“Διπλό” στην Αγιά ο Ολυμπιακός Β. και στο -5 από την παραμονή

Μετά τη νίκη επί του Εδεσσαϊκού με 1-0, ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε και στην Αγιά τον Δωτιέα με 1-0, σημειώνοντας δύο σερί νίκες πρώτη φορά τη φετινή χρονιά. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δεύτερη εκτός έδρας, με τον Κλεβί Κόλα να σημειώνει το νικητήριο τέρμα στο 36’.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αφού πρώτα ο Δωτιέας είχε ένα σουτ του Δρόσου στο 1ο λεπτό, με τον Καβουσάκη να μπλοκάρει την μπάλα, στο 6’ ο Αναστασίου απείλησε το τέρμα του Μπεκτέσι. Ο επιθετικός των “ερυθρολεύκων” εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να φεύγει έξω από τα δοκάρια.
Στο επόμενο λεπτό ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ, με τον Μπεκτέσι να αποκρούει σωτήρια, ενώ στο 8ο λεπτό ο Διαμαντόπουλος επιχείρησε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Δωτιέα να αποκρούει εκ νέου, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.
Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, μέχρι το 20’ δεν είχαν να επιδείξουν κάποια σημαντική φάση, προσπαθώντας να βρουν τους τρόπους να απειλήσουν το τέρμα του Δωτιέα.
Στο 20’ μετά από λάθος στην άμυνα του Δωτιέα, ο Παπαδήμος έγινε κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε αμέσως το σουτ με τον Μπεκτέσι να μπλοκάρει την μπάλα. Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 25’. Ο Σκοπελίτης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Αναστασίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο κυνήγησαν το γκολ και αφού πρώτα στο 29’ ο Παπαδήμος απέτυχε να σκοράρει, με τον Μπεκτέσι να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του νεαρού μέσου των “ερυθρολεύκων”, στο 36’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Καρβούνης και Αναστασίου συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο τελευταίος έστρωσε την μπάλα στον Κλεβί Κόλα, ο οποίος από πλάγια θέση με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.
Στα υπόλοιπα λεπτά και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να προηγείται δίκαια στο πρώτο 45λεπτο, όντας καλύτερος και πιο επικίνδυνος του Δωτιέα.

Καλύτερος και στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός
Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή που επεδίωξε να φτάσει στο δεύτερο γκολ και να “κλειδώσει” τη νίκη.
Στο 47’ ο Διαμαντόπουλος σούταρε με τον τερματοφύλακα του Δωτιέα να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Δωτιέας έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 56’, με τον Τάρτα να χάνει μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας από το ύψος του πέναλτι την κεφαλιά άουτ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αναδολού.
Στο επόμενο λεπτό συνδυάστηκαν πολύ ωραία οι Καρβούνης και Μυλωνάς με τον Καρβούνη να σουτάρει άουτ, ενώ νέο δυνατό σουτ του Καρβούνη στο 59’ ο Μπεκτέσει απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 61’ ο Διαμαντόπουλος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, δίχως ο Μυλωνάς να κάνει το κοντρόλ, όντας σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση για να αουτάρει. Στο 63’ σε δυνατό σουτ του Αναστασίου η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Δωτιέα.
Από το 65’ μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, με τον Αναστασίου στο 92’ να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Ο έμπειρος επιθετικός με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Μπεκτέσι σε σωτήρια επέμβαση.
Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 22 βαθμούς, παραμένει στην προτελευτάι θέση και στο -5 από την παραμονή, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Διαιτητής: Πέτσας (Τρικάλων)
Βοηθοί: Αλεξόπουλος, Παπαγεωργόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Κιντέκε-Παπαϊωάννου, Καρβούνης, Καβουσάκης, Παπαδήμος
ΔΩΤΙΕΑΣ: Μπεκτέσι, Γκιντεκέ, Τσακάλι, Τάρτας, Ενγκό, Δρόσος, Βλησαρούλης, Λαβαντσιώτης (83’ Σταθάκος), Αναδολού, Γιαννακόπουλος, Γιαννάκος (66’ Αποστολάκης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Θεοδωρόπουλος (76’ Σκύφτας), Διαμαντόπουλος, Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Κόλα, Παπαδήμος, Μυλωνάς (62’ Γιαρλελής), Σκοπελίτης Καρβούνης (84’ Σταμπουλής), Αναστασίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις