«Διπλό» σωτηρίας στο Μενίδι

Ντεμπούτο Αυγενικού με γκολ… σωτηρίας (1-0) για τον Κισσαμικό στην έδρα του Αχαρναϊκού.

Τη συνταγή για να παίρνει βαθμούς μακριά από την έδρα του έχει ο Κισσαμικός και το απέδειξε για ακόμη μια φορά. Θύμα του το Σάββατο (05/03) ο Αχαρναϊκός που μπορεί να πίεσε στο μεγαλύτερο διάστημα την άμυνα της ομάδας των Χανίων, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να σπάσει την άμυνά της που έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ σε εκτός έδρας ματς.

Οι «κυανόλευκοι» πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο (1-0) αναρριχήθηκαν στην 6η θέση και «κλειδώνουν» την παραμονή, αφού ακολουθούν νίκες στα χαρτιά απέναντι σε Εργοτέλη, Ολυμπιακό Βόλου.

Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη, μάλιστα, έφερε την υπογραφή ενός νεοαποκτηθέντα, του Μιχάλη Αυγενικού, ο οποίος στο ντεμπούτο του βρήκε δίχτυα με εκτέλεση φάουλ και έσπρωξε τους Κρητικούς στην παραμονή.

Οι ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού έχασαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού ο Κισσαμικός μπήκε καλύτερα, τους κράτησε στην περιοχή τους και δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα για να κρατήσει τους Ομπράντοβιτς – Παβίσεβιτς – Ταμπάκη σε απόσταση ασφαλείας. Σε αυτό βοήθησε και το ότι οι μπαλιές και οι εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ του Μπέλιτς δεν ήταν καλές για να δημιουργήσουν κινδύνους.

Τελικά το γκολ ήρθε για τον Κισσαμικό στο τέλος του ημιχρόνου με εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού (41′) και έκανε πιο δύσκολη την αντίδραση του Αχαρναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα των Χανίων έκανε αυτό που ξέρει καλά στο δεύτερο 45λεπτο, έκλεισε τους χώρους, δεν άφησε ευκαιρίες στους γηπεδούχους και ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Στο 74ο λεπτό, ο Ταμπάκης σημείωσε γκολ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Ομπράντοβιτς, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και την διακοπή της αναμέτρησης για τέσσερα λεπτά.

Σκόρερ: 41′ Αυγενικού

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Μπαμπανιώτης, Εμέκα, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Παγώνης, Όμο, Παπατόλιος (56′ Μήλιος), Ταμπάκης, Μπέλιτς (56′ Ματσούκας), Ομπράντοβιτς (80′ Καλογερόπουλος), Παβίσεβιτς.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Γιαννίτσης, Σταθάκης, Τσουβαλτσίδης, Κουρτεσιώτης, Σελινιωτάκης, Αυγενικού (86′ Πότσι), Ν’ Γκουέμ, Μάντζης (67′ Ποσίνκοβιτς), Βαττής (82′ Τσικουδάκης), Σαπαλίδης.

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Νικολαδός, Ντάλλας (Αθηνών)

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις