά μπροστά σε πιο δημιουργικό ρόλο. Βλαχομήτρος και Τζιώρας αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Το καλύτερο φετινό ημίχρονο – Παρένθεση το γκολ

Παρά τις αλλαγές στο βασικό σχήμα η Νίκη Βόλου έδειξε τις δυνατότητές της και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Ειδικά στο πρώτο μέρος η βολιώτικη ομάδα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, υστερώντας μόνο στα τελειώματα των φάσεων. Ορθολογική ανάπτυξη και χτίσιμο επιθέσεων από την άμυνα, ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας, συνδυασμοί και αυτοματισμοί, στοιχεία που δεν είχε δείξει το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη σε κάποιο από τα μέχρι τώρα παιχνίδια της.

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ απείλησε με το σουτ του Κάσσου να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ. Η πίεση της Νίκης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ και τρία λεπτά αργότερα. Ο Βλαχομήτρος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Κάσσος αμαρκάριστος μέσα στην καρδιά της περιοχής θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι του Ροντρίγκεζ. Στο 26’ ο Παναγιωτίδης πίεσε στην πρώτη πάσα τον Φλόρες, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Ροντρίγκεζ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τζιώρα να χάσει ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Τζοβάρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τζιώρας κατέβασε με το στήθος, όμως δεν έπιασε γεμάτα το σουτ χάνοντας την ευκαιρία.

Με τη Νίκη να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο συνεχίστηκε το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι κυανόλευκοι θα απειλήσουν και πάλι, όταν Ο Κάσσος μέσα από την περιοχή γύρισε συρτά, με την μπάλα να απομακρύνεται σε κόρνερ.

Στο 40’ οι παίκτες της Νίκης ζήτησαν πέναλτι, όταν το μονοκόμματο σουτ του Τζοβάρα, σε σέντρα του Κάσσου, σταμάτησε στον Βργκοτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναγιωτίδης γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Ανδρέου πήρε την κεφαλιά όμως εύκολα μπλόκαρε ο Ροντρίγκεζ.

Ψυχρολουσία στο 44’

Κι ενώ η Νίκη ήταν συνεχώς στο προσκήνιο και το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου, ήρθε η μία από τις ελάχιστες επισκέψεις του Παναιτωλικού στα καρέ του Μπάγιτς να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Μεντόζα έβγαλε σέντρα από τα αριστερ με τον Ντουάρτε να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα .

Η Νίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία να απαντήσει ένα λεπτό αργότερα όταν ο Τζιώρας έκανε τη σέντρα από θέση μέσα δεξιά και τον Βλαχομήτρο με προβολή από κοντά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη

Χωρίς τον ρυθμό και την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου κύλησε το δεύτερο μέρος. Παρόλ’ αυτά η Νίκη είχε τις στιγμές της και θα μπορούσε τουλάχιστον να ισοφαρίσει. Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 66’ όταν σε σέντρα του Βλαχομήτρου, ο Τζιώρας θα χάσει την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς η προβολή του από κοντά κατέληξε άουτ.

Στο 81’ οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη ζήτησαν πέναλτι όταν ο Κάσσος ανατράπηκε στην περιοχή. Ο κ. Τζοβάρας έδειξε «παίζετε» και το ματς πήγε σβηστά μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης (64΄Βασιλείου), Κάσσος, Παναγιωτίδης (87΄Μπάλλας), Μέτσε, Τσουκαλάς (87΄Μπόσιο), Τζοβάρας, Βλαχομήτρος (69΄Μιράντα), Τζιώρας (69΄Τσιμπούκας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Λούι, Βργκοτς (46΄Χουχούμης), Αντούνες, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (46΄Μπακαδήμας), Ντουάρτε (84΄Φυτόπουλος), Χρ. Μπελεβώνης (64΄Στ. Μπελεβώνης), Μεντόζα (84΄Μόρσει), Βέργος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις