Έχασαν από τον ανώτερο Παναθηναϊκό οι Νεανίδες του Ολυμπιακού Βόλου

Εξ αρχής το έργο των παικτριών του Ολυμπιακού Βόλου ήταν δύσκολο, απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Η προσπάθεια, ωστόσο, έγινε, παρά την ήττα με 62-33 στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του 37ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23/4.
Στο κλειστό “Δύο Αοράκια” ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό πλήρωσε τα λάθη του, είχε πολύ χαμηλά ποσοστά στην επίθεση (8/36 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 5/12 βολές), έκανε 27 λάθη, νικήθηκε στα ριμπάουντ (30 έναντι 45 του Παναθηναϊκού), με τις “πράσινες” να είναι πιο εύστοχες (είχαν 23 ασίστ) και μοιραία ήρθε η ήττα με διαφορά 29 πόντων.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου καταφέρνει για δύο συνεχόμενες χρονιές να μετέχει σε τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων (πέρυσι αγωνίστηκε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων), αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο και δείχνει τη σοβαρή και συστηματική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό στα τμήματα υποδομής.
Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί στην Κρήτη όχι μόνο το γυναικείο μπάσκετ της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, αλλά ολόκληρης της κεντρικής Ελλάδος, ως πρωταθλητής σε μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια της χώρας.
Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού προηγήθηκε με 4-0, όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με σερί 11-0 προηγήθηκε 11-4, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 19-9 υπέρ των “πρασίνων”, με τις Γιαννακοπούλου και Μπάτσιου να “φορτώνουν” με πόντους το καλάθι του Ολυμπιακού.
Η πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού, τα πολλά λάθη του Ολυμπιακού οδήγησαν στο να πάρει η αθηναϊκή ομάδα διαφορά 22 πόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (38-16).

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει στο σκορ και τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί να αντιδράσει, χωρίς να τα καταφέρει.
Από τον Ολυμπιακό πρώτη σκόρερ ήταν η Χριστίνα Νταϊάκη, η οποία πέτυχε 18 πόντους με τέσσερα τρίποντα, ενώ από τον Παναθηναϊκό κορυφαίες παίκτριες ήταν η Μπάτσιου με 15 πόντους (τρία τρίποντα) και Γιαννακοπούλου 10.
Σήμερα Πέμπτη 20/4 στις 8 το βράδυ ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Ανδρογέα, ενώ νωρίτερα για τον ίδιο όμιλο θα παίξουν στις 4 μ.μ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Παναθηναϊκός.
Επίσης, για τον δεύτερο όμιλο θα γίνουν τα παιχνίδια: Εσπερίδες-Παναθλητικός (2 μ.μ.) και Ολυμπιάδα Αλεξ.-Προμηθέας (6 μ.μ.)
Διαιτητές: Κατσαπρακάκης, Χατζημάρκος, Ιωάννου
Δεκάλεπτα: 19-9, 38-16, 55-25 62-33
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζιάκας): Κατσούλη 8, Ζιάκα 5(1), Γιαννακοπούλου 10(1), Παναγιωτοπούλου 7, Μπάτσιου 15(3), Γρηγοράκη 2, Παλάσκα 7(1), Μπαμπανίκα 2, Καμπάκα, Σπέντζου 4, Δεληστάθη, Υφαντοπούλου 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη 3, Πολύζου 3, Λογοδότη, Καραστάθη 2, Κοτοπούλη 7, Οικονομίδου, Πορτοφέρρι, Νταϊάκη 18(4).

Ελένη Παπαθανασίου: Να απολαύσουμε τα παιχνίδια
Μετά το τέλος του παιχνιδιού η προπονήτρια του Ολυμπιακού Βόλου, Ελένη Παπαθανασίου, δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Χάσαμε από έναν ανώτερο αντίπαλο και μόνο η συμμετοχή μας σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως είχε συμβεί και πέρυσι στο αντίστοιχο των κορασίδων, είναι τιμή και χαρά. Ήρθαμε να απολαύσουμε τους αγώνες και να γίνουν οι παίκτριες του Ολυμπιακού καλύτερες αθλήτριες και άνθρωποι, μέσα από την κοινωνικότητα και την συναναστροφή με άλλες παίκτριες».

Από την πλευρά της η Χριστίνα Νταϊάκη δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο, αλλά κάναμε πολλά λάθη. Θέλαμε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα. Σίγουρα αποκτούμε εμπειρίες και θα κερδίσουμε πολλά από τα παιχνίδια».

Zιάκας: Θέλουμε να έχουμε καλή παρουσία στο τουρνουά
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Ζιάκας, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε τα εξής: «Καταρχήν να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Συμμετέχουν στη διοργάνωση καλές ομάδες και θα είναι ένα σκληρό τουρνουά. Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια πολλή καλή παρουσία. Το σημερινό παιχνίδι στο τέλος σημαδεύτηκε έναν τραυματισμό στην ήδη πληγωμένη ομάδα μας, αυτόν της Παναγιωτοπούλου. Αύριο θα δούμε θα μάθουμε πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός. Έχουμε δύο δύσκολα στη συνέχεια παιχνίδια και που θα κρίνουν και την έκβαση του ομίλου».
Από την πλευρά της η Ζένια Παλάσκα ανέφερε: «Ως στόχο μας είχαμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα. Μας στεναχώρησε ο τραυματισμός της Παναγιωτοπούλου. Δείξαμε κάποια καλά στοιχεία ως ομάδα, αλλά είχαμε και κάποιες φάσεις που βιαστήκαμε και είχαμε το άγχος της πρεμιέρας. Πάμε στους επόμενους αγώνες με ενέργεια, διάθεση και χαμόγελο. Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό Βόλου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις