Σίτι – Σεβίλη 5-4 (πεν.): Τα highlights από τον τελικό του Σούπερ Καπ (video)

Παρότι χρειάστηκε να περιμένει την ψυχοφθόρο διαδικασία, στον τελικό που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Πεπ Γκουαρδιόλα οδήγησε την Σίτι στον 3ο διεθνή τίτλο της. Από την άλλη, η Σεβίλλη αν και προηγήθηκε ηττήθηκε για 6ο σερί τελικό στη διοργάνωση. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στα 90 λεπτά και έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπου ο Γκουντέλ στην τελευταία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι…

Δυνατά ξεκίνησε το ματς και η Σίτι είχε την πρώτη φάση. Στο 8’ ο Μπόνο έβαλε stop στην κεφαλιά του Ακέ και στο 10’ ο Γκβαρντιόλ σούταρε ψηλά μετά το κακό διώξιμο του Μαροκινού keeper. Ο τελευταίος απέκρουσε στο 17’ το σουτ του Γκρίλις και στο 25’ ήταν η ώρα της Σεβίλλης. Όχι για να χάσει ευκαιρία. Αλλά για να σκοράρει. Στην κόντρα ο Οκάμπος έδωσε στα αριστερά στον Ακούνια, εκείνος έκανε τηλεκατευθυνόμενη σέντρα για τον Εν Νεσίρι και εκείνος διέλυσε στον αέρα Γκβαρντιόλ και Ακέ και νίκησε τον Έντερσον (0-1).

Στη συνέχεια οι Cityzens προσπάθησαν να αντιδράσουν, κράτησαν περισσότερο την μπάλα, αφού οι Ανδαλουσιάνοι οπισθοχώρησαν άμεσα, με αποτέλεσμα να φτάσουν την κατοχή πάνω από το 70%. Παρά το γεγονός αυτό, πριν έρθει το ημίχρονο η ομάδα του Μεντιλίμπαρ βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ, όμως στο 31’ στο πλασέ του Λαμέλα η μπάλα δεν πήρε τα φάλτσα. Με μία πάσα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος ο Χάαλαντ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Σεβίλλη λίγο έλειψε να «κλειδώσει» τον τίτλο. Στο 50’ έπειτα από σεμιναριακή κόντρα ο Εν Νεσίρι βρέθηκε μόνος με τον Έντερσον αλλά νικήθηκε με τα πόδια από τον Βραζιλιάνο Νο1 και στο 52’ ο Μαροκινός φορ είχε νέα καλή στιγμή για δεύτερο γκολ, όμως εκείνη που σκόραρε ήταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στο 63’ ο Ρόδρι έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο πιτσιρικάς επιθετικός, Κόουλ Πάλμερ, με καταπληκτική ζυγισμένη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Στο επόμενο διάστημα η Σίτι μετέφερε το σκηνικό στο μισό της Σεβίλλης, η οποία έχασε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία στο 65’ με τον Εν Νεσίρι στο 65’ σε αντεπίθεση. Ο σκόρερ των Πολιτών, Πάλμερ, είχε ένα καλό curler στο 70’ αλλά ο Μπόνο αντέδρασε σωστά και παρά τις αναρίθμητες σέντρες προς το τέλος, οι Ανδαλουσιάνοι άντεξαν, κράτησαν την ισοπαλία και οδήγησαν τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Χάαλαντ. Γκολ. 1-0 η Σίτι
Οκάμπος. Γκολ. 1-1 η Σεβίλλη
Άλβαρες. Γκολ. 2-1 η Σίτι
Ράφα Μιρ. Γκολ. 2-2 η Σεβίλλη
Κόβατσιτς. Γκολ. 3-2 η Σίτι
Ράκιτιτς. Γκολ. 3-3 η Σεβίλλη
Γκρίλις. Γκολ. 4-3 η Σίτι
Μοντιέλ. Γκολ. 4-4 η Σεβίλλη
Γουόκερ. Γκολ. 5-4 η Σίτι
Γκουντέλ. Δοκάρι. Το σήκωσε η Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Ακέ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Φόντεν, Πάλμερ (85′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ.

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπόνο, Νάβας (83′ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Τόρες (70′ Σάντσες), Οκάμπος, Λαμέλα (93′ Σούσο), Εν Νεσίρι (93′ Ράφα Μιρ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις