Σαπάνης: «Η Νίκη έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει»

Στην κακή εμφάνιση της ομάδας του στάθηκε κατά κύριο λόγο ο Ηλίας Σαπάνης, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Νίκη Βόλου. Ο προπονητής αναφέρθηκε και στη Νίκη λέγοντας πως έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σαπάνη όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης για τη νίκη της, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Κάναμε μία εμφάνιση που δεν την περίμενε κανένας. Βρεθήκαμε σε μία πολύ άσχημη μέρα. Πολλοί ποδοσφαιριστές δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση βάσει των όσων έχουν δείξει μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την εικόνα σε όλο τον πρώτο ημίχρονο και σε ένα μεγάλο του δευτέρου. Με την απόδοσή μας ίσως να διευκολύναμε την δουλειά του αντιπάλου.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Περίμενα μία τελείως διαφορετική εικόνα, έστω την εικόνα που είχαμε σ’ αυτά τα τρία παιχνίδια που παίξαμε. Με διαφορά ήταν το πιο κακό παιχνίδι που κάναμε. Ελπίζω αυτό να είναι η αφορμή για να ανασυνταχθούμε και να κοιτάξουμε τη συνέχεια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Πέρα από τις τακτικές το ποδόσφαιρο είναι και ένα άθλημα μονομαχιών. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, σχεδόν δεν κερδίσαμε καμία, βγαίναμε δεύτεροι στην μπάλα, είδα πράγματα που δεν τα συνηθίζουμε ως ομάδα.

Σημασία έχει το αποτέλεσμα και σήμερα χάσαμε δίκαια. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σοβαρότητα γιατί έχουμε δυνατότητες ως ομάδα να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο και να φτάσουμε σε θετικά αποτελέσματα».

Για το ότι ο Καμπανιακός δεν κλείστηκε στην άμυνα: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Ο Καμπανιακός προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτό το επίπεδο, προσπαθώντας να παίξεις ποδόσφαιρο, το πληρώνεις. Η κατεύθυνση όλων των ομάδων θα πρέπει να είναι αυτή. Σήμερα, βοήθησε και το γήπεδο που ήταν πάρα πολύ καλό. Είμαστε τέτοια ομάδα, προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο αλλά κάποιες στιγμές χρειάζεται και ν’ αμυνθείς.

Δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, ούτε στις μονομαχίες, ούτε στις δεύτερες μπάλες. Ακόμη κι όταν ανακτούσαμε την μπάλα δεν είχαμε καθαρό μυαλό να σκεφτούμε τις επιλογές μας. Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι ένα καλό μάθημα. Αδικήσαμε τον καλό μας εαυτό».

Για το πρωτάθλημα της SL2: «Αυτή για εμάς ήταν η τέταρτη αγωνιστική και μέχρι τώρα έχουμε παίξει με ομάδες που έχουν θέσει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Παίξαμε με ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΠΑΟΚ Β και Νίκη. Θεωρώ ότι οι ομάδες δεν ήταν έτοιμες πιθανόν γιατί τα πρωταθλήματα παραδόξως ξεκίνησαν στην ώρα τους. Οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν προετοιμασία με τη λογική ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινούσε στην ώρα του και αυτό βρήκε κάποιες ομάδες με 5-6 εβδομάδες προετοιμασία.

Ο Λεβαδειακός και η Νίκη, ακόμη και η ΑΕΛ, έχουν το κάτι παραπάνω για να βασιστούν και πετύχουν κάτι σημαντικό. Μέχρι στιγμής γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα που θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια»

Για τη Νίκη Βόλου: «Είναι μία πραγματικά καλή ομάδα με έναν καλό προπονητή και έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Η Νίκη στάθηκε στο ύψος της περίστασης, εμείς υπολειτουργήσαμε σήμερα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις