“Άγαμοι θύται”

Με το αριστερό μπήκε η Νίκη στο πρωτάθλημα γνωρίζοντας την ήττα στο γήπεδο του Μακεδονικού από την ομώνυμη ομάδα.

Μπορεί η απόδοση της βολιώτικης ομάδας να μην ήταν ανάλογη των προσδοκιών, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν άξιζε την ήττα. Η ήττα ήρθε με το ζόρι και μετά από εξοργιστικά σφυρίγματα και υποδείξεις των βοηθών.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

– Η Νίκη σε γενικές γραμμές, στα φιλικά δεν έχει θέλξει με την απόδοσή της, παρουσιάζοντας αδυναμίες τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Υπάρχουν ωστόσο χρονικά διαστήματα, σε κάποια από τα παιχνίδια προετοιμασίας, που η ομάδα έχει δείξει τις δυνατότητές της, πιέζοντας ψηλά, παίζοντας γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο

– Στα επίσημα ξεκινά με παλικαρίσια πρόκριση επί του Ηρακλή αλλά συνεχίζει με ήττα – αποκλεισμό από τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση.

– Παρά τον αποκλεισμό διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες και φίλαθλοι, είναι μία γροθιά και υπάρχει πίστη πως στο πρωτάθλημα η ομάδα θα δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες.

– Περισσότεροι από 300 φίλοι της Νίκης κάνουν «Κλούβα» το γήπεδο του Μακεδονικού. Υπάρχει ενθουσιασμός και πίστη για το νικηφόρο αποτέλεσμα

– Μετά το πρώτο 5λεπτο που οι γηπεδούχοι πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, η Νίκη παίρνει τα ηνία του αγώνα και προσπαθεί για να φτάσει στο γκολ. Η βολιώτικη ομάδα δεν βγάζει μάτια αλλά είναι καλύτερη του αντιπάλου της. Χάνει δύο τετ α τετ με Ροχάνο και Μιράντα και έρχεται η φάση του 44’.

– Ανύπαρκτο φάουλ σε κρίσιμο χρονικά σημείο, γεμίζει με κόσμο την περιοχή της Νίκης. Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες γιατί τέτοιες αποφάσεις είναι «πονηρές». Οι υποψίες επιβεβαιώνονται. Στο γέμισμα και στις καραμπόλες γίνεται το χέρι του Γαβριηλίδη και φυσικά ο κ. Δραγούσης υποδεικνύει την άσπρη βούλα.

– Στο 60’ ο Μιλούνοβιτς σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα γλιστράει από τα χέρια του Γουναρίδη και περνά τη γραμμή του τέρματος. Ο Αναστασιάδης από τις Σέρρες δεν το βλέπει. Στην εξέλιξη της φάσης και στην προσπάθεια να απομακρυνθεί η μπάλα από την εστία, αυτή ξαναπερνά τη γραμμή. Και πάλι ο ο Σερραίος βοηθός δεν το βλέπει.

– Στο 64’ ο κ. Δραγούσης «κλειδώνει» το τρίποντο για τους γηπεδούχους. Σε φάση που είδε και συνέχισε το παιχνίδι, ξαφνικά μετά από ειδοποίηση του Α’ βοηθού, κ. Μαλανδρή από τη Χαλκιδική, δείχνει δεύτερη κίτρινη στον Γαβρηιλίδη και «τελειώνει» το ματς. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τους ανθρώπους της Νίκης που είδαν τη φάση, οι παίκτες συγκρούστηκαν χωρίς να βλέπει ο ένας τον άλλο.

– Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και την κόντρα διαιτησία η Νίκη το παλεύει

– Το κερασάκι στην τούρτα, η άρνηση του κ. Δραγούση να δώσει το πέναλτι στη Νίκη σε ξεκάθαρο σπρώξιμο στον Μιλούνοβιτς στην περιοχή κι ενώ κατευθύνονταν προς την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

– Με ενδιαφέρον περιμένουν στη Νίκη την έκθεση και τη βαθμολογία του παρατηρητή διαιτησίας.

– Η Νίκη έχει αδυναμίες, ειδικά στην τελική προσπάθεια και στο γκολ, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε, ξεκάθαρα, από το διαιτητικό τρίο.

– Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, κανένας στόχος δεν χάθηκε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί σε τρίτους… η χαρά της εσωστρέφειας.

Ο τίτλος του άρθρου και το τραγούδι που ακολουθεί είναι άσχετα με το κείμενο ή μπορεί και όχι…

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις