Ανδρουτσόπουλος στο CLASICO: «Ο Θησέας είναι χτισμένος για υψηλούς στόχους»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο Θοδωρής Ανδρουτσόπουλος. Ο προπονητής του Θησέα μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του στο Κύπελλο αποκλείοντας μία ομάδα Γ’ Εθνικής και αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους του συλλόγου για τη φετινή περίοδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Με τον Θησέα υπήρχε μια επαφή ετών. Ήταν η τρίτη φορά που με πλησίασαν φέτος κατά τη διάρκεια που ήμουν στην ομάδα της Αγχιάλου. Δεν μπορούσε να γίνει ο ‘’γάμος’’ μέσα σε καιρό πρωταθλήματος. Τώρα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, είχε κλείσει η χρονιά, οπότε ήθελα να φτιάξω τα πράγματα όπως ήθελα απ’ την αρχή, οπότε ήταν εύκολο να γίνει. Βρισκόμουν στο τραπέζι με άλλες δύο ομάδες το καλοκαίρι, ο Θησέας κινήθηκε απέναντί μου όπως ήθελα και έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Ήταν κάτι που επιθυμούσα, είχα μια ιστορία πίσω στην ομάδα της Αγριάς ως ποδοσφαιριστής και ήθελα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο ως προπονητής».

Για την ιστορική πρόκριση του Θησέα στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον ΠΟ Φήκης:

«Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας για εμάς. Οι διαφορές στις κατηγορίες είναι υπαρκτές, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό κανείς. Ήμασταν τα αουτσάιντερ σ’ αυτό το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πιάσαμε υψηλά στάνταρντ στην απόδοσή μας, αν πετυχαίναμε τα γκολ θα είχαμε ‘’κλειδώσει’’ καλύτερα το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε διαχείριση του παιχνιδιού, βγήκε και αρκετή κούραση, μη ξεχνάτε πως έχουμε παιδιά που έχουν χάσει προπονήσεις, για παράδειγμα κάποιοι ήρθαν μετά την Δεκαπενταύγουστο οπότε έχουν λίγες προπονήσεις, κι αμέσως μπήκαν στην 11άδα και ζητάμε πράγματα από αυτούς, αλλά σαν αλλαγές ανταποκρίθηκαν και πετύχαμε την πρόκριση».

Για το αν ο Θησέας έχει ενισχυθεί φέτος:

«Στην ουσία έχει χτιστεί μια ομάδα καινούρια. Έφυγαν έξι ποδοσφαιριστές, που ουσιαστικά ήταν παίκτες εντεκάδας. Ήρθαν άλλοι ισάξιοι, σίγουρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά έπρεπε να ξαναφτιάξουμε την χημεία της ομάδας. Σίγουρα παρέμειναν ποδοσφαιριστές που ήταν πολύ σημαντικοί για την ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια και θέλαμε την παραμονή τους. Τελευταία ήρθαν ο Ηλίας Βλάχος και ο Κώστας Οικονόμου, που έχουν ξαναπεράσει από την ομάδα και ξέρουν πώς λειτουργεί ο σύλλογος και ήταν σαν να μην έφυγαν ποτέ. Πολύ σημαντικό αυτό για εμάς. Φτιάξαμε λοιπόν κάτι καινούριο αλλά έχουμε κάποια αβαντάζ που τα βρίσκουμε μπροστά μας. Είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση τώρα, καθώς κάνουμε την προετοιμασία μας στο Βασδέκειο, δεν είναι έτοιμο το δικό μας γήπεδο. Πιστεύουμε θα είναι έτοιμο το γήπεδο της Αγριάς μέχρι τη σέντρα καθώς οι εργασίες έχουν φτάσει στο τέλος. Έχουμε λοιπόν κάποιες δυσκολίες στο Βασδέκειο. Οι πρώτες 20 ημέρες ήταν πιο εύκολες γιατί δεν είχαν ξεκινήσει πολλές ομάδες προετοιμασία τώρα έχουμε ένα δεκαήμερο που δουλεύουμε με μισό γήπεδο. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Όταν μάλιστα κάνεις και επιτυχία μέσα από τις δυσκολίες τότε είναι μεγαλύτερη η ικανοποίηση».

Οι φετινοί στόχοι του Θησέα:

«Οι στόχοι πάντα του Θησέα είναι πρωταγωνιστικοί δεν το αρνούμαστε. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολύ ισχυρές ομάδες στην κατηγορία μας. Από εκεί και πέρα κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς ως ομάδα κι όχι οι αντίπαλοί μας, να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και να φανεί μέσα στο γήπεδο. Ξεκινήσαμε προετοιμασία 31 Ιουλίου. Χτίζουμε την ομάδα να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα, όχι για το Κύπελλο. Βέβαια έχουμε μπει σε επίσημα και δύσκολα παιχνίδια αρκετά νωρίς, οπότε όλο αυτό μας βρίσκει με υψηλούς στόχους μέσα στην προετοιμασία. Για τον θεσμό του Κυπέλλου το πάμε κι όπου βγει…».

Για το αν υπάρχει πίστη ότι μπορεί ο Θησέας να κατακτήσει το πρωτάθλημα:

«Είμαι ένας άνθρωπος που είτε είμαι στον Θησέα είτε κάπου αλλού πάντα κάθε Κυριακή παίζω για τη νίκη. Δεν κοιτάζω να βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Κοιτάζω κάθε Κυριακή η ομάδα να είναι έτοιμη για να πάρει τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα το δείχνει ο χρόνος. Γι’ αυτό λέω ότι σίγουρα κοιτάμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Το πού θα σε βγάλει αυτό θα το δείξει η πορεία. Πίστη υπάρχει. Η ομάδα είναι χτισμένη για υψηλούς στόχους και μέσα από τη δουλειά μας κοιτάμε να το υποστηρίξουμε. Η φανέλα του Θησέα είναι βαριά από χρόνια. Αυτό είπα και στους ποδοσφαιριστές, ότι με την επιτυχία που έκαναν υποστήριξαν τη βαριά φανέλα της ομάδας».

Αν θα γίνει περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας:

«Αυτό είναι κάτι που μπορεί να έρθει. Είμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Μπορεί να παρουσιαστούν ευκαιρίες ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται σε άλλες ομάδες. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενίσχυση, αν υπάρξει κάτι θα είναι πολύ σίγουρο και στοχευμένο. Δεν θέλουμε να είναι κάτι απλά για να γίνει».

Πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ:

«Σίγουρα πολύ ανταγωνιστικό. Και με την παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου και των υπόλοιπων ομάδων που είναι γνωστές δυνάμεις στην κατηγορία. Εύχομαι για γεμίσουν τα γήπεδα της Μαγνησίας γιατί το αξίζουν και οι παράγοντες που παλεύουν με τις ομάδες και οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει πολύ ταλέντο στον νομό μας. Σίγουρα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, έτσι το βλέπω».

Για τον επόμενο αντίπαλο του Κυπέλλου τον Πανθρακικό:

«Βρίσκουμε μπροστά μας μια ομάδα με ένα τεράστιο μέγεθος. Μια πόλη ζει και αναπνέει γι’ αυτή την ομάδα. Ομάδα με υψηλό μπάτζετ με πρωταγωνιστικούς στόχους. Ξέρουμε ότι θα έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά είναι ωραίο να σου βάζουν δύσκολα προβλήματα για να βρεις τη λύση. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα μας κι από εκεί και πέρα θα δούμε στο γήπεδο τι μπορούμε να πάρουμε. Να παίξουμε τις δικές μας πιθανότητες.

Σίγουρα προτιμούσα να παίξουμε εδώ γιατί θα υπήρχε περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και θα ήταν διαφορετικά για εμάς και φυσικά δεν θα είχαμε αυτό το ταξίδι μπροστά μας. Από εκεί και πέρα όταν πατάω στον αγωνιστικό χώρο του ‘’Π. Μαγουλάς’’ νιώθω όπως ένιωθα σαν ποδοσφαιριστής. Υπάρχει κάτι διαφορετικό μέσα μου σε σχέση με τα άλλα γήπεδα… αυτό δεν αλλάζει. Οπότε αυτό το μεταδίδεις και στους παίκτες.

Το όνομά μου το έφτιαξα μέσα από την αγάπη του κόσμου και από την υποστήριξη που πήρα από πολύ μικρός στη Νίκη. Πίστεψαν ότι μπορώ να δώσω πράγματα στην ομάδα κι αυτό μου έδωσε δύναμη να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να αφήσω ένα κομμάτι στην ιστορία της ομάδας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις