Βραζιλία: Νεκρός επόπτης που πυροβολήθηκε εν ώρα αγώνα για μια θέση… πάρκινγκ

Μια παρκαρισμένη μηχανή στην άκρη του γηπέδου που δυσκόλευε τη μετακίνηση του επόπτη γραμμών (βοηθός διαιτητή στη σύγχρονη ποδοσφαιρική γλώσσα)… Μια παρατήρηση προκειμένου ο κάτοχος της να της αλλάξει θέση για να μπορέσει να κάνει καλύτερα τη δουλειά στον αγώνα που ήταν σε εξέλιξη.

Καμία απάντηση, παρά μόνο μία σφαίρα! Μία σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής για τον 57χρονο Ζοάο Μάρκες Περέιρα Νταό, ο οποίος εκτελούσε χρέη βοηθού διαιτητή σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην αγροτική πόλη Μακαΐμπα στην ευρύτερη περιοχή του Νατάλ στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Ο δράστης, ο 38χρονος Λάρσιο Πέδρο Ντα Σίλβα, είχε παρκάρει τη μηχανή του κοντά στην πλάγια γραμμή του γηπέδου, με τον Νταό να του ζητά να την μετακινήσει. Οι δύο τους είχαν μια έντονη συζήτηση, με τον Ντα Σίλβα να αποχωρεί από το γήπεδο, αλλά να επιστρέφει οπλισμένος και να πυροβολεί από κοντινή απόσταση τον άτυχο βοηθό.

Brazil_Murder
Η σύλληψη του δράστη μετά τον πυροβολισμό του άτυχου επόπτη.

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο έγινε γνωστό τώρα καθώς ο Νταό για 2 μήνες πάλευε να κρατηθεί στη ζωή, αφήνοντας όμως την τελευταία του πνοή.

Το απίστευτο είναι ότι ο Ντα Σίλβα μετά τη σύλληψη του από τους αστυνομικούς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αντιμετωπίζοντας κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας, η οποία όμως τώρα μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις