Ήττα “μαχαιριά” για τον Ολυμπιακό Βόλου από την Αναγέννηση Καρδίτσας

Η σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ Β’ μεσοβδόμαδα στη Νεάπολη, δεν είχε συνέχεια για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς σήμερα στο ίδιο γήπεδο γνώρισε την ήττα από την Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 1-0. Το τέρμα που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες πέτυχε ο Μπραμπίγια στο 30’. Οι ερυθρόλευκοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να δείξουν αντίδραση και να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοπαλία, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τα καρέ του Γκέκα ακόμη κι όταν οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 9 παίκτες στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η 11η φετινή ήττα κράτησε τον Ολυμπιακό Βόλου πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, όμως απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τη γραμμή της «σωτηρίας» όπου βρίσκεται ο προσεχής αντίπαλός του, Πιερικός. Για τη βολιώτικη ομάδα το παιχνίδι της Τετάρτης στην Κατερίνη αποκτά χαρακτήρα «ζωής ή θανάτου» καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον στόχο της παραμονής.

Προηγήθηκε η ΑΣΑ

Πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία της Αναγέννησης, όταν ο Σκοπελίτης γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Γκαργκαλατζίδης πήρε την κεφαλιά με τον Γκέκα να μπλοκάρει σταθερά.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό και την μπάλα στη μεσαία γραμμή, χωρίς ωστόσο να φτάνουν απειλητικά στα καρέ του Βούγιοβιτς.

Χρειάστηκαν 18 λεπτά για να σημειωθεί φάση στις δύο εστίες, με την Αναγέννηση να κάνει δύο τελικές σε μία μίνι πολιορκία στην ερυθρόλευκη περιοχή. Στο 22’ ο Μπραμπίγια σούταρε από καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει και να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βούγιοβιτς. Στο κόρνερ ο ο Γκόλιας προσπάθησε με ανάποδο “ψαλιδάκι” να στείλει την μπάλα στην εστία όμως αυτή κόντραρε και πέρασε σε νέο κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 30’ η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ με τον Μπραμπίγια. Ο Σταμόπουλος από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να στέλνει με πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βούγιοβιτς, κάνοντας το 0-1.

Παρά την προσπάθεια για να αντιδράσει ο Ολυμπιακός Βόλου δεν βρήκε την κλασική ευκαιρία με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε εύκολα το υπέρ τους σκορ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Επεισοδιακό το 2ο ημίχρονο

Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις και θέαμα, το δεύτερο ήταν ακόμη χειρότερο καθώς επικράτησε η σκοπιμότητα και οι προσωπικές μονομαχίες. Το δεύτερο 45λεπτο σημαδεύτηκε από δύο κόκκινες κάρτες και μόλις από μία καλή στιγμή για τις δύο ομάδες.

Συγκεκριμένα, στο 63’ η ΑΣΑ έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, όταν ο Μπενγκόα από καλή θέση επιχείρησε πλασέ που έβγαλε σε κόρνερ ο Βούγιοβιτς, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ντος Σάντος που είχε περάσει στο παιχνίδι δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκέκα από θέση τετ α τετ.

Στο 73’ ο Μανιός πέρασε στη θέση του Μπενγκόα και μέχρι το 85’ πρόλαβε και δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο 88’ είχαμε μικρή διακοπή στον αγώνα καθώς στον πάγκο των φιλοξενούμενων υπήρξε ένταση και δύο λεπτά αργότερα ο Λαρρέα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια την κόκκινη. Στα 7 λεπτά των καθυστερήσεων και παρά το γεγονός πως η ΑΣΑ αγωνίζονταν με εννέα παίκτες, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα να παραμείνει το τελικό 0-1.

 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Βούγιοβιτς, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντιαμπί (87’ Ασαμόα), Μάνγκα, Ξύδας, Κότος (46’ Κουντουριώτης), Γκαργκαλατζίδης (57’ Σιαφά), Βερνάρδος.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Κουτρομάνος, Σταμόπουλος, Λαρρέα, Δημούτσος, Λαγός, Πλέγας, Αθανασιάδης (46’ Γκίνη), Μπενγκόα (73’ Μανιός), Μπραμπίγια (88’ Μπάλλας)

Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης)
Βοηθοί: Χατζηνάκος, Τσακίρης (Δράμας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις