Μουχάλης: “Η Βέροια έδειξε ότι αξίζει την πρώτη θέση στον Βορρά”

Ο Μουχάλης, που συγκροτεί ισχυρό δίδυμο στη θέση με τον Μπουκουβάλα και έκανε αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις ως βασικό στέλεχος στην πορεία τίτλου φέτος, είχε την ατυχία πρόσφατα με το κάταγμα στο χέρι (κερκίδας-ωλένης, σε πέσιμο μετά από ψαλιδάκι στην προπόνηση) και ήδη χειρουργήθηκε, ενώ θα μείνει εκτός για περίπου ενάμιση μήνα ως γνωστόν, με τον ίδιο να στέκεται στην αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση της ομάδας του. Ο παίκτης της Βέροιας αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανόδου, στη διαδρομή αυτών των ετών, αλλά και στη στήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τον τραυματισμό του στο χέρι στην προπόνηση:

“Ήταν ένα ατυχές γεγονός, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και στην προπόνηση. Όλα πήγαν καλά, οι άνθρωποι της ομάδας ενήργησαν γρήγορα και σωστά και τώρα είμαστε στην ευθεία της αποκατάστασης. Όπως έχουμε ενημερωθεί, υπολογίζω ένα μήνα περίπου για να κολλήσουν τα κόκκαλα μεταξύ τους και μετά θα ξεκινήσει η αποκατάστασή μου, με μηχανήματα και οποιοδήποτε άλλο τρόπο χρειαστεί. Είναι η 4η χρονιά μου στην ομάδα, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο και σε αυτό τον τομέα. Είναι πολύ οργανωμένη ομάδα όπως ξέρετε και εσείς και όλος ο κόσμος. Οι άνθρωποι της ομάδας μας παρέχουν πραγματικά τα πάντα και νοιάζονται για εμάς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ήθελα να προλάβω κάποιο παιχνίδι, παρόλα αυτά δε νομίζω πως θα τα καταφέρω. Πιστεύω οτι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες στην ομάδα και θα καλύψουν και το δικό μου κενό, αλλά και οποιουδήποτε άλλου παίκτη. Ένα ρόστερ πολύ πλήρες όπως γνωρίζετε και είμαι πολύ αισιόδοξος, πως όχι μόνο στα δυο παιχνίδια που απομένουν, όσο και στη συνέχεια, να μπούμε με το καλό στα πλέι οφ, να παίξουμε με τον πρωταθλητή του άλλου ομίλου και θα τα καταφέρουμε πιστεύω στο τέλος, θα χαμογελάσουμε”.

Για το τι κρατά από αυτή την τετραετία, τις καλές στιγμές στη διαδρομή των επιτυχιών και την αναγέννηση της Βέροιας:

“Αδιαμφισβήτητα οι τρεις άνοδοι που έχω με την ομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων ελπίζω για μια τέταρτη φέτος, είναι μεγάλο επίτευγμα. Να κάνει όλα της τα χρόνια, από το 2019 και την αναγέννησή της, πρωταθλητισμό και σπουδαία πράγματα. Προσωπικά, αν με ρωτάτε, δε θα άλλαζα με τίποτα αυτές τις ανόδους”.

Για το ότι η “Βασίλισσα” του Βορρά χρειάζεται μόνο ένα πόντο στα δυο ματς της κανονικής περιόδου, με Θεσπρωτό εκτός και Καβάλα εντός, για να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλήτρια και να οδηγηθεί στο μπαράζ με τον πρωταθλητή του Νότου:

“Σε όλα τα παιχνίδια μέσα στη χρονιά δείξαμε τη στόφα μας σαν ομάδα. Σε όλα τα παιχνίδια δείξαμε οτι αξίζουμε την πρώτη θέση στον όμιλο του Βορρά. Για τα παιχνίδια που μένουν χρειαζόμαστε ένα πόντο και πιστεύω οτι είναι πολύ εφικτό. Είμαστε σε καλή κατάσταση, παρά την κούραση που υπάρχει, όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες 100% και δίνουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Eίμαι πολύ σίγουρος οτι θα τα καταφέρουμε”.

Για το μεγάλο “στοίχημα” που έπεται, με μπαράζ ανόδου με πρωταθλητή του Νότου, πιθανόν το Λεβαδειακό και αν υπάρχει φαβορί:

“Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν προγνωστικά. Αν είμαστε εμείς οι δυο ομάδες – δύσκολο να αλλάξει κάτι-πιστεύω πως δεν υπάρχει προγνωστικό στο μεγάλο μπαράζ. Αν με ρωτάτε προσωπικά, γιατί πιστεύω στην ομάδα μου, πιστεύω πως είμαστε το φαβορί. Σε αυτά τα παιχνίδια η ομάδα με τη μεγαλύτερη εξυπνάδα και ευστροφία μέσα στο γήπεδο πιστεύω πως θα τα καταφέρει”.

Για το αν είναι δέλεαρ να αποφύγει τη… διασταύρωση με ομάδα Α΄ Εθνικής, που θα συνιστούσε ρίσκο και διαδικασία ψυχοφθόρα, αλλά να έρθει η απευθείας άνοδος από το πρώτο μπαράζ:

“Σίγουρα αν γινόταν κάτι τέτοιο, που δε το ευχόμαστε σε καμία περίπτωση, υπάρχει και αυτό σαν ενδεχόμενο, που δε το θέλουμε. Μια ακόμα ευκαιρία. Κακώς εχόντων των πραγμάτων, αν είμαστε ηττημένοι από το πρώτο μπαράζ, πάλι θα διεκδικήσουμε τα πάντα στο μπαράζ με την ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 και θα το κοιτάξουμε στα ίσια. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από ομάδες Α΄ Εθνικής, το έχουμε δείξει”.

Για ένα μήνυμα στον κόσμο της Βέροιας:

“Σίγουρα τα προηγούμενα χρόνια πριν την αναγέννηση της ομάδας υπήρχε μια πικρία στον κόσμο. Αυτό εξέλαβα εγώ στις πρώτες μου χρονιές στην ομάδα. Χρονιά με τη χρονιά πιστεύω οτι και εμείς βοηθάμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο όλο και περισσότερο. Να μιλήσω συγκεκριμένα για φέτος, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Και στην καθημερινότητά μας, ο κόσμος είναι πολύ ευχάριστος μεταξύ μας και ευγενικός. Μας εμψυχώνουν, μας υποστηρίζουν σε κάθε παιχνίδι και πριν. Τους θέλουμε δίπλα μας σίγουρα, θεωρώ οτι είναι ο 12ος παίκτης”.

Πηγή: soccerpractor.blogspot.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις