Πάτσης: «Θέλουν να μπλοκάρω την εκκαθάριση»

Στο θέμα της εκκαθάρισης και στο σχετικό αίτημα της Ερασιτεχνικής που εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Βόλου αναφέρθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας. Στις δηλώσεις του, που αναμεταδόθηκαν την ίδια μέρα και από το ραδιόφωνο του “Blue Star Fmo κ. Πάτσης τόνισε πως δεν υπήρχε λόγος καθυστέρησης ενός έτους για την έναρξη της εκκαθάρισης από τη στιγμή που ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μπορεί να συνδράμει σ’ αυτή την προσπάθεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του περί της εκκαθάρισης:

«Χαίρομαι που έγινε η εκδίκαση του αιτήματος της εκκαθάρισης, όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άφησαν να περάσει ένας χρόνος από τη στιγμή που εγώ είχα δηλώσει σε όλα τα μέσα και σε όλους τους τόνους, πως εγώ είμαι πρόθυμος να συμμετάσχω και να βοηθήσω σ’ αυτό την Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου και δεύτερον γιατί το κάνανε εν κρυπτώ γιατί εμένα δεν με ενημέρωσε κανένας. Επί της ουσίας αγνοώ παντελώς τις ενέργειές τους. Εδώ υπάρχει κι ένα κομμάτι ηθικής τάξης γιατί εφόσον εγώ είμαι ο μεγαλομέτοχος θα όφειλαν, είτε ο συνάδελφος ο οποίος το χειρίστηκε, είτε τα μέλη της Ερασιτεχνικής, αφού εγώ είχα εκφράσει άποψη πως θέλω να βοηθήσω, θα όφειλαν τουλάχιστον να με ενημερώσουν. Αυτή η συνωμοσιολογία και αυτή η παραφιλολογία που είναι πέριξ των τειχών της Μαιάνδρου συνεχίζεται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με ήθελαν συμπαίκτη σ’ αυτή τη διαδικασία ώστε να τους βοηθήσω και μάλιστα με μηδενικά κόστη. Από κει και πέρα ότι τους φωτίσει ο Θεός. Μόνοι τους το χειρίζονται, δεν μπορώ να κάνω κάτι και δεν ξέρω καν τι ενέργειες κάνουν και αν είναι σωστές».

Για το αν υπάρχει πρόθεση να μπλοκαριστεί από τον ίδιο η διαδικασία

«Για ποιο λόγο να μπλοκάρω αυτή τη διαδικασία; Κάποτε η βλακεία θα πρέπει να σταματήσει να είναι κυρίαρχη μέσα στις δουλειές μας και σ’ αυτά που κάνουμε. Εδώ πρόκειται περί μίας βλακώδους συμπεριφοράς. Όταν έβγαιναν ο Βούλγαρης, ο Φάτσης και λέγανε, λέγανε, λέγανε… εγώ έβγαινα την επόμενη μέρα και έλεγα πως εγώ εδώ είμαι, συμμετέχω και συναινώ. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Να μπλοκάρω τι και για ποιο λόγο; Ανεβαίνει η Νίκη στη Σούπερ Λιγκ και δεν το ξέρω και άρα έχω συμφέροντα να την μπλοκάρω; Έχω να κερδίσω χρήματα από αυτή την ιστορία; Η Νίκη Βόλου όχι μόνο δεν ανεβαίνει αλλά απ’ ότι διαβάζω την πήρανε καθαρή και τη φεσώσανε. Ήδη χρωστάει. Άλλος λέει 30.000€ άλλος λέει 20 άλλος λέει 50. Δεν υπάρχει όφελος να μπλοκάρω τη διαδικασία. Τι έχω να κερδίσω; Ότι πήρανε μία ομάδα στη Γ’ Εθνική και τη χρεώσανε και βγαίνουνε με έρανο για να μπορέσει να τελειώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις; Η ομάδα ανεβαίνει κατηγορία και θα την μπλοκάρω για να ωφεληθώ κάτι; Δεν ανεβαίνει.

Άρα η λογική του στην περιέρρουσα ατμόσφαιρα ότι εγώ δεν θέλω είναι γιατί προσπαθούν να καλύψουν τα λάθη τα δικά τους. Είναι συνήθης τακτική στα δύσκολα κάποιοι να στρέφουν το καθρεφτάκι αλλού. Γιατί θυμηθήκανε, μήνα Μάιο να κάνουν αυτή την διαδικασία της εκκαθάρισης, όταν από πέρυσι τον Δεκέμβριο η ομάδα έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ; Ποιον στόχο μπορεί να πετύχει τώρα η ομάδα και ο Πάτσης είναι ανασταλτικός παράγοντας στην επιτυχία της ομάδας; Όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα. Απλά είναι φωτοβολίδες που πετιούνται αριστερά και δεξιά για να καλύψουν άλλα πράγματα.

Η αλήθεια είναι πως θέλουνε να την μπλοκάρω γιατί δεν έχουν κώδικα αξιών και ηθικής. Διότι αυτοί είναι η μειοψηφία κι εγώ η πλειοψηφία. Όφειλαν λοιπόν, αν έχουν αξιοπρέπεια να πείσουν την πλειοψηφία και να πουν, ξέρεις κ. Πάτση, εγώ προτίθεμαι να κάνω αυτό το πράγμα. Παρόλα αυτά λοιπόν επειδή είναι για γέλια αυτή η ιστορία, εγώ όχι μόνο δεν προτίθεμαι να την μπλοκάρω, αλλά την παρακολουθώ και την απολαμβάνω.

Εκκαθάριση έκανε η ΑΕΚ, έκανε η ΑΕΛ, έκαναν οι ομάδες που είχαν ένα σχεδιασμό και προφανώς είχαν στόχους ανόδου και ο χρόνος πίεζε. Η ουσία είναι μία. Όταν μία ομάδα έχει στόχο, την οικονομική και αγωνιστική δυνατότητα να ανέβουν κατηγορίες, κάνουν παράλληλες ενέργειες. Είναι λογικό και αναμενόμενο. Η Νίκη έχει χάσει το στόχο της ανόδου και αντιμετωπίζει και πολλά άλλα προβλήματα. Το τι στόχους έχει και τι στόχους θα έχει τη νέα χρονιά, αφορά αυτή τη στιγμή τους διοικούντες της ομάδας. Έτσι κι αλλιώς η ομάδα δεν έχει το βάρος των χρεών στη Γ’ Εθνική. Εδώ προκύπτει και ο προβληματισμός μου πως γνωρίζανε ότι η ομάδα δεν θα ανέβει, σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινούσανε αμέσως την εκκαθάριση. Το λογικό και το ορθό ήταν η εκκαθάριση να ξεκινήσει πέρυσι το καλοκαίρι κι εγώ είχα δηλώσει πως θα συνδράμω σ’ αυτή την προσπάθεια. Πολλά πράγματα δεν είναι λογικά, αλλά αν αυτά ικανοποιούν τους φιλάθλους και τον κόσμο της Νίκης, εμένα μου περισσεύει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις