Κυρίαρχη ΑΕΚ, «έπνιξε» ξανά τον ΠΑΟΚ | Τα highlights (video)

Η ΑΕΚ τιμώρησε τις δύο γκέλες του ΠΑΟΚ με γκολ των Πινέδα και Ελίασον, παίρνοντας εύκολα το ντέρμπι των Δικέφαλων (2-0) και πλησίασε στους 2 βαθμούς τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Με εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Pelado επέλεξε στο δεξί άκρο τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα, έδωσε φανέλα βασικού στους Ελίασον, Μάνταλο επίσης, ενώ κράτησε στον πάγκο τους Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, με τον τελευταίο να έχει λιγοστές προπονήσεις στα πόδια του.

Από την άλλη στον ΠΑΟΚ δεν έλειψε η έκπληξη, με τον Λουτσέσκου να βάζει τον Ιβάν Νάσμπεργκ δίπλα στον Εκόνγκ, αφήνοντας στον πάγκο τον Κουλιεράκη. Αναμενόμενα ο έμπειρος τεχνικός άφησε εκτός ενδεκάδας τον Τάισον καθώς πήρε φανέλα βασικού στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Αμπερντίν και Ατρόμητο, ενώ επιστρατεύτηκε ο Αλί Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπράντον Τόμας να μένει εκτός ενδεκάδας.

Μπήκαν δυνατά στο ματς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ με την Ένωση να έχει την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 12′ με τον Πόνσε.

Ήταν η φάση που ξεκίνησε με συστημένη σέντρα του Ελίασον, με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. Για να αλλάξουν τα δεδομένα του ματς στο 17′. Ο Γιόνσον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοτάρσκι που δεν έπαιξε με τον Οζντόεφ, ο Μάνταλος ζύγισε τα δεδομένα, έβγαλε μια υπέροχη μπαλιά στον Πινέδα που ερχόταν φορτσάτος μέσα στην περιοχή και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Επί της ουσίας η ΑΕΚ αξιοπούσε το δυνατό της μπάσιμο στο ματς. Η ΑΕΚ ήταν πιο δραστήρια  και με τη μεγαλύτερη (και μοναδική) ευκαιρία πριν το γκολ, με το δοκάρι από τον Πόνσε. Το 1-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να ελέγχει το τέμπο κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που επιθετικά δεν μπορούσε να απειλήσει. Οι Ζίβκοβιτς, Ντέλιας, Ντεσπόντοφ δεν μπορούσαν να βγάλουν συνεργασίες, πράγμα που διέκρινε ο Λουτσέσκου και προσπαθούσε να βρει λύσεις. Ήταν χαρακτηριστικό πως στο 40′ ο ΠΑΟΚ δεν είχε τελική στο ματς.

Και στο 39′ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά στη σέντρα του Ελίασον, αλλά η μπάλα να μην του κάνει το χατίρι. Το 1-0 παρέμενε με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει εν τέλει το ημίχρονο χωρίς τελική και την ΑΕΚ να δικαιώνεται για την επιλογή του Αλμέιδα να παίξει με τους Γιόνσον, Σιμάνσκι αφήνοντας στον πάγκο τον Τσούμπερ και βάζοντας τον Πινέδα αριστερά.

Η ΑΕΚ είχε καταφέρει να αποδιοργανώσει τα «δυνατά χαρτιά» του ΠΑΟΚ, χτυπώντας παράλληλα στις αδυναμίες του αξιοποιώντας τα δικά της καλά στοιχεία, όπως το πρέσινγκ και τη γρήγορη ανάπτυξη μετά την ανάκτηση.

Το πεντάλεπτο του β’ μέρους πέρασε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με την ΑΕΚ στο 54΄να φθάνει στο 2-0 με τον Ελίασον.

Ένα γκολ που ξεκίνησε από λάθος του Εκόνγκ στην προσπάθεια μεταβίβασής του στον Μεϊτέ. Ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στ’ αριστερά για τον Σιμάνσκι που γύρισε προς τον Σουηδό μεσοεπιθετικό για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι κάνοντας έτσι το 2-0. Και ενώ στο 52′ η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι στον Ελίασον. Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρξε επαφή του Οζντόεφ με τον Ελίασον κάτω χαμηλά, με τον Μπριχ να δείχνει «παίζετε» κατόπιν τσεκ και από το VAR, όπως έδειξε και ο ίδιος σε πρώτο χρόνο.

Πλέον, το 2-0 έδινε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να παίξει με βαθιές μπαλιές απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που προσπάθησε να πιέσει χωρίς επιτυχία μετρώντας στο 76′ μία τελική, σέντρα του Μπάμπα Ράχμαν.

Στο 80′ η ΑΕΚ απείλησε με κεφαλιά του Μουκουντί και στο 81′ με τον Γαλανόπουλο με τον Γκατσίνοβιτς να παίρνει τη σκυτάλη των απειλών στο 85΄.

Το 2-0 παρέμενε με την ΑΕΚ στο 89′ να αγγίζει το τρίτο γκολ. Ο Τσούμπερ κουβάλησε την μπάλα, σούταρε, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από τη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Το 2-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, ένα απολύτως δίκαιο αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (83′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82′ Άμραμπατ), Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Πόνσε (83′ Πισάρο).
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Μπράντον Τόμας).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ
ΒΟΗΘΟΙ: Μπορς, Κέμπτερ
4ος: Βεργέτης
VAR: Γκούντερ Περλ
ΑVAR: Μπουξμπάουμ
Κίτρινες κάρτες: 32΄Σιμάνσκι, 87′ Γαλανόπουλος, 90+’ Πινέδα, 90+’ Γκατσίνοβιτς – 26′ Ζίβκοβιτς, 29′ Μπάμπα, 80′ Σάστρε, 88′ Τάισον, 89′ Μπράντον Τόμας

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις