Ο Χιλιανός Νίκολας Πεναϊλίγιο «έκλεισε» στον Ολυμπιακό Βόλου (video)

Ο Νίκολας Πεναϊλίγιο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του goalpost.gr, ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού Βόλου για τη μεσαία γραμμή. Πρόκειται για τον 23χρονο Χιλιανό μέσο, για τον οποίο αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ο οποίος τα…

…έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» και έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.
Ο Νίκολας Ινάσιο Πεναϊλίγιο Ακούνα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1991 στη Χιλή και παίζει με την ίδια ευχέρεια σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, όντας «πολυεργαλείο». Κυρίως, όμως αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και αριστερός χαφ. Η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν ήταν η Έβερτον ντε Βίνα Ντελ Μαρ από τη Χιλή (πρωτόπαιξε το 2009). Έχει παίξει σε 67 παιχνίδια στην Α’ εθνική κατηγορία της Χιλής (έχει πετύχει και επτά γκολ), ενώ το 2010 είχε δοθεί ως δανεικός στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, δίχως όμως να καταφέρει να αγωνιστεί στη ρωσική ομάδα, επιστρέφοντας στην Έβερτον.
Ο Νίκολας Πεναϊλίγιο είναι διεθνής με την εθνική ομάδα Κ20 της Χιλής, έχοντας τέσσερις διεθνείς συμμετοχές. Εφόσον περάσει με επιτυχία τις εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου και θα αποτελέσει τον τρίτο ξένο των «ερυθρολεύκων», μετά τους Κλάρενς Μπιτάνγκ και Χεσούς Μέζα. Θυμίζουμε, πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι κοινοτικός, καθώς είναι Ισπανός.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις