Αρσένος: «Μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα»

Γιώργος Αντωνόπουλος (προπονητής ΑΟ Υπάτου), Γιάννης Λύτρας (προπονητής Αμβρυσσέα Διστόμου) και Στέλιος Αρσένος (προπονητής Δήμητρας Ευξεινούπολης), για τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο, τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον όμιλο, αλλά και για την μάχη της κορυφής και της ουράς με το τοπίο να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Για το πρωτάθλημα και την εικόνα του πρώτου γύρου:

Στέλιος Αρσένος: «Ήταν ένας πρώτος γύρος, στον οποίο η ομάδα έδειξε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και αυτό φάνηκε και από την συγκομιδή των βαθμών. Είμαστε τρίτη στην βαθμολογία. Έδειξε από την αρχή, από την προετοιμασία και τα φιλικά, ότι οι δυνατότητες ήταν αρκετά καλές και ικανοποιητικές. Με την έναρξη του πρωταθλήματος  κάθε παιχνίδι γινόταν όλο και καλύτερη και κατάφερε στον πρώτο γύρο να μαζέψει αρκετούς βαθμούς να πάρει την τρίτη θέση και να μπει στον δεύτερο γύρο ξεκινώντας με μία νίκη. Είχαμε τέσσερις αγωνιστικές όπου καθαρά λόγω συγκυριών δεν κατάφερε να πάρει κάποια επιθυμητά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, επειδή δουλεύουμε αρκετά καλά μαζί με τα παιδιά. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, ασχέτως με κάποια αρνητικά αποτελέσματα όπως είπα. Κατάφερε να πάρει γρήγορα κάποια παιχνίδια, να κάνει το τρία στα τρία και να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη  και να έχει ακόμα πιο υψηλές βλέψεις σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Γιώργος Αντωνόπουλος: «Ήταν ένας πολύ ανταγωνιστικός όμιλος. Αν εξαιρέσουμε τον Αετό Μακρυχωρίου και την ομάδα της Αταλάντης, που έμεινε λίγο πίσω όλα τα άλλα παιχνίδια ήταν πολύ συναρπαστικά και κρίθηκαν τα περισσότερα από αυτά στις λεπτομέρειες και στο γκολ. Όλα τα παιχνίδια είχαν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας και γινόντουσαν όλα σε καλές έδρες και σε ομάδες που είναι από μεγάλες πόλεις. Όπως η Φήκη από τα Τρίκαλα, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου από την Κατερίνη, οι ομάδες της Λάρισας η Ελασσόνα και ο Ηρακλής Λάρισας, που είναι ομάδες οι οποίες έχουν την δική τους δυναμική».

Γιάννης Λύτρας: «Ξεχώρισαν οι δύο ομάδες, που στην ουσία είχαν βάλει τον πήχη ψηλά από την αρχή ο Ηρακλής Λάρισας και ο ΑΟ Υπάτου. Οι υπόλοιποι αν εξαιρέσεις τον Αετό Μακρυχωρίου, οι αποστάσεις μεταξύ τους δεν ήταν τεράστιες και μεγάλες. Θεωρητικά όλα τα παιχνίδια, αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια  που έδινε η Αταλάντη, τα υπόλοιπα ήταν όλα αμφίρροπα. Οι ομάδες ήταν πολύ κοντά και τα αποτελέσματα ήταν μικρά, δηλαδή δεν είχαμε μεγάλα σκορ. Υπήρχαν πολλές ισοπαλίες και θεωρητικά, δεν ξεχώρισε κάποιος εκτός από τις δύο αυτές ομάδες».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει σ΄αυτό:

Στέλιος Αρσένος: «Είναι ένας ιδιαίτερος όμιλος, με πάρα πολύ καλές ομάδες, με πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις. Με μία νίκη φτάνεις ψηλά, με μία ήττα κατεβαίνεις χαμηλά. Έντεκα ομάδες να πέφτουν πέντε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές ομάδες, καλοί προπονητές. Υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας, ώστε να μπορέσεις να τα καταφέρεις. Για να παραμείνεις στην κατηγορία, θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό κάνουν όλες οι ομάδες. Όποια ομάδα έχει δουλέψει περισσότερο, αυτές πιστεύω ότι θα πετύχουν τον στόχο τους».

Γ.Λ.: «Όπως προείπα από τις 12 ομάδες που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα, οι 9 ήταν πάρα πολύ κοντά. Είχαν καλύτερα ρόστερ κάποιες ομάδες, όμως δεν είχαν επιτυχίες. Ήταν πολύ κοντά οι ομάδες, δεν ξέφευγε καμία ομάδα που να πεις ότι είναι η ομάδα, που θα κάνει την διαφορά αν εξαιρέσεις τον ΑΟ Υπάτου. Ήταν όλες πολύ κοντά».

Για τις διαφορές που υπάρχουν στην βαθμολογία και είναι μικρές

Στέλιος Αρσένος: «Όπως σας είπα θεωρώ ότι όλες οι ομάδες πάνω – κάτω είμαστε κοντά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Υπάρχει μόνο στο βάθος, για να μπορεί να γίνει ένα ροτέισον, για να μπορεί η ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος να έχει μια καλή ισορροπία και να διεκδικεί αυτό που ζητάει. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές καθόλου…».

Γ.Α.: «Ισχύει αυτό που είπαν πριν ότι αν εξαιρέσουμε εμάς και τον Ηρακλή Λάρισας, που στην ουσία έχουμε ξεφύγει και δίνουμε την δική μας μάχη οι δυο μας, όλες οι άλλες ομάδες  είναι πάρα πολύ κοντά στην βαθμολογία. Όπως είπα και πριν τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Γ.Λ.: «Οι διαφορές είναι μικρές γιατί υπάρχουν πολλές ισοπαλίες και όλα τα ματς πάνε στο 1-0, 1-1, 1-2 ή 0-1. Δεν υπάρχει ομάδα που να κάνει σερί νικών μεγάλο. Οπότε όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ κοντά. Θέλω να πω ότι η συγκομιδή των βαθμών είναι τέτοια που είναι για αυτό το λόγο».

Για το αν έχει ξεκαθαρίσει η μάχη της κορυφής και της παραμονής

Στέλιος Αρσένος: «Όχι ακόμη δεν έχει κριθεί ούτε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ούτε  η παραμονή. Ναι μεν είναι 2-3 ομάδες που θεωρώ ότι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν ακόμη τρεις αγωνιστικές, που μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αυτή την Κυριακή θα ξεκαθαρίσουν πολύ τα πράγματα και πάλι δεν είναι 100% σίγουρο ποια ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό».

Γ.Α.: «Όχι. Ούτε η μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή έχει ξεκαθαρίσει αλλά ούτε και η μάχη της παραμονής. Αν εξαιρέσουμε τον Αετό Μακρυχωρίου, την Αταλάντη και τον Θησέα Αγριάς βλέπουμε ότι δύο θέσεις θα παιχτούν μέχρι την τελευταία αγωνιστική, γιατί υπάρχουν παιχνίδια που θα παίξουν ομάδες μεταξύ τους τις επόμενες αγωνιστικές, όπως κι εμείς την τελευταία αγωνιστική παίζουμε με τον Ηρακλή Λάρισας όπου θα κριθούν εκεί τα πάντα για την κορυφή».

Γ.Λ.: «Στην μάχη της κορυφής έχει τον πρώτο λόγο το Ύπατο, σε σχέση με τον Ηρακλή Λάρισας και στην ισοβαθμία υπερτερεί γιατί έχει κερδίσει στη Λάρισα και γιατί είναι 3 πόντους μπροστά και είναι ένα σημαντικό προβάδισμα. Βέβαια έρχονται δύο δύσκολοι αγώνες για το Ύπατο. Ό ένας είναι με εμάς εκτός έδρας και ο άλλος είναι με την Νέα Αρτάκη, δύο ομάδες που θεωρητικά κινδυνεύουν… Αν και όπως είπα και πριν έχει τον πρώτο λόγο. Όσον αφορά το ποιος θα πέσει είναι όλοι μέσα στο κόλπο. Νέα Αρτάκη, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Αμβρυσσέας Διστόμου, ο Ατρόμητος Παλαμά  που έχει εύκολο πρόγραμμα και θα φτάσει τους 30 βαθμούς μέσα στους επόμενους δύο αγώνες. Νομίζω ότι την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Για την αγωνιστική εικόνα των ομάδων και πόσο αυτή έχει επηρεαστεί από τις αναβολές λόγω του κορωνοϊού

Στέλιος Αρσένος: «Γενικά στον δικό μας τον όμιλο, δεν μπορώ να πω ότι είχαμε αρκετές αναβολές. Αν εξαιρέσω μια αγωνιστική που έγινε εμβόλιμη Τετάρτη και στην συνέχεια Κυριακή. Θεωρώ ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο, από την στιγμή που κάποιες ιώσεις μπορούν εύκολα να αποσυντονίσουν μια ομάδα, που έχει ρυθμό όπως συνέβη με την δική μου την ομάδα… Από εκεί και πέρα όπως είπα και πριν, οι ομάδες που έχουν βαθύ ρόστερ με καλούς παίκτες με παραστάσεις θεωρώ ότι έχουν μικρότερο βαθμό δυσκολίας, σε σχέση με κάποιες άλλες ομάδες που το ρόστερ είναι περιορισμένο και  κάποιες μονάδες βασικών παικτών είναι πολύ φυσιολογικό να επηρεάσει την ομάδα».

Γ.Α.: «Στον δικό μας  όμιλο δεν είχαμε πολλά παιχνίδια που να αναβλήθηκαν, με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια αν θυμάμαι καλά λόγω κορωνοϊού. Τα περισσότερα παιχνίδια σε εμάς διεξήχθησαν ομαλά. Η δική μου ομάδα είχε κάποια προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Αυτό μας άφησε λίγο πίσω. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε κάποια παιχνίδια συνεχόμενα. Υπήρχε μια κούραση σε εκείνο το σημείο, αλλά το ξεπεράσαμε. Λόγω κορωνοϊού δεν είχαμε πολλές αναβολές».

Γ.Λ.: «Σε γενικές γραμμές εμείς δεν είχαμε πολλές αναβολές φέτος. Εκτός από μία αγωνιστική που δεν έγινε το πρωτάθλημα σε εμάς κύλησε καλά. Περισσότερο μας ταλαιπώρησαν οι καιρικές συνθήκες που βρήκαμε παρά ο κορωνοϊός και οι αναβολές».

Για το αν ο δεύτερος γύρος είναι το ίδιο ανταγωνιστικός με τον πρώτο…

Στέλιος Αρσένος: «Καταρχήν στην αρχή, όλες οι ομάδες θέλουν να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό και εκεί υπήρχε ένας βαθμός δυσκολίας. Μετά την 5η αγωνιστική άρχισαν να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα . Από εκεί και πέρα στον δεύτερο γύρο αρκετές ομάδες εμπλούτισαν το ρόστερ τους και έκαναν μεγάλη ανάκαμψη, για να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους. Θεωρώ ότι και ο πρώτος και ο δεύτερος γύρος είναι διαφορετικοί και έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Και ο πρώτος ήταν ιδιαίτερος και ο δεύτερος γύρος γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερος και πιο συγκλονιστικός  ειδικά τώρα στις τελευταίες αγωνιστικές».

Γ.Α.: «Θεωρώ ότι είναι το ίδιο ανταγωνιστικός ναι. Από τον πρώτο γύρο είχαμε ξεχωρίσει λίγο εμείς και ο Ηρακλής Λάρισας, όσον αφορά την κορυφή. Μας ακολουθούσε λίγο η Νέα Αρτάκη. Μετά συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός. Ξεφύγαμε εμείς οι δύο, αλλά γίνονται μάχες κάθε Κυριακή. Είναι πολύ ανταγωνιστικός, πάρα πολύ ανταγωνιστικός και ο δεύτερος γύρος».

Γ.Λ.: «Νομίζω ότι είναι καλύτερος, σε σχέση με τον πρώτο, γιατί πλέον ο ένας γνωρίζει τον άλλο. Δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών, οπότε οι ομάδες προσπαθούν να κερδίσουν να πάρουν όσο περισσότερους βαθμούς, ενώ στην αρχή ξεκίνησαν λίγο διστακτικά με τον έναν να προσπαθεί να διαβάσει τον άλλο. Κάποιες ομάδες στην πορεία δεν άντεξαν με αποτέλεσμα να έχουμε και περισσότερες νίκες για τις υπόλοιπες ομάδες. Υπήρξε η Αταλάντη που στην ουσία βγήκε οφ, ο Θησέας Αγριάς που στον πρώτο γύρο έφτασε να είναι πρώτη για κάποιες αγωνιστικές που επίσης βγήκε οφ. Θέλω να πω ότι αυτές οι ομάδες έκοψαν βαθμούς στον πρώτο γύρο, κάτι που δεν ισχύει για τον δεύτερο».

Για το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων και πόσο τις έχει επηρεάσει

Στέλιος Αρσένος: «Είναι φυσιολογικό, όταν γίνονται κάποια παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή, για ένα χρονικό διάστημα να επηρεάσει όλες τις ομάδες. Απλά επιμένω όταν είσαι από την αρχή και έχεις ένα ρόστερ βαθύ θεωρώ ότι αυτές οι ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες , να έχουν το πάνω χέρι και να διεκδικήσουν την παραμονή και να κάνουν πρωταθλητισμό. Θεωρώ δηλαδή καθαρά, βάσει ρόστερ… μπορείς να κρατάς την ομάδα σε υψηλά στάνταρ».

Γ.Α.: «Σίγουρα όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο και για ομάδες που το ρόστερ τους είναι περιορισμένο καταλαβαίνετε ότι το βαρύ πρόγραμμα και όταν μαζεύονται αγωνιστικές επηρεάζει πάρα πολύ αρνητικά».

Γ.Λ.: «Επειδή ο όμιλος ο δικός μας είναι μικρός όμιλος, στην ουσία έχουμε και ένα ρεπό σε κάθε γύρο, εμάς δεν μας επηρέασε ιδιαίτερα. Δεν υπήρξε κάποια καταπόνηση. Εκτός από μία φορά που αγωνιστήκαμε Τετάρτη, δεν είχαμε κάποια άλλη Τετάρτη. Σε εμάς ήταν βατό το πρόγραμμα. Το μοναδικό που μας δυσκολεύει είναι τώρα που αρχίζει και μπαίνει και το Κύπελλο στις ΕΠΣ τις δικές μας και εκεί είναι που θα αρχίσουμε να πιεζόμαστε».

Για τις έδρες και αν έχουν παίξει ρόλο 

Στέλιος Αρσένος: «Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Π.χ. εμείς επειδή είχαμε κάποια προβλήματα με το γήπεδο μας ξεσπιτωθήκαμε για ένα χρονικό διάστημα. Χάσαμε την έδρα μας, γιατί έχουμε μια πάρα πολύ καλή και δυνατή έδρα. Γυρίσαμε πίσω έχουμε τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα, πάρα πολύ κοντά. Παίζει σημαντικό ρόλο η έδρα. Εμείς δείξαμε διαφορετικό πρόσωπο, αλλά όταν βάζεις στόχους από την αρχή και θέλεις να φτιάξεις μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική, που έχει υψηλές βλέψεις, είτε παίζεις στην έδρα σου, είτε παίζεις εκτός προσπαθείς να έχεις την ίδια φιλοσοφία, για να μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου».

Γ.Α.: «Καθοριστικό ρόλο θεωρώ. Οι ομάδες που έχουν εκμεταλλευτεί την έδρα τους καταφέρνουν να έχουν ένα καλό προβάδισμα, όσον αφορά τον βαθμολογικό πίνακα και είδαμε ότι αυτή είναι πιο πολύ η δύναμη των περισσότερων ομάδων. Δηλαδή οι περισσότερες ομάδες έχουν σαν δύναμη τους την έδρα τους. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνιμο αυτό το φαινόμενο, ότι όποια ομάδα παίζει  στην έδρα της να παίρνει το αποτέλεσμα , αλλά οι περισσότερες ομάδες είχαν ως δύναμη τους την έδρα τους».

Γ.Λ.: «Δεν υπήρξε η έδρα φόβητρο που θα πήγαινες και θα έχανες. Νομίζω ότι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά στα περισσότερα ματς. Για αυτό και οι ομάδες βρίσκονται κοντά και δεν υπήρχαν και μεγάλα σκορ, αν εξαιρέσεις κάποια παιχνίδια. Θεωρώ ότι οι έδρες δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις