Κάτι καλό δημιουργείται στον Ολυμπιακό Βόλου

Αν κρίνουμε ότι ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και οι συνεργάτες του «χτίζουν» μια νέα ομάδα από τα θεμέλια, με μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασίας, το τεστ του Ολυμπιακού Βόλου με τη Βέροια ήταν απόλυτα πετυχημένο. Με αντίπαλο μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, η οποία σε λίγες μέρες θα ριχτεί…

…στη μάχη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο τους παιχνίδι μετά από έξι μήνες και με παίκτες που ουδέποτε είχαν αγωνιστεί μαζί, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.
Στο τακτικό κομμάτι οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα παίρνουν άριστα. Όσα έχουν δουλέψει οι ποδοσφαιριστές αυτές τις δύο εβδομάδες στην προπόνηση, τα έβγαλαν σε μεγάλο βαθμό μέσα στο γήπεδο. Σαφώς και δεν μετρά το αποτέλεσμα, είτε αυτό ήταν νίκη, είτε ήττα. Η τεχνική ηγεσία ήθελε να δει συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι και έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεζαν ψηλά, έκαναν σπουδαία δουλειά στο χώρο του κέντρου, με τον Φαμπρίτσιο Πότσι να είναι πολύ καλός στα καθήκοντά του, τόσο ανασταλτικά, όσο και οργανωτικά. Αμέτρητα χιλιόμετρα από τον Αργεντινό, που ήταν πανταχού “παρών” μέσα στο γήπεδο. Ο Φελίπε Ντα Κόστα είναι σπουδαίος παίκτης και το έδειξε. Εξαιρετικές μεταβιβάσεις, ποδοσφαιρικό μυαλό μέσα στο γήπεδο, ο Πορτογάλος μπορεί να αξιοποιήσει τους επιθετικούς της ομάδας. Πολυτέλεια για την κατηγορία. Οι ξένοι σε μια ομάδα πρέπει να κάνουν τη διαφορά και οι Πότσι και Ντα Κόστα με το… καλημέρα έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους. Κοντά σ’ αυτούς περιμένουμε να δούμε και τον Ιβάν Ναστέφσκι, ο οποίος αισθάνεται ένα σφίξιμο στον προσαγωγό και δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Βέροια. Πολύ καλός ο Γιάννης Δωματάς, μπορεί να κάνει ζημιές από τα άκρα, με την ταχύτητα.
Ο Ολυμπιακός με τρεις μπαλιές έφτανε σε θέση βολής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, με το κέντρο της άμυνας να ισχυροποιείται με την απόκτηση του Γιάννη Κωστόπουλου. Ο 29χρονος στόπερ αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και μαζί με τον Παναγιώτη Ζώνα ήταν ανίκητοι στο ψηλό παιχνίδι.
Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα για την ομάδα. Πόσο μάλιστα, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ και υπάρχει μπροστά πολύς δρόμος προετοιμασίας. Έδειξε, ωστόσο, ο Ολυμπιακός πως διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα, με ταλέντο, οι οποίοι πάντως, όπως έχει τονίσει και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, θα πρέπει την ποιότητα που έχουν να τη βάλουν μέσα στο σύνολο. Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό…
Από την άλλη θα πρέπει να προσαρμοστούν και στις συνθήκες και απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Χθες αντιμετώπισαν μια ομάδα Σούπερ Λιγκ, η οποία παίζει τελείως διαφορετικά από μια ομάδα Γ’ κατηγορίας. Στο πρωτάθλημα θα απαιτηθεί μεγαλύτερη δύναμη, διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και θα δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές πάνω στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν ως ομάδα.
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός Βόλου άρεσε στο παιχνίδι με τη Βέροια. Δείχνει πως δημιουργεί μια ομάδα που όταν «δέσει» ως σύνολο μπορεί να καταφέρει πολλά μέσα στο γήπεδο. Ο χρόνος, ωστόσο, θα δείξει τι μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα. Υπομονή, δουλειά, στήριξη από τον κόσμο και το μέλλον φαίνεται να ανήκει στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις