Υπάρχουν ασάφειες στον ΚΑΠ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Β.

Τα όσα αναφέρει ο ΚΑΠ στην περίπτωση που κάποια ομάδα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα επιδέχονται δύο διαφορετικών ερμηνειών. Ο νέος νόμος θα έχει ισχύ από την περίοδο 2016-17 και εδώ είναι πως το ερμηνεύει κάποιος. Θα εφαρμοστεί δηλαδή για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα και θα αποχωρήσουν…

…την αγωνιστική περίοδο 2016-17; Ο Ολυμπιακός συμμετείχε φέτος στη Football League και το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τα δεδομένα που ίσχυαν ήταν διαφορετικά για τις ομάδες που τυχόν θα αποχωρούσαν μεσούσης της περιόδου.
Αν πάρουμε αυτή την ερμηνεία του ΚΑΠ, τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Γ’ Εθνική κατηγορία, πιθανότατα με αφαίρεση βαθμών ως ποινή από την αποχώρηση φέτος από το πρωτάθλημα, χωρίς να έχει περιορισμό να ανέβει την επόμενη χρονιά στη Football League και δίχως να κουβαλάει τα χρέη της ΠΑΕ. Με τη βασική προϋπόθεση να γίνει άμεσα η εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ και να υπάρξει η οριστική της διαγραφή από το ΓΕΜΗ, όπως δηλαδή συνέβη με την ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια.
Αν τελικά ισχύσουν για τον Ολυμπιακό (και τον Εργοτέλη) οι διατάξεις του νέου ΚΑΠ από την προσεχή αγωνιστική περίοδο, τότε το βολιώτικο συγκρότημα δεν θα αποφύγει να κουβαλήσει χρέη, στην περίπτωση που ανέβει άμεσα κατηγορία. Θα αναβιώσει το 50% των οφειλών που έχουν τελεσιδικήσει σε πρώην ποδοσφαιριστές και δεν αφορούν μόνο τους παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στον Ολυμπιακό, αλλά και των προηγούμενων χρόνων. Στην περίπτωση αυτή εμπίπτει και ο Τικάο, καθώς η απόφαση του CAS είναι τελεσίδικη. Δεν θα χρειαστεί η ομάδα να αποπληρώσει τα χρέη που υπάρχουν σε ΙΚΑ και εφορία, τα οποία βαραίνουν τα φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα όλους τους προέδρους (αναλογικά) που πέρασαν από την ΠΑΕ από το 2004 μέχρι και φέτος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις