Ιούνιο και βλέπουμε… τα λεφτά από το στοίχημα στις ομάδες της SL2 – Αναμένεται μεγάλη αντίδραση των ομάδων

Αν και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα της SL2 ήταν ιδιαίτερα αυστηρές ωστόσο οι δεσμεύσεις για χρηματοδότησή τους μέσω στοιχήματος πήγαν περίπατο και για την ακρίβεια πήγαν”καλοκαιρινό” περίπατο.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και των εκπροσώπων των επαγγελματικών λιγκών, θα ξαναγίνει συζήτηση τον Μάιο και έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα για το ύψος των χρημάτων που προκύπτει από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών, θα γίνει μία πρώτη εκτίμηση για το ποσό που αναλογεί στις ομάδες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αυγενάκης η φορολόγηση άρχισε 12 Ιουνίου του 2021 που σημαίνει πως θα πρέπει να κλείσει ένας χρόνος, να γίνει η εκκαθάριση και στη συνέχεια η μοιρασιά.

Συμπέρασμα, οι διοικήσεις των ομάδων θα πρέπει να συνεχίσουν να ματώνουν οικονομικά, βάζοντας πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη καθώς τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα.

Η αντίδραση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της SL2 αναμένεται να είναι μεγάλη, στην αυριανή τηλεδιάσκεψη της λίγκας καθώς όλοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λεουτσάκου δεν φάνηκε να υπάρχει διάθεση για να διεκδικηθεί άμεσα μία οικονομική ανάσα από τα έσοδα από το στοίχημα, την ώρα μάλιστα που κάποιες ΠΑΕ της λίγκας που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν χρήματα από αυτόν τον κουμπαρά μέσα στον Ιανουάριο…

Οι δηλώσεις του κ. Λεουτσάκου μετά τη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη: “Ο υφυπουργός μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν από το υπουργείο και την Πολιτεία, μετά την δολοφονία του Άλκ,η για να σταματήσουμε το φαινόμενο της βίας. Από την πλευρά μας τον ενημερώσαμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης, συζητήσαμε για το ποσοστό του στοιχήματος που πήραν πέρυσι οι ομάδες και το οποίο θα είναι σε μόνιμη βάση και ευχαριστούμε γι’ αυτό την κυβέρνηση. Είχαμε μια ενημέρωση για το πώς θα γίνει η κατανομή των χρημάτων από το υπουργείο Οικονομικών και θα βρεθούμε ξανά σε 2,5 με 3 μήνες να δούμε τι ποσό έχει μαζευτεί και κατά πόσο αυτό το μόνιμο έσοδο θα μπορεί να μπει σε μια διαρκή και κανονική ροή, για να ξέρουν και οι ομάδες τι παίρνουν και πόσο μπορούν να επενδύσουν”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις