Μαυρονάσιος: “Δεν είμαι πρόεδρος στον Ολυμπιακό από τον Φεβρουάριο”

Τηλεφωνική παρέμβαση, προκειμένου να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μεσούσης της σεζόν, πραγματοποίησε στην εκπομπή “Clasico”, ο Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Αναλυτικά:

“Τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε μία συνέντευξη και διάβασα στα σάιτ το περιεχόμενό της. Σε ένα κομμάτι, αναφέρθηκε το όνομά μου, σχετικά με την παραίτησή μου, στα μέσα της σεζόν, και πιστεύω ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν, δεν απέδωσαν σωστά την κατάσταση, χωρίς, βέβαια, να λέω ότι αυτό συνέβη με σκοπιμότητα. Παραιτήθηκα από τον Ολυμπιακό Βόλου, σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Στις 14 Φεβρουαρίου, με χειρόγραφή μου δήλωση, παραιτήθηκα από το πόστο του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, για καθαρά προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν χρειάζεται να αναφερθούν. Την άλλη μέρα, με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ έκανε δεκτή την παραίτησή μου.

Η σχέση μου με τον κ. Τσιμπανάκο ήταν και είναι καλή, δε χάλασε ποτέ, αγωνιούσα μαζί του και με τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού, για την τύχη της ομάδας, μέχρι το τέλος της σεζόν. Μία μέρα μετά, διά μέσω του δικηγόρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και προσωπικού μου δικηγόρου και του κ. Τσιμπανάκου, του κ. Παναγιώτη Μπιλίρη, παρακάλεσα να προχβρήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, για να γίνει κι επίσημη η παραίτησή μου, προκειμένου να κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές, το ΙΚΑ Βόλου, την Εφορία Βόλου και την ΕΕΑ. Ο κ. Τσιμπανάκος, μέσω του δικηγόρου μας, ζήτησε όλη η διαδικασία να προχωρήσει σε 15 μέρες, για να βρεθεί ο αντικαταστάτης μου, το δέχτηκα κι έτσι τελείωσε το θέμα.

Όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει. Δεν δέχτηκα να είμαι πρόεδρος μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ειπώθηκε, είναι αναληθές αυτό. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών λήγουν στις 30 Ιουνίου. Αν είχα δεχτεί να είμαι πρόεδρος, μέχρι τις 30 Ιουνίου, δε θα είχα και λόγο να παραιτηθώ. Απο τα τέλη του Φεβρουαρίου, δεν ήμουν πρόεδρος και τυπικά και ουσιαστικά”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού και στην προσπάθεια του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, αναφέροντας:

“Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα με τεράστια δυναμική και, ακόμα και στη Γ’ Εθνική, θα βρει τον δρόμο του. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση που διετέλεσα πρόεδρός του, έκανα τα πάντα να υπερασπιστώ τα συμφέροντά του, κατά τη θητεία μου. Παρατηρώ ότι, τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει μία κακοπροαίρετη κριτική, με αποδέκτη τον κ. Τσιμπανάκο. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος είναι γνωστός σε μένα και σε όλη την κοινωνία του Βόλου, τον γνωρίζουμε, αφιέρωσε πολλά στο ποδόσφαιρο, ώρες ατελείωτες. Αφοσιώθηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού, έκανε και τα λάθη του, αλλά προσέφερε πολλά, ειδικά σε οικονομικό επίπεδο. Δεν πρέπει να τον “πυροβολάμε”. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και βάζω και μένα μέσα, έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για το ότι η ομάδα υποβιβάστηκε. Να συσπειρωθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού, προκειμένου η ομάδα να είναι περαστική από τη Γ’ Εθνική και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Είμαστε στη διάθεση του Ολυμπιακού, όποτε μας χρειαστεί, έστω κι από μακριά”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις