Μαρτσούκος: «Έχω μιλήσει με την Γραμματέα του Αυγενάκη – Διεκδικούμε 8 εκ. ευρώ»

Βέβαιος ο Πέτρος Μαρτσούκος ότι το κλείσιμο της Βουλής δεν έχει σχέση με τη χρηματοδότηση της Super League 2 από το Στοίχημα.

Αίτημα στον Λευτέρη Αυγενάκη για ραντεβού έστειλε ο Πέτρος Μαρτσούκος τη Μεγάλη Τετάρτη, έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα της επιχoρήγησης από το Στοίχημα. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με το κλείσιμο της Βουλής. Μίλησε για διαβεβαιώσεις υπουργών τους οποίους, πάντως, δεν κατονόμασε και υποστήριξε ότι θα διεκδικήσει μίνιμουμ 2.5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο Μαρτσούκος ανέφερε:

«Μετά από νόμιμες εκλογές και ένα αποτέλεσμα ξεκάθαρο, φτάσαμε να ταλαιπωρούμε 26 ομάδες και πόσους εργαζόμενους, προπονητές και ποδοσφαιριστές για τα χρήματά τους. Αν θα πάρουν τα χρήματα αυτά, αναμένουμε την συνάντηση με τον κύριο Αυγενάκη και δεν νομίζω πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Είχε δεσμευτεί σε μένα προσωπικά ότι όταν τελειώσουν οι εκκρεμοδικίες θα δεχτεί το προεδρείο της Super League 2 και θα μιλήσουμε για αυτά τα χρήματα του Στοιχήματος. Εγώ προσωπικά είχα μιλήσει με την γραμματέα του».

Αν η προκήρυξη των εκλογών μπορεί να επιφέρει νέα καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων:

«Η προκήρυξη των εκλογών δεν έχει καμία σχέση. Τα λεφτά είναι στο κουμπαρά του Υπουργείου και πρέπει να τα μοιράσει στις ομάδες, ασχέτως αν κλείνει η Βουλή. Ελπίζω να μην πέσω έξω και να μην συμβεί κάτι άλλο. Ο κύριος Γιώργος Βρέντζος «αδειάζει» και τον κύριο Ροκάκη, γιατί όλα όσα επικαλούνταν ήταν στην φαντασία του και το αποδείξαμε με την απόφαση του δικαστηρίου. Γιατί μπροστά στον προσωπικό του εγωισμό δεν καταλάβαινε τίποτα… Αν ο κύριος Βρέντζος ξέρει κάτι παραπάνω για τα χρήματα ή είναι μέσα στο Υπουργείο να βγει να μας το πει. Γιατί έτσι εκθέτει και τον Υπουργό.

Έχουμε μιλήσει με Υπουργούς και είναι ξεκάθαροι ότι δεν υπάρχει θέμα με τη δική μας χρηματοδότηση. Δεν είπα για τον κύριο Βεσυρόπουλο. Μιλήσαμε με άλλους Υπουργούς που ξέρουν το θέμα και λένε ότι δεν έχει καμία σχέση το κλείσιμο της Βουλής με τη χρηματοδότησή μας».

Με ποιους Υπουργούς μιλήσατε;

«Επιτρέψτε μου να μιλάω με πέντε ανθρώπους και να κρατώ την ανωνυμία τους».

Με όποιους και να μιλήσατε στο τέλος τα χρήματα καταλήγουν στα χέρια του κυρίου Αυγενάκη…

«Στα χέρια του κυρίου Αυγενάκη είναι ήδη τα χρήματα. Και έπρεπε να έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό. Έχω διαβεβαίωση ότι δεν ισχύει αυτό που λέτε. Δεν έχει καμία σχέση το κλείσιμο της Βουλής με το να μην δοθούν τα χρήματα».

Το υφυπουργείο Αθλητισμού το λέει…

«Επίσημα το Υπουργείο δεν μου έχει πει αυτό το πράγμα».

Άρα θεωρείτε δεδομένο ότι θα πάρετε τα λεφτά από το Στοίχημα και ότι ο κύριος Αυγενάκης θα τηρήσει τη δέσμευσή του…

«Μεγάλα παιδιά είμαστε. Δεν πρέπει να τηρούμε τους λόγους μας;».

Διαχρονικά δεν διακρίνεται για την τήρηση των δεσμεύσεών του…

«Ο κάθε ένας θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις πράξεις του. Εκλογές έρχονται, ο κόσμος θα κρίνει. Είναι 26 ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να παίζουμε κρυφτούλι τώρα. Εφόσον δεν τηρηθεί η δέσμευση Αυγενάκη θα είναι παρέμβαση στο ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, έτσι το βλέπω. Θεωρώ ότι θα με δεχτεί και θα δώσει σύντομα τα χρήματα».

Για τις δηλώσεις Ρότσα ότι πεινάνε οι ποδοσφαιριστές και αν συμβαίνει αυτό:

«Εμείς σήμερα θα μοιράσουμε χρήματα στις ομάδες από το τηλεοπτικό. Είμαστε αγανακτισμένοι, γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτούς τους εργαζόμενους να «πληρώνουν» αν έχει κόντρα ο Ροκάκης με τον Μαρτσούκο ή ο Λεουτσάκος με τον υπουργό και να μη δίνονται τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου που έπρεπε να έχουν πάει στις τσέπες των εργαζομένων. Μας λυπεί κι εμάς αυτό».

Αν θα είναι λόγος να μην τηρηθούν οι δεσμεύσεις η επίκληση της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών, είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε:

«Είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε και αυτό το πρόβλημα, που δε νομίζω να προκύψει. Όπως και άλλα ζητήματα που είχαν προκύψει εδώ και τρεις εβδομάδες που έχω αναλάβει την προεδρία της λίγκας».

Ζητήσατε ραντεβού με τον κύριο Αυγενάκη;

«Ναι, στείλαμε το αίτημα στο γραφείο του. Τα λεφτά αυτά είναι τα μοναδικά που δεν έχουν δοθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού. Είμαστε η μοναδική λίγκα που δεν έχει πάρει λεφτά. Τα λεφτά δεν τα πήρε στην τσέπη του ούτε ο Λεουτσάκος, ούτε ο Μαρτσούκος, ούτε ο Ροκάκης. Είναι χρήματα των ομάδων».

Γιατί να θέλει ο Αυγενάκης να αλλάξετε πρόεδρο; Εκπροσωπεί κάποια ομάδα;

«Ούτε εγώ το καταλαβαίνω, ρωτήστε τον ίδιο. Οι υπολογισμοί που έχουμε κάνει με τους συνεργάτες μου, τα χρήματα δεν είναι 1,7 εκατ. που είχε πει στον κύριο Λεουτσάκο. Τα χρήματα που έχουμε υπολογίσει ότι έχουν περισσέψει στον κουμπαρά είναι 2.5 εκατ. ευρώ περίπου. Εμείς θα διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα, γιατί είναι πολύ λίγα».

Πόσα θα έπρεπε να πάρετε;

«Γύρω στα 8 εκατ. ευρώ. Για να μην πάμε σε ακριβή νούμερα, είναι το 17%. Θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό το ποσό που μας αναλογεί».

Απόδοση: FL News

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις