Επιτυχημένη βολιώτικη αποστολή με μηνύματα ζωής στη Λίμνη Βαικάλη (photos)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Ελληνική πεζοπορική αποστολή στην παγωμένη Σιβηρία και την Λίμνη Βαϊκάλη.
Οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου Νίκος Μαγγίτσης, Κώστας Παναγιώτου και Αθανάσιος Κατσαντώνης ολοκλήρωσαν την πεζοπορική διάσχιση της παγωμένης Βαϊκάλης από ανατολή προς δύση, διανύοντας μια απόσταση περισσότερα από 105 χιλιόμετρα πάνω στον πάγο της Βαϊκάλης. Οι πραγματικά πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και στους -35ο C, ήταν το βασικό και συνεχές πρόβλημα για την ολοκλήρωση του στόχου των τριών Ελλήνων πεζοπόρων.
Το μήνυμα της FairLife lcc, που μετέφεραν οι τρεις Βολιώτες ορειβάτες ” η ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα”  ήταν αυτό που κυριάρχησε στην επικοινωνία τους με την Ελλάδα, μιας και εκεί η τοπίο και το πολικό ψύχος τους έκοβε πραγματικά την ανάσα. Ο Νίκος Μαγγίτσης είναι πρεσβευτής της FairLife πρεσβεύοντας το σκοπό και το έργο της οργάνωσης για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.
Την όλη προσπάθεια της Ελληνικής ομάδας παρακολουθούσαν με online συνδέσεις και βίντεο οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγριάς, σε απόλυτη συνεργασία με τη διευθύντρια κα Γεροστάθη και τον εκπαιδευτικό κο Μπατάκα. Οι μικροί Αγριώτες μαθητές έζησαν κάθε λεπτό της αποστολής, μέσα από διδακτικές συνδέσεις, βίντεο και φωτογραφίες που έστελνε η ομάδα από την παγωμένη Σιβηρία.
Ο Νίκος Μαγγίτσης αδερφός ΑΗΕΠΑ  HJ 48 έστειλε το μήνυμα του Ελληνισμού σε ένα ακόμη απομακρυσμένο και αφιλόξενο μέρος του πλανήτη μας.
Οι τρεις Έλληνες λάτρεις της περιπέτειας είναι υγιείς και ασφαλείς πίσω στο Βόλο και σχεδιάζουν ήδη την επόμενη τολμηρή αποστολή τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις