Μπίλης: «Αν και δεν θα ‘πρεπε, κάναμε πρόταση στον Σκοπελίτη»

Οι δηλώσεις του Φίλιππου Σκοπελίτη για την «μη επίσημη πρόταση» της Νίκης δεν έμειναν αναπάντητες από πλευράς Νίκης. Την δική του εκδοχή κατέθεσε, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και στον Άκη Μπούκλα, ο άνθρωπος που έκανε τις συζητήσεις με τον παίκτη, πλέον, του Καραϊσκάκη, ο κ. Μπίλης. Ο τεχνικός των κυανολεύκων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έγινε πρόταση στον ποδοσφαιριστή όμως για τον ίδιο, δικαιολογημένα, είχε προτεραιότητα πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λιγκ (Βέροια) αλλά και από τη Φούτμπολ Λιγκ (Πανελευσινιακός).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπίλη στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας:

«Επειδή εγώ προσωπικά μίλησα με τον Φίλιππο γι’ αυτό βγήκα τώρα και να απαντήσω. Θέλω να πω λίγα πράγματα για τον Φίλιππο, όσο το δυνατό λιγότερα. Περνάει κι αυτός τις δύσκολες στιγμές του φαντάζομαι, έχει τα δικά του θέματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι δηλώσεις του είναι ασόβαρες και αστεία καθοδηγούμενες, γιατί απλά δεν ισχύουν αυτά που είπε. Δηλαδή: η πρόταση έγινε από την πλευρά μου και μάλιστα δεν θα έπρεπε να γίνει γιατί όταν σου λέει ένας ποδοσφαιριστής ότι εγώ έχω προτεραιότητα να πάω στην Β’ Εθνική, δεν μπορείς μετά να μιλήσεις για το οικονομικό.

Παρ’ όλα αυτά όμως εγώ του είπα στο περίπου και συγκεκριμένα νούμερα πού θα κινηθεί το μπάτζετ μας. Και μάλιστα σε κάποια άλλη δήλωσή του σε κάποιο σάιτ είχε πει ότι είναι πολύ καλή η πρόταση οικονομικά και την σκέφτεται. Το θέμα όμως με τον Φίλιππο είναι ότι αφού επικοινωνήσαμε μαζί του μετά από 10-15 ημέρες που έγινε η πρώτη συζήτηση, γιατί ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που μιλήσαμε και του εξήγησα και το οικονομικό πλάνο για την θέση του και την προοπτική που έχει μέσα από την ομάδα μας για το μέλλον του και την εξέλιξή του σαν αθλητής, δηλαδή το να παίξει στη Νίκη, να πρωταγωνιστήσει κλπ, αφού του τα εξήγησα όλα αυτά μετά από 15 ημέρες επικοινώνησα μαζί του και μου είπε πως περίμενε πρόταση από τον κ. Βελιτζέλο από την Βέροια και θα μου απαντούσε την επόμενη ημέρα.

Φυσικά και δεν μου απάντησε και η άλλη μέρα με την Βέροια, που δεν ήρθε προφανώς, ήταν να μιλάει με τον Πανελευσινιακό και η τρίτη μέρα να υπογράφει στον Καραϊσκάκη. Όπως καταλαβαίνετε όταν ένα παιδί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεσαι κι εσύ ότι δεν είναι ότι καλύτερο για σένα, για την συνεργασία. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι είναι και η επικοινωνία που μπορεί να έχει ένας παίκτης με την ομάδα, με την ψυχοσύνθεση της ομάδας αλλά και με τον προπονητή τον ίδιο.

Επίσης, θέλω να σας πω, ότι η εικόνα μου για τον Σκοπελίτη, ήταν από ένα παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, όπου μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε αποβληθεί στο 35’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ομάδα της Νίκη γύρισε το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο με δέκα παίκτες. Από εκεί και πέρα πρέπει να καταλαβαίνει ένας παίκτης ότι η προσφορά του σε μια ομάδα είναι αυτή που κρίνει την πορεία του κι όχι απλά να είναι ένας καλός τεχνίτης. Τι θέλω να πω μ’ αυτό: όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα Β’ Εθνικής, φεύγεις από εκεί, δεν αφήνεις το στίγμα σου ποδοσφαιρικά, όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα Γ’ Εθνικής όπως είναι η Νίκη που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν αφήνεις το στίγμα σου από εκεί, είναι δύσκολο να βρεις προτάσεις για μεγαλύτερη κατηγορία, εύχομαι αυτό το παιδί να βρει το δρόμο του, να κάνει ότι καλύτερο και φυσικά να έχει μια καλή καριέρα γεμάτη υγεία, γιατί αυτό εμένα μ’ ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα στους αθλητές.

Η Νίκη ήδη από τις πρώτες επαφές που είχε με τον Φίλιππο κατάλαβε ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε πάνω του και ήδη είχαμε κάνει τις κινήσεις μας και μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρώσουμε τα παιδιά που έχουμε επιλέξει γιατί εκτιμώ ότι σ’ αυτές τις συγκεκριμένες θέσεις τις επιθετικές, ένας παίκτης πρέπει να έχει πραγματική υπόσταση. Υπόσταση πραγματική και όχι ποδοσφαιρική, σημαίνει να έχει ήδη παίξει στη Β’ Εθνική, να έχει κάνει πολλές συμμετοχές και να είναι πρωταγωνιστής στις ομάδες του. Γιατί δεν μπορεί η ομάδα και ειδικά η δικιά μας να πετύχει τους στόχους της αν γίνει κάτι διαφορετικό. Καταλαβαίνετε ότι εμείς από την στιγμή που αντιληφθήκαμε ότι ο Σκοπελίτης δεν ενδιαφέρεται ή ότι κάποιοι τον έχουν συμβουλέψει ή κάτι άλλο, κάναμε όλες μας τις κινήσεις για να τον αντικαταστήσουμε και γι’ αυτό κόψαμε και κάθε επικοινωνία μαζί του. Μετά αφού μας είπε ότι θα πάει στη Βέροια, δεν πήγε, άρχισε να μιλάει με Πανελευσινιακό που τελικά δεν πήγε ούτε εκεί… όπως καταλαβαίνετε δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και δεν μπορούμε να βασιστούμε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Του εξήγησα το πλάνο μας για αυτή την συγκεκριμένη θέση και γι’ αυτόν το οικονομικό είναι «αυτό», αλλά το παιδί δεν μίλησε καν γι’ αυτό το πράγμα γιατί μου είπε πως προτεραιότητά του είναι να παίξει στη Β’ Εθνική.

Τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές έχουμε συνεννοηθεί να τις κάνουμε εγώ και ο κ. Κοκκινάκης. Την ημέρα που μίλησα εγώ με τον Σκοπελίτη ο κ. Κοκκινάκης ήταν μαζί με τον πρόεδρο σε μια συγκέντρωση της διοίκησης. Από εκεί και πέρα όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουμε αποκτήσει τους έχουμε «κλείσει» με αυτόν τον τρόπο. Με τον ίδιο τρόπο προσεγγίσαμε και τον Παρασκευαΐδη και τον Κορέτα. Κάθε παιδί έχει την δική του ιδιοσυγκρασία και χαρακτήρα.

Πιστεύω ότι ο Σκοπελίτης δέχτηκε μια πίεση από το φιλικό του περιβάλλον, το περιβάλλον του γενικότερα γιατί υπέγραψε στη Γ’ Εθνική, γιατί φαντάζομαι πως άλλα ήταν τα όνειρά του. Εμείς δεν έχουμε κάτι με την ομάδα του Καραϊσκάκη, η ομάδα έκανε την πρότασή της, ο ποδοσφαιριστής τη δέχθηκε, καλή επιτυχία και σ’ αυτόν και στον Καραϊσκάκη. Να έχει υγεία και να πετύχει όλους τους στόχους του και να πετύχει όλους τους στόχους στην ποδοσφαιρική του καριέρα».

Για τις επικείμενες μεταγραφές

«Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του ρόστερ. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε κάνει και τις κινήσεις που απαιτούνται. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ένα χρονικό διάστημα πυρετώδους προετοιμασίας ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για την 1η Αυγούστου. Οι χώροι, το αθλητικό υλικό, η συμπλήρωση του ρόστερ. Έχουμε ήδη πετύχει η προετοιμασία να ξεκινήσει μ’ ένα μεγάλο ποσοστό ποδοσφαιριστών από τελικό ρόστερ κι αυτό θα βοηθήσει στην ομοιογένεια. Λάθη που κάναμε στο παρελθόν θα προσπαθήσουμε να τα εξαλείψουμε. Με πολύ σοβαρότητα, με ταπεινότητα και χαμηλούς τόνους θα δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε τη Νίκη εκεί που θέλουμε.

Όσον αφορά τη συμπλήρωση του ρόστερ, θα γίνει με παιδιά πολύ επιλεγμένα, δηλαδή με μεταγραφικές κινήσεις μηδαμινού ρίσκου, όπως ήταν οι επιλογές του Κορέτα, του Παρασκευαΐδη, του Παπαδήμα και όλων όσων έχουμε αποκτήσει. Όλοι έχουν μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία, είτε είναι μικροί στην ηλικία, είτε μεγαλύτεροι κι έχουν και εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Καμία ομάδα δεν βγήκε πρωταθλήτρια από το καλοκαίρι, οι πρωταθλητές βγαίνουν στο τέλος των σεζόν. Εμάς ο στόχος μας, πέρα από μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις ώστε το ρόστερ αυτό να υπάρχει και του χρόνου και η ομάδα να μην ταλανίζεται από προβλήματα που είχε στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις