Ξάνθης: «Δίκιο αυτός που δεν πληρώνει και άδικο αυτός που του χρωστάνε;»

Τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο του BlueStarFM έκανε ο Γιάννης Ξάνθης με αφορμή τις χθεσινές (11/04) δηλώσεις του κ. Θεοδώρου. Ο κ. Ξάνθης επέμεινε στον χαρακτηρισμό ‘’ξένος’’ για τον τεχνικό διευθυντή της Νίκης ακόμη κι αν δεν τον εννόησε με τον τρόπο που το εξέλαβε ο ίδιος. Για την καταγγελία περί στοιχήματος, τόνισε πως θα πρέπει να διευκρινίσει ποιον ή ποιους εννοεί και θεωρεί πως το timing της συνέντευξης ήταν βολικό για να στραφούν αλλού τα βλέμματα μετά τα απανωτά στραβά αποτελέσματα και την ένσταση κατά της Φαρκαδόνας.

Τα κυριότερα αποσπάσματα (σε ελεύθερη απόδοση):

«Κάνω αυτή την τηλεφωνική παρέμβαση λόγω της χθεσινών δηλώσεων του κ. Θεοδώρου. Ο κ. Θεοδώρου είπε, όπως διάβασα, πως η ομάδα δέχεται πόλεμο και ότι αυτός που ξεκίνησε το έργο αυτό είναι αυτός που τον χαρακτήρισε ξένο στην ομάδα. Επειδή αυτός που τον χαρακτήρισε ξένο είμαι εγώ, θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Το “ξένος” αλλιώς το είπα αλλιώς λήφθηκε υπόψη. Είπα πως ο κ. Θεοδώρου είναι εκτός διοίκησης και δεν θα έχει καμία ευθύνη όταν θα αποχωρήσει από την ομάδα. Όμως και κυριολεκτικά να το πάρει κάποιος, ακόμη κι έτσι για μένα “ξένος” είναι. Ο κ. Θεοδώρου είναι τρία χρόνια Νικιώτης και εγώ είμαι 62. Όπως και να το κάνουμε είναι πρώιμος».

Για τα απλήρωτα ενοίκια

«Μίλησε επίσης για τους παίκτες που τους έγινε έξωση από τα σπίτια. Κατ’ αρχήν να πούμε πως ο κ. Μακρόπουλος ενοικίασε πέντε σπίτια σε ποδοσφαιριστές. Δεν τα εκχώρησε δωρεάν. Δωρεάν παραχώρησε για ένα χρονικό διάστημα κάποια σπίτια το καλοκαίρι, στους ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονταν στην ομάδα. Τα σπίτια αυτά πληρώνονταν μέχρι τον Νοέμβριο. Από ‘κει και πέρα τίποτα. Ξέρετε, τα σπίτια έχουν και λογαριασμούς, πέρα από τα ενοίκια. Ρεύμα, νερό… Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Θα πρέπει να σας πληροφορήσω επίσης πως τα σπίτια δεν είναι καν δικά του. Είναι του γαμπρού του. Δηλαδή σ’ αυτή την περίπτωση έχει δίκιο αυτός που δεν πληρώνει και άδικο αυτός που του χρωστάνε; Είναι παράλογο αυτό».

Για το στοίχημα

«Καλό είναι να διευκρινίσει ο κ. Θεοδώρου ποιον εννοεί ότι πρότεινε η ομάδα να μπει στο στοίχημα. Με αναγκάζει να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Εγώ ξέρω πως δεν εννοεί ούτε εμένα, ούτε και τον Μακρόπουλο. Όμως οφείλει να βγει και να το διευκρινίσει. Δεν μπορεί να σπιλώνει ανθρώπους. Εγώ και ο κ. Μακρόπουλος είχαμε αποστασιοποιηθεί από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Νίκης μετά τον αγώνα με τον Πύρασο».

Για το timing της συνέντευξης Θεοδώρου

«Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση, γιατί βγήκε να τα πει τώρα αυτά, ενώ αυτές οι δηλώσεις μου περί “ξένου” έγινα πολύ πριν. Μήπως γιατί ήρθαν τα στραβά αποτελέσματα, έγινε και η γκάφα με την ένσταση στο ματς με την Φαρκαδόνα και έπρεπε να στρέψουμε τα βλέμματα αλλού; Θα ήταν πιο τίμιο να βγει πως κάναμε πέντε λάθη και κανείς δεν θα μπορούσε να πει τίποτα. Αυτές οι τακτικές δεν είναι σωστές».

Για την ανακοίνωση των Blue Angels και αν σχετίζεται ο ίδιος

«(Γέλασε…) Υπονοεί κάποιος πως εγώ μπορεί να έχω σχέση με οποιαδήποτε ανακοίνωση συνδέσμων; Καμία σχέση δεν έχω. Ούτε καν γνωρίζω αυτά τα παιδιά. Άλλωστε η άποψή μου είναι γνωστή για τους συνδέσμους. Δηλαδή οι σύνδεσμοι όσο μας χαϊδεύουν είναι καλοί και όταν γράφουν ενάντιά μας είναι κακοί; Κάποιοι τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν».

Για τον Λάμπρου

«Είναι άδικο να κατηγορεί κάποιος τον Λάμπρου και να αφήνει υπονοούμενα για το γιο του. Σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν πήγαινε κι έλεγε πάρτε 20.000€ ο γιος του θα έπαιζε. Όμως ο άνθρωπος δεν το έκανε στη Νίκη. Ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Είπε μπορώ να βάλω μέχρι 20.000€, τα έβαλε και με το παραπάνω».

Για την προετοιμασία

«Διάβασα επίσης για την προετοιμασία. Το ποιοι παίκτες πήγαν στην προετοιμασία και ποιοι ήταν στο τεχνικό τιμ, ήταν όλα επιλογές του τεχνικού διευθυντή. Καμία παρέμβαση δεν έκανα εγώ. Μάλιστα, λόγω των κάπιταλ κοντρόλς τότε, ο Λεωνίδας Μπίλης μου πρότεινε να γίνει η προετοιμασία στο γήπεδό μας. Όμως αποφασίσαμε να γίνει κανονικά στα 3-5 Πηγάδια. Ακόμη και τις μεταγραφές εγώ τις μάθαινα από το ραδιόφωνο».

Για τη γενική συνέλευση

«Θα πρέπει να γίνει μία γενική συνέλευση και να ειπωθούν όλα. Αυτό που γίνεται με δηλώσεις δεξιά και αριστερά δεν βγάζει πουθενά. Θα πρέπει να είναι και ο κ. Λάμπρου στη γενική συνέλευση και όλοι, ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους»

Για το μέλλον της ομάδας

«Το μέλλον της ομάδας θα εξαρτηθεί από το χρέος που θα δημιουργηθεί φέτος. Ο κ. Θεοδώρου μίλησε για 15.000€ αλλά εγώ πρέπει να ακούσω το ύψος του ποσού από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, τον κ. Φάτση. Εφόσον είναι διαχειρίσιμο μπορεί να υπάρξει μέλλον. Αν είναι 15.000€ τότε η άποψή μου είναι σ’ ένα ΔΣ να βάλουμε όλοι από 1000€ και να τελειώνει η υπόθεση. Άλλοι είναι της άποψης να τα βάλει ο κόσμος. Δεν βλέπω να λειτουργεί και απ’ όσο ξέρω δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις