Το Πανελευσινιακός-Χανιά «ρίχνει» και τους δύο – Στο κόλπο ο Μπλάζιτς!

Το SDNA φέρνει στο φως όλες τις λεπτομέρειες γύρω από σκεπτικό που έκανε την ερευνήτρια της επιτροπής Δεοντολογίας κ. Στέλλα Δραγατσίκη να εισηγηθεί υποβιβασμό για Πανελευσιανικό και Χανιά, ομάδες που με βασικό ύποπτο τον Μαυροβούνιο τερματοφύλακα Σρτζαν Μπλάζιτς φέροντα να προκαθόρισαν το μεταξύ τους παιχνίδι με με σκοπό να προσπορίσουν περιουσιακά οφέλη μέσω στοιχηματισμού.

Την ποινή του υποβιβασμού των Πανελευσινιακού και των Χανίων εισηγείται η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας, Στέλλα Δραγατσίκη, στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής.

Πρόκειται για τον αγώνα Πανελευσινιακός-Χανιά (3-1) για τη Football League, ο οποίος διεξήχθη στις 21/12/2015, με την κ. Δραγατσίκη να εισηγείται τα εξής:

1. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και για τις δύο ομάδες «ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931» και «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ΑΟ», προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των ως άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι οι ως άνω ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους, των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, ειδικότερα δε για την ομάδα των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ με άμεσα εμπλεκόμενο τον τερματοφύλακά της και δη τον Srdjann Blazic, προέβησαν, για να προσπορίσουν στις ίδιες (τις ομάδες) ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιxηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, που διεξήχθη την 21-12-2015 μεταξύ τους για το πρωτάθλημα της Football League Ελλάδα, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), δηλαδή για παράβαση των άρθρων 20, 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ Χανίων ΑΟ και δη τον Srdjann Blazic, προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι αυτός, προέβη, για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιxηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα που διεξήχθη την 21-12-2015, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), αποσκοπώντας να κερδίσει παράνομα κέρδη.

3. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 2.250.000 ευρώ καθώς και τον υποβιβασμό της εις εκάστη των ομάδων.

4. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 30.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Srdjann Blazic της ομάδας των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ, τη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησής του με οποιαδήποτε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και τη δεκαετή απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους».