Της ανατροπής… στο Πανθεσσαλικό: Προηγήθηκε αλλά έχασε από την ΑΕΚ των 10 παικτών (vids)

Παρότι προηγήθηκε μόλις στο 8′ με τον Ντέλετιτς και η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες από το 24′, ο Βόλος δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στους πρωταθλητές. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με ψυχή και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ανέτρεψαν το σκορ πριν λήξει το ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος αν και ισοφαρίστηκαν πέτυχαν και τρίτο τέρμα που τους έδωσε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Αντίθετα η ομάδα του Κώστα Μπράτσου παρέμεινε χωρίς νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, έχοντας απολογισμό δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Έκπληξη με Μάνταλο και Γαλανόπουλο

Δύο εκπλήξεις είχε για την ενδεκάδα ο Αλμέιδα.

Ο Pelado άφησε εκτός τους Άμραμπατ, Πινέδα και Σιμάνσκι. Έβαλε τον Γαλανόπουλο ως «οκτάρι», χρησιμοποίησε τον Μάνταλο από την αρχή, όπως και τον Ελίασον.

Ο Αλμέιδα, λοιπόν, άφησε ως έχει την πεντάδα στα μετόπισθεν, δηλαδή κάτω από τα δοκάρια ο Στάνκοβιτς με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί. Στο κέντρο ως «εξάρι» ήταν ο Γιόνσον, ο Γαλανόπουλος «οκτάρι» με τους Ελίασον, Τσούμπερ στα «φτερά». Όσο για τον Μάνταλο είχε τον ρόλο ακριβώς πίσω από τον Έκι Πόνσε. Βέβαια ο Δανός με τον «Γαλανό» άλλαζαν συχνά θέσεις μέσα στο ματς κατόπιν συνεννόησης που φάνηκε και στην κάμερα της Cosmote TV.

Όσο για τον Βόλο, ο Μπράτσος παρέταξε την ομάδα με τον Σιαμπάνη στην εστία, τους Κίτσο, Σιέλη, Ασλανίδη και Άλχο τετράδα στην άμυνα, τους Τσοκάνη και Τρουιγιέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Κόμπα και Ντέλετιτς στα δύο άκρα και τον Κορνετέ στο ντεμπούτο του πίσω από προωθημένο Μωραΐτη.

Η γκέλα του Μουκουντί και το 1-0

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς (7′) με τον Ρότα. Ο διεθνής μπακ πάτησε περιοχή, σούταρε δυνατά με τον Σιαμπάνη να διώχνει σε κόρνερ.

 

Για να έρθει στο 8′ το 1-0 για τον Βόλο. Για 6ο ματς τη φετινή σεζόν η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Ντέλετιτς που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος στόπερ σέρβιρε χωρίς να βλέπει στον Σέρβο άσο που πλάσαρε τον Στάνκοβιτς. Ο Βόλος προηγούνταν με 1-0, όπως πέρσι στη Ριζούπολη με τον ίδιο, μάλιστα, σκόρερ.

Η ΑΕΚ μούδιασε με τον Αλμέιδα από τον πάγκο να ζητεί από τον πάγκο γρήγορες μεταφορές της μπάλας στις πτέρυγες και γρήγορες μεταβιβάσεις για να μπορέσει να ανοίξει την άμυνα του Βόλου.

Αφύπνιση μετά την αποβολή του Μάνταλου και ανατροπή

Και στο 19′ η ΑΕΚ είχε όλες τις προϋποθέσεις για να απειλήσει, αλλά ο Τσούμπερ έκανε κακό κοντρόλ στην μπαλιά-τρύπα του Μάνταλου με αποτέλεσμα η Ένωση να χάσει μία σημαντική στιγμή, όπου θα μπορούσε να αποφέρει ευκαιρία για γκολ.

Και στο 22′ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Η φάση ξεκίνησε από τρομερή ενέργεια του Τσούμπερ με το πρώτο πλασέ του Ελίασον να κοντράρει στα σώματα και το σουτ του Ρότα να αποκρούεται από τον Σιαμπάνη με τα πόδια.

 

Και αφού δεν ήρθε στη φάση αυτή το 1-1, στο 24′ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την νταμπλούχο Ελλάδας. Ο Μανούχος απέβαλλε ορθώς τον Πέτρο Μάνταλο με απευθείας κόκκινη, καθώς ο Έλληνας διεθνής πήγε με τις τάπες στην κοιλιά του Κόμπα.

 

Η ΑΕΚ επί ημερών Αλμέιδα, όμως, ποτέ δεν πεθαίνει… Ποτέ δεν τα παρατά και στο 32′ η Ένωση κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση. Ο Ελίασον εκτέλεσε καταπληκτικά το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, ο Γιόνσον πήδηξε στον… Θεό και με κεφαλιά έκανε το 1-1 για την ΑΕΚ.

Και στο 36′ η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή με γκολάρα Τσούμπερ. Ο Ελβετός με φαουλάρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σιαμπάνη κάνοντας το 2-1 για την Ένωση. Η ΑΕΚ των δέκα παικτών έκλεινε το ημίχρονο προηγούμενη με 2-1 του Βόλου που είχε ανοίξει το σκορ και από το 24′ έπαιζε με παίκτη παραπάνω!

Ισοφάρισε ο Βόλος, δοκάρι ο Σέρχιο και 3-2 με πέναλτι ο «Άμρα»

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπράτσος έβαλε Λούνα και Κρούζλιακ στην άμυνα αντί Ασλανίδη, Κίτσου και είδε την ομάδα του να μπαίνει δυνατά και να απειλεί με εκ νέου αβίαστο λάθος της ΑΕΚ.

Στο 49′ ο Γιόνσον έκανε λανθασμένο γύρισμα, ο Μωραΐτης έτρεξε και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί με τον Βίντα να κάνει καίριο τάκλιν και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Βόλος κυριαρχούσε και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα απέναντι σε μία ΑΕΚ που προσπαθούσε να κοντρολάρει τον ρυθμό, να αποφύγει τα λάθη και να καλύψει τα όποια κενά υπήρχαν. Και αν ερχόταν μία καλή στιγμή, θα ήταν καλοδεχούμενη για την Ένωση, όπως στο καλό σουτ του Πόνσε στο 60′ με την μπάλα να περνά άουτ. Ενώ στο 62′ ήταν η σειρά του Ελίασον με ατομική ενέργεια και σουτ να απειλήσει τον Σιαμπάνη.

Το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ παρέμενε με τον Αλμέιδα να αποφασίζει στο 67′ να προχωρήσει σε αλλαγές βάζοντας Αραούχο αριστερά και Ζίνι στην κορυφή αντί των Πόνσε και Τσούμπερ.

Και στο 71′ σε ανυποψίαστη φάση, με όλη την αμυντική συμπεριφορά της ΑΕΚ να είναι προβληματική, ήρθε το 2-2 για τον Βόλο ξανά με τον Ντέλετιτς. Ο Σέρβος πλήγωνε για 2η φορά μέσα στο ίδιο ματς την πρώην ομάδα του και εξελισσόταν σε «δήμιο των κιτρινόμαυρων».

Και στο 77′ ο Αλμέιδα έπαιξε και τα «βαριά» του χαρτιά. Έριξε στο ματς του Άμραμπατ, Πινέδα αντί των Ελίασον, Χατζισαφί με τον Μαροκινό να παίζει δεξί εξτρέμ και τον Πινέδα δεξί μπακ με τον Ρότα να μετατίθεται στα αριστερά της άμυνας.

Η ΑΕΚ ήταν συνεχώς στο προσκήνιο, αλλά είχε μία ανούσια κατοχή χωρίς να απειλεί, μέχρι το 88′, όπου ο Αραούχο με απίστευτο άλμα πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι με το 2-2 να παραμένει.

Και στο 90+1′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κρούζλιακ έπειτα από κεφαλιά του Μουκουντί με τον Μανούχο να δείχνει «βούλα», ο VAR να συμφωνεί και ο Άμραμπατ με «κρύο αίμα» να το εκτελεί και να χαρίζει τη νίκη στην ΑΕΚ με 3-2.

Βόλος:Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46′ Κρούζλιακ), Κίτσος (46′ Λούνα), Τσοκάνης, Τρουιγιέ (74΄Γκλάβσιτς), Κορνετέ (60′ Ενγκίν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (71′ Μραζ).
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77′ Πινέδα), Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Γιόνσον, Μάνταλος, Πόνσε (67′ Ζίνι).
Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Δ.Βεργέτης
4ος: Βάτσιος
VAR: Τζήλος, Παπαδάκης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις