“Γράφει ιστορία το πόλο της Νίκης” (photos)

“Συνεχίζει να γράφει ιστορία το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της πήρε την πρόκριση για την τρίτη φάση του εφηβικού πρωταθλήματος, χωρίς μάλιστα να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, αποδεικνύοντας πως όταν οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη του τμήματος στην αρχή της χρονιάς αποφάσισαν να δώσουν περισσότερο βάρος στις υποδομές και στα ηλικιακά πρωταθλήματα το εννοούσαν και δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Μεταφέροντας της εμπειρίες που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους στην πρώτη φάση του ανδρικού πρωταθλήματος, στην οποία όχι απλά συμμετείχαν αλλά πρωταγωνίστησαν, οι έφηβοι της Νίκης κατάφεραν να μαζέψουν 9 βαθμούς σε 4 αγώνες, με απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση του ομίλου, όπως είχαν κάνει στην πρώτη φάση, άφησε πικρή γεύση στους αθλητές και στους προπονητές, οι οποίοι έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και έχουν θέσει ψηλά τον πήχη.

Στην πρεμιέρα το εμπόδιο του ΟΕΑΝΑΒ αποδείχθηκε χαμηλό. Η ομάδα της Νίκης δεν άφησε περιθώρια στους συμπολίτες της να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι και το 9-1 του ημιχρόνου κατέληξε στο τελικό 13-2. Πρώτος σκόρερ ο Γκανάτσιος με 4, κατά πόδας ο Καραγκούνης με 3, 2 ο Γλούμης ενώ οι Παπαδόπουλος-Τσαμπάζης-Μπρουσοβάνας και Τσιμπερίδης πέτυχαν από 1.

Στον δεύτερο αγώνα η ομάδα του Ν.Ο. Λάρισας πήρε την νίκη με 6-4, στο παιχνίδι που έκρινε την πρώτη θέση. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Νίκης προηγούνταν με 4-2, λάθος αντιδράσεις στην άμυνα σε συνδυασμό με την επιθετική αφλογιστία έφεραν την μοναδική απώλεια βαθμών. Από 2 γκολ σημείωσαν οι Γλούμης και Γκανάτσιος.

Ακολούθησε το ντέρμπι με τον Ο.Υ.Κ., παιχνίδι στο οποίο η Νίκη ήθελε να πάρει εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου και το κατάφερε με εμφατικό τρόπο. Έδειξε από την αρχή ότι είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, πήρε το προβάδισμα και βρέθηκε στο ημίχρονο να προηγείται με 7-2! Επιπολαιότητα όμως και λάθη ενθουσιασμού δεν της επέτρεψε να πετύχει μεγαλύτερη νίκη από το τελικό 9-5.

Σκόραραν οι συνήθεις ύποπτοι Καραγκούνης, Γλούμης και Γκανάτσιος, πετυχαίνοντας από 4,3 και 2 γκολ αντίστοιχα, ενώ μεγάλο μερίδιο στην νίκη έχει η σταθερότητα που επέδειξε η σταθερότητα του τερματοφύλακα Καρτσάνα.

Η αυλαία έπεσε με νίκη επι του Ν.Α.Σ. Ημαθίας με 11-2. Όπως δείχνει το τελικό σκορ η επικράτηση ήρθε εύκολα, με τον Γκανάτσιο να σκοράρει 3 φορές, τους Σπυρόπουλο-Γλούμη-Κανάκη από 2 και τους Παπαδόπουλο και Χαρίση από 1.

Τελική βαθμολογία:
Ν.Ο. Λάρισας 10
Νίκη Βόλου 9
Ο.Υ.Κ. 7
Ν.Α.Σ. Ημαθίας 1
ΟΕΑΝΑΒ 1

Την πρόκριση για την 3η φάση να κερδίζουν οι 3 πρώτες ομάδες.

Άπαντες πλέον στην Νίκη περιμένουν την κλήρωση της τρίτης φάσης, έχοντας την πεποίθηση ότι το ταξίδι θα συνεχιστεί αφού η ομάδα αποδεικνύει ότι έχει υψηλό ταβάνι!

Παράλληλα οι έγγραφες συνεχίζονται στα τμήματα ακαδημιών της υδατοσφαίρισης την Νίκης Βόλου. Οι εγγραφές αφορούν αγόρια και κορίτσια γεννηθέντα από το 2009 και μεγαλύτερα, για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της υδατοσφαίρισης από τους προπονητές του συλλόγου, στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας καθημερινά στις 19:30.”

Αγώνες και σκόρερς:

ΟΕΑ ΝΑΒ-ΝΙΚΗ 2-13

ΣΚΟΡΕΡ: ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 1, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 1, ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 4, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 3, ΓΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2, ΜΠΡΟΥΣΟΒΑΝΑΣ ΚΩΝ. 1, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 1.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 4-6

ΣΚΟΡΕΡ: ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2, ΓΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 5-9

ΣΚΟΡΕΡ: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 4, ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2, ΓΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 3

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΝΑΣ ΗΜΑΘΕΙΑΣ 11-2

ΣΚΟΡΕΡ: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 2, ΒΑΤΣΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 1, ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 3, ΓΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1, ΜΠΡΟΥΣΟΒΑΝΑΣ ΚΩΝ. 1, ΚΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 1, ΧΑΡΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1.

Φωτορεπορτάζ από τoν αγώνα ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 5-9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις