Ο Μπίλης για τα νέα αποκτήματα και αυτούς που έρχονται…

Στο BlueStarFM και στους Άκη Μπούκλα και Κώστα Ψιλιώτη μίλησε ο Λεωνίδας Μπίλης, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά το πλάνο που έχει για το ρόστερ της Νίκης ενώ σκιαγράφησε και τα τρία νέα αποκτήματα των κυανόλευκων (Μαλακασιώτης, Κατσιαμήτας, Δαδάκος). Ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας αναφέρθηκε επίσης στις περιπτώσεις των Σκοπελίτη και Μέτσε, προμήνυσε ακόμη τρεις προσθήκες και άφησε το παράθυρο ανοιχτό για μία δύο περιπτώσεις τον Αύγουστο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Μπίλη στο οπαδικό ραδιόφωνο της Νίκης:

Ο τεχνικός των κυανολεύκων, πριν μπει στην ουσία των μεταγραφών θέλησε να δώσει μερικές διευκρινήσεις όσον αφορά την ονοματολογία που ανθεί τις τελευταίες μέρες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Πριν πάμε στα ονόματα των παιδιών που έχουν κλείσει με τη Νίκη θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Χτίζουμε μία ομάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως έχει αναφερθεί σχετικά ο πρόεδρός μας. Οπότε κατά το χτίσιμο αυτής της ομάδας θα πρέπει να αποφύγουμε πάρα πολλά λάθη. Είχα πει σε συνέντευξή μου αλλά και στο ελικοδρόμιο ότι βγαίνουν πολλά ονόματα, ακούγονται πολλά ονόματα. Θα πρέπει να καταλάβετε πως εμείς εντέχνως ορισμένες φορές δεν διαψεύδουμε αυτά τα ονόματα γιατί θα πρέπει να αφήσουμε και τους δημοσιογράφους να κάνουνε τη δουλειά τους».

Για Ακασού και Γεωργίου

Επιστρέφει στη Νίκη ο Ακασού

«Από την άλλη εμείς είμαστε προσαρμοσμένοι στους δικούς μας στόχους στους παίκτες που πιστεύουμε πως ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας και στην ψυχοσύνθεση των οπαδών μας. Θα δώσω δύο διευκρινήσεις όσον αφορά την περίπτωση του Ζαν Ακασού. Μπορεί να είπα πάρα πολύ καλά λόγια όταν με ρώτησαν για το όνομά του και στο μέλλον θα πω επίσης πολύ καλά λόγια για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη Νίκη που ανέβηκε στην Α’ Εθνική. Ο Ζαν (Ακασού) δεν ήταν ποτέ στη λίστα μας. Ο ποδοσφαιριστής μόνος του προτάθηκε. Είχαμε ανιχνεύσει και την περίπτωσή του πέρυσι, όμως για να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Όπως μόνος του προτάθηκε, έτσι και μόνος του αποφάσισε να συνεχίσει σε μία άλλη ομάδα. Του ευχόμαστε τα καλύτερα».

Όσον αφορά έναν άλλο παίκτη που γράφτηκε, ενός πολύ καλού χαρακτήρα και ποδοσφαιριστή και που τον είχα τρεις φορές υπό τις οδηγίες μου, του Άκη Γεωργίου, προφανώς έγινε συνειρμός όταν είπαμε πως θα πάρουμε δύο παίκτες από τον Πιερικό. Με τον Άκη (Γεωργίου) έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις. Πέρασε αρκετά με την υγεία του πέρυσι, τώρα είναι 100% καλά αλλά εμείς από την ομάδα του Πιερικού είχαμε δύο άλλα παιδιά στις επιλογές μας και στη λίστα μας».

Για τις τρεις νέες προσθήκες

Τριπλή μεταγραφική ενίσχυση για τη Νίκη

«Πρόκειται για δύο ταλαντούχα παιδιά. Όπως γνωρίζεται την ομάδα του Πιερικού τη γνωρίζω πάρα πολύ καλά και αυτά τα παιδιά που έχουμε επιλέξει έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Συμπληρώνω πως θέλουν πάρα πολύ να φορέσουν τη φανέλα της Νίκης.

Πριν πούμε τα ονόματά τους, θα ήθελα πρώτα να ανακοινώσω ένα δικό μας παιδί. Είναι από ομάδα της Μαγνησίας και δεν είναι άλλος από τον Φάνη Μαλακασιώτη, που διακρίθηκε με τον Πύρασο. Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού εξτρέμ αλλά μπορεί να καλύψει και τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης. Θεωρώ πως ο ποδοσφαιριστής έχει απίστευτες προοπτικές στο μέλλον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής, για να επανέλθουμε στους παίκτες του Πιερικού, ο οποίος και από την μεγάλη του χαρά που θα φορέσει τη φανέλα της Νίκης έκανε και κάποιες δηλώσεις, είναι ο Βαγγέλης Δαδάκος. Ο Δαδάκος αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και είναι γιος του βετεράνου ποδοσφαιριστή, Βασίλη Δαδάκου, που έχει περάσει και από τη Νίκη Βόλου και προφανώς έχει μιλήσει στον γιο του για την ομάδα στην οποία έρχεται. Πρόπερσι αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική με τον Βατανιακό, είχε 30 συμμετοχές και κάποια γκολ ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Πιερικό συμμετέχοντας σε δύσκολα ματς. Μάλιστα, το ένα το παρακολούθησα μέσω υπολογιστή μέσα στη Φιλιππιάδα, όπου ο Πιερικός κέρδισε σ’ ένα ματς «φωτιά». Το παιδί έδειξε τα χαρακτηριστικά του και πιστεύω πως είναι έτοιμος πλέον να μπει δυνατά σε συνθήκες πρωταθλητισμού και να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

Ο τρίτος ποδοσφαιριστής που έχουμε έρθει σε συμφωνία είναι ένα παιδί που το παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια. Πολύ γρήγορος, εξελίξιμος παίκτης, ο οποίος πέρυσι όταν ο Γεωργίου τραυματίστηκε και έλειψε αρκετό καιρό από τους αγωνιστικούς χώρους, αντικατέστησε επάξια τη θέση του. Έγινε μεταγραφή από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στον Πιερικό. Λέγεται Αλέξανδρος Κατσιαμήτας. Έχει πάρει συμμετοχές και στον Πιερικό όταν ήταν στη Β’ Εθνική, σε ηλικία 18 ετών. Πριν ήταν για τρία χρόνια στη Γερμανία όπου έπαιξε σε αρκετά υψηλό επίπεδο ενώ προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Είναι δεξί εξτρέμ, πολύ γρήγορος και ικανός στο γκολ. Η άποψή μου είναι πως πρόκειται για έναν Γεωργίου 20 ετών, με πολύ μεγάλες προοπτικές».

Για τις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις

«Μ’ αυτούς τους παίκτες το ρόστερ γίνεται 19μελές. Αυτό που έχει να περιμένει ο κόσμος της Νίκης, πολύ σύντομα, είναι ανακοινώσεις για τη θέση του σέντερ φορ, με ποδοσφαιριστή που έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία. Πρόκειται για έμπειρο ποδοσφαιριστή στην κατηγορία και ικανό να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που επιτάσσει αυτή η θέση. Είμαστε επίσης πολύ κοντά να κλείσουμε τερματοφύλακα. Μένουν οι τελικές λεπτομέρειες γιατί υπάρχει μία πρόταση από το εξωτερικό αλλά εγώ πιστεύω πως θα προτιμήσει εμάς. Επίσης είμαστε πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην αριστερή πλευρά της αμυντικής μας γραμμής».

Για τον Σκοπελίτη και τον Μέτσε

«Σ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμη έναν, ο οποίος με τη στάση του έχει δείξει πως θέλει να είναι στη Νίκη και αναφέρομαι στον Φίλιππο Σκοπελίτη. Ο ποδοσφαιριστής σε αντίθεση με άλλους ακόμη δεν έχει πάρει την «ελευθέρας» του και αυτό για μένα κάτι δείχνει. Στον Ελευθεριάδη και στον Σκοπελίτη δεν είχαμε δώσει προθεσμίες. Η θέληση του παίκτη είναι αυτή που μετράει. Ο Ελευθεριάδης θέλησε να πάρει την ελευθέρας του και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Σκοπελίτης δεν έχει εκδηλώσει την επιθυμία να φύγει. Έχω επικοινωνία μαζί του και σύντομα θα έχουμε την οριστική συμφωνία μαζί του εκτός βέβαια αν προκύψει κάτι από μεγαλύτερη κατηγορία που τον καλύπτει απ’ όλες τις πλευρές.

Όσον αφορά τον Μέτσε, ο ποδοσφαιριστής έχει αποφασίσει να πάει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε ομάδα που προπονεί ο Φλουτ. Περιμένει απλά την έκδοση του διαβατήριού του. Όπως είναι φυσικό η Νίκη δεν θα σταθεί εμπόδιο σ’ αυτή την απόφαση του ποδοσφαιριστή.

Σίγουρα θα αφήσουμε δύο θέσεις κενές για κάτι εξαιρετικό που μπορεί να προκύψει τον Αύγουστο».

Για την πρώτη στις 3 Αυγούστου

«Αυτό είναι το πλάνο της Νίκης του 2016, της Νίκης που θα κάνει την πρώτη της προπόνηση την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 19:00, με τις ευλογίες του πάτερ μας φυσικά, στο γήπεδό μας στο «Π. Μαγουλάς». Όπως καταλαβαίνετε είμαστε συνεπείς στο σχεδιάγραμμα που έχουμε εξαγγείλει. Είχαμε αναφέρει πόσοι ποδοσφαιριστές θα είναι εκτός Μαγνησίας, ποια θα είναι η ηλικία και τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που θα πάρουμε και αυτό τηρήσαμε. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως στόχος μας είναι να δουλέψουμε όπως πολύ μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού που δίνουν έμφαση στην υπεραξία νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως είναι η Ντόρτμουντ.

Είμαι βέβαιος πως θα χτίσουμε μία ομάδα αντάξια των επιταγών αυτής της φανέλας».

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις