Προπονητής στην Καλλιθέα ο Βοσνιάδης

Ο έμπειρος τεχνικός, Αλέκος Βοσνιάδης, ανέλαβε τις τύχες της Athens Kallithea για να την οδηγήσει τη νέα σεζόν στη Super League 2 με στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Ο έμπειρος τεχνικός, Αλέκος Βοσνιάδης, ανέλαβε τις τύχες της Athens Kallithea για να την οδηγήσει τη νέα σεζόν στη Super League 2 με στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

“Η Athens Kallithea FC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης ανέλαβε καθήκοντα προπονητή της πρώτης ομάδας.

Ο Βοσνιάδης, 62, έχει κερδίσει τρεις φορές την άνοδο στη Super League 1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τη Νίκη Βόλου, και την Κέρκυρα. Πιο πρόσφατα είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης για ένα χρονικό διάστημα κατά την αγωνιστική περίοδο 2022/23, συνεισφέροντας στον τερματισμό της ομάδας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Βοσνιάδης είχε μία τριετή θητεία στον τοπικό σύλλογο της τρίτης κατηγορίας Αναγέννηση Επανομής νωρίς στην προπονητική του σταδιοδρομία, και οδήγησε την Επανομή σε άνοδο τη σεζόν 2010/11, επαναφέροντας την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία μετά από απουσία 29 ετών.

Από την Επανομή, ο Βοσνιάδης πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης με άμεση επιτυχία, κερδίζοντας την άνοδο στη Super League 1 τη σεζόν 2012/13. Την επόμενη σεζόν, ο Βοσνιάδης κέρδισε έξι βαθμούς στις πρώτες επτά αγωνιστικές στη Super League 1 – βαθμολογία επαρκής για να μείνει εκτός ζώνης υποβιβασμού – προτού ο σύλλογος αποφασίσει να κάνει αλλαγή ηγεσίας στον πάγκο, και αργότερα η ομάδα υποβιβάστηκε ξανά στη δεύτερη κατηγορία.

Τον Ιανουάριο 2014, ο Βοσνιάδης ανέλαβε τη Νίκη Βόλου στο μέσο της σεζόν, και την οδήγησε προς την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και την άνοδο στη Super League 1, επαναφέροντας τον σύλλογο στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος για πρώτη φορά σε 48 χρόνια.

Ο Βοσνιάδης επέστρεψε στον Απόλλωνα στο μέσο της σεζόν 2014/15 με την ομάδα να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία και να φτάνει πολύ κοντά στην άνοδο, ενώ έφτασε και στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος προτού αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις