Διπλό παραμονής για Αγ. Παρασκευή με Θησέα

Η Αγ. Παρασκευή ήταν η μεγάλη νικήτρια (0-1) στο ματς του Ε.Α.Κ. κόντρα στον Θησέα και με χρυσό σκόρερ τον Μαρμαρινό στο 81’ πήρε ακόμη μεγαλύτερη ανάσα παραμονής. Σκιά του καλού της εαυτού ήταν η ομάδα του Δ. Κόφφα, εξαιρετικό και το διαιτητικό τρίο Νικόπουλος, Σφύρης, Μπέλλου.

Δυνατή βροχή με καλό αγωνιστικό ρυθμό στο α’ μέρος.

Το σημερινό παιχνίδι βάση των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, με την δυνατή και ασταμάτητη βροχή, δεν προβλημάτισε τον ρυθμό για τους 22 ποδοσφαιριστές μιας και ο εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος του Ε.Α.Κ. βοήθησε κατά πολύ σε αυτό. Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης είχαμε την πρώτη αξιόλογη επίσκεψη μπροστά σε κάποια εστία. Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές της Αγ. Παρασκευής ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο ματς, με τον Παπακώστα να κάνει το μπάσιμο από την αριστερή πλευρά όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπουργάνη. Στο 18΄ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν την εστία του Μαλλιαρού, όμως σε σουτ που επιχείρησε ο Καραλόπουλος από μακρινή απόσταση, ο κίπερ της Αγ. Παρασκευής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα ο Θησέας άγγιξε το γκολ, με τον Κατσιώτη, έπειτα από συρτή σέντρα του Ισά από τα αριστερά, να κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι, βλέποντας όμως τελικά η μπάλα κόπηκε τελευταία στιγμή από το πόδι του Λούμπαρδου καταλήγοντας κόρνερ. Στο 22’ και πάλι ο Θησέας προσπάθησε να πάρει “κεφάλι” στο σκορ με τον Κόρμπα, αρχικά να σπάει το τεχνητό οφσάιντ βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον Μαλλιαρό έπειτα από κάθετη του Λιάρου, όμως ο αρχηγός της ομάδας από την Αγριά νικήθηκε σε δύο χρόνους από τον τερματοφύλακα της Αγ. Παρασκευής. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία που σημειώθηκε μπροστά από τις 2 εστίες για τα πρώτα 45’.

Κακός αγωνιστικά στο β’ μέρος ο Θησέας, 0-1 με την χρυσή αλλαγή.

Ο Θησέας στο δεύτερο μέρος, θα περίμενε κανείς πως βάσει της εικόνας του α’ μέρους θα έψαχνε το γκολ. Αντιθέτως οι ποδοσφαιριστές του Δ. Κόφφα έπαθαν μπλακ άουτ χωρίς να δέχονται και την ιδιαίτερη πίεση από τους φιλοξενούμενους. Το μάτς όσον αφορά και τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν θύμιζε σε τίποτα το α’ μέρος. Συγκεκριμένα η 1η αξιόλογη επίσκεψη σε αντίπαλα καρέ, άνηκε στους γηπεδούχους με τον Καραλόπουλο στο 70’ να προσπαθεί με σουτ να επωφεληθεί της σέντρας του Ισά από την αριστερή πτέρυγα, όμως είδε την προσπάθεια του να προσκρούει σε σώματα αμυνομένων και να καταλήγει κόρνερ. Η Αγ. Παρασκευή βλέποντας τον χρόνο να περνά και μη δεχόμενη την ανάλογη πίεση όπως στο 1ο μέρος, αναθάρρησε και αρχικά αφού προηγήθηκαν τα προειδοποιητικά μηνύματα σε κεφαλιά του Μαρμαρινού στο 75’ και εν συνεχεία σε μακρινό σουτ του Παντέλογλου στο 78’ , ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα στο 81’ με την χρυσή αλλαγή (Μαρμαρινός) όταν σε αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Μαρμαρινός επωφελήθηκε της ασταθούς επέμβασης του Μπουργάνη σε σουτ του Μαλακασιώτη και στην επαναφορά πλάσαρε χαρίζοντας ένα υπέρ πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του και διαμορφώνοντας το τελικό 0-1 καθώς δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από μεριάς γηπεδούχου ομάδας μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Συνθέσεις:

Θησέας: Μπουργάνης, Μπαρτόγκου (68’ Κουρτέλης), Μούτος, Ακριβούσης (27’λ.τρ. Λιάρος), Γαρυφάλλου, Γιαννούλας, Ισά, Καραλόπουλος, Κόρμπας, Σαμαράς(50’ Δουλάς), Κατσιώτης.

Αγ. Παρασκευή: Μαλλιάρος, Ντάκος, Βαν-ντε- Χούιε, Λούμπαρδος, Σιγάλας, Χατζητροφάνης(83’ Αγραφιώτης), Φραγκογιάννης(90’ Παπουτσής), Παντέλογλου, Κοπάνας, Παπακώστας(70’ Μαρμαρινός), Μαλακασιώτης.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις