Ανακοίνωση-καταπέλτης του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης για τον Π. Μονεμβασιώτη!

Ο Ερασιτέχνης Απόλλων Σμύρνης είναι αυτός που έχει βρεθεί αυτό το διάστημα στη δίνη του κυκλώνα από τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Ο Γυμναστικός Σύλλογος, που βάλλεται οργανωμένα με αφορμή το ζήτημα της Ριζούπολης και της μη «παράδοσης» του γηπέδου στους σχεδόν προκλητικούς όρους που έθεσαν οι διοικούντες την ΠΑΕ, πέρασε στην αντεπίθεση.

Το μητρικό σωματείο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» μέσα από μια άκρως διαφωτιστική ανακοίνωση-καταπέλτη το βράδυ της Πέμπτης (4/8) φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σειρά γεγονότων που καταδεικνύουν το ρόλο και το σχέδιο του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ.

Ο Ερασιτέχνης τονίζει το ανιστόρητο των πράξεων των διοικούντων την ΠΑΕ και του επί της ουσίας ηγέτη της προσωπικά, οι οποίοι αυτο-εξόρισαν για πρώτη φορά στα χρονικά τους «κυανόλευκους» από τη φυσική τους έδρα.

Αναλυτικά, η μεγάλη σε μέγεθος αλλά και σημασία επίσημη τοποθέτηση του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Από το Δ.Σ. του ‘‘Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ’’ ανακοινώνονται τα εξής:

α) Με το από 27/7/2016 έγγραφο του ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ γνωστοποίησε στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ τις τελικές προτάσεις του για τη χρήση του γηπέδου του κατά την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017, αφού προηγήθηκε εξονυχιστική μελέτη όλων των οικονομικών δεδομένων με στόχο τη διατήρηση της ενότητας όλων των δυνάμεων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, τη διαφύλαξη της ιστορικής συνέχειας της ‘‘ΕΛΑΦΡΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ’’ και την αξιοποίηση του όπλου της αγωνιστικής έδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας.

β) Κύριος άξονας των προτάσεων του συλλόγου αναδεικνύεται η ανάληψη της ευθύνης επισκευής και συντήρησης του χλοοτάπητα. Όπως έχει ήδη τονιστεί η κατάσταση του χλοοτάπητα θα είναι ασυγκρίτως καλύτερη από αυτή της περασμένης περιόδου, που ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ κυριολεκτικά εξετίθετο συνεχώς από τις εικόνες που έδειχναν τα τηλεοπτικά δίκτυα και από τα καυστικά σχόλια του αθλητικού και πολιτικού τύπου και του ραδιοφώνου. Βέβαια οι αιτίες αυτής της εικόνας ήταν η απαράδεκτη συντήρηση του χλοοτάπητα από την ΠΑΕ και κυρίως η απαράδεκτη και αλόγιστη χρήση του χλοοτάπητα από την επαγγελματική ομάδα για καθημερινές προπονήσεις επί έξι (6) μήνες και αρκετά συχνά και για διπλές προπονήσεις. Η καραμέλα της δήθεν ευθύνης του γυμναστικού συλλόγου από τη χρήση του χλοοτάπητα από τα λιλιπούτεια αστεράκια (προτζούνιορ προπαίδες), όσο και αν την πιπιλίζουν κάποιοι, δεν πείθουν κανένα άνθρωπο του ποδοσφαίρου, όταν οι Ακαδημίες συνυπήρχαν με την επαγγελματική ομάδα επί τριάντα επτά συναπτά χρόνια και μάλιστα σε περιόδους που ο ΑΠΟΛΛΩΝ δεν διέθετε και δεν χρησιμοποιούσε προπονητικό κέντρο, που πλέον μια σοβαρή ΠΑΕ οφείλει να διαθέτει.

Σημειωτέον ότι ο ηπιότερος προϋπολογισμός για την συντήρηση του χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου θα φθάσει στο ύψος των 40.000,00 € περίπου.

γ) Επειδή μέχρι τη Δευτέρα (1/8/2016) δεν είχε περιέλθει στο σύλλογο μας οποιαδήποτε σχετική απάντηση της ΠΑΕ και, αντ’ αυτού, την Τρίτη (2/8/2016) εκδόθηκε από την ΠΑΕ ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της για την επιλογή του γηπέδου του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδος της ΠΑΕ, το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση των προτάσεων του ξεκινώντας από τις αναγκαίες επεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο και τις λοιπές συναφείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ήδη από τη Δευτέρα (1/8/2016) εγκαταστάθηκε στους χώρους το συνεργείο της εταιρίας που ανέλαβε το έργο και έγιναν οι πρώτες διαγνώσεις και βάσει αυτών οι πρώτες επεμβάσεις.

Ανεξάρτητα όμως από αυτή την εξέλιξη, η από 2/8/2016 ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη, ανιστόρητη, παραπλανητική και βρίθει από χονδροειδή ψεύδη, τα οποία καταρρίπτει η πραγματικότητα και συγκεκριμένα:

1) Ανεξάρτητα από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, από τη δημιουργία της πρώτης ΠΑΕ το 1979 μέχρι σήμερα, Γ.Σ. και ΠΑΕ συνυπήρχαν και έκαναν από κοινού χρήση του χλοοτάπητα με βάση τα νόμιμα δικαιώματα τους και τις σχέσεις αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας. Ο κ. Π. Μονεμβασιώτης είναι ο πρώτος παράγοντας που αποχωρεί από το ιστορικό γήπεδο και ασφαλώς θα μείνει γι’ αυτό και μόνο στην αθλητική ιστορία.

2) Το αρνητικό έως και ‘‘τοξικό’’ περιβάλλον που επικαλείται η ΠΑΕ είναι αποκλειστικό δικό της δημιούργημα καθώς και η βλασφημία (μία από πολλές που κατά καιρούς εκτοξεύονται από την ΠΑΕ) ότι ο σύλλογος δεν επιθυμεί την άνοδο της ομάδας. Είναι καιρός πλέον οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ και οι συντάκτες των απίστευτων ανακοινώσεων, δηλώσεων κ.ο.κ. να εγκύψουν στην πρόσφατη ιστορία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και να πληροφορηθούν επιτέλους ότι η διοίκηση και τα μέλη του Γ.Σ. όργωσαν τα συνοικιακά γήπεδα της Αττικής και των νησιών, από τη Δ’ Ερασιτεχνική κατηγορία μέχρι την άνοδο της ομάδας στη SUPER LEAGUE, πάντοτε στο πλευρό της ΠΑΕ και του κ. Σταμάτη Βελλή. Αλλά τότε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ήταν ΕΝΙΑΙΟΣ και όχι διχασμένος από τις ανεξήγητες, ακατανόητες και δυσερμήνευτες ενέργειες και πρωτοβουλίες της ΠΑΕ και όσων έχουν την ουσιαστική διαχειριστική της ευθύνη και πάνω απ’ όλα τις κρίσιμες επιλογές της ΠΑΕ.

3) Τα όσα κωμικά, αναφέρει η ΠΑΕ για τη συμπεριφορά του συλλόγου και τις ‘‘σοβαρές υπόνοιες!’’, εκτός από υβριστική, δυσφημιστική και ποινικώς κολάσιμη πράξη, εξηγούνται από τα πισώπλατα μαχαιρώματα που δέχθηκε ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ με στόχο την διάλυσή του. Ο κόσμος των Απολλωνιστών γνωρίζει άριστα ποιος στρατολόγησε τους εξωνημένους και πρόθυμους αρωγούς στη προσπάθεια να πνιγούν οι Ακαδημίες του συλλόγου με κορυφαία έκφραση τη μίσθωση του γηπέδου του ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΩΝ που χρησιμοποιούσε, επί σειράν ετών, ο σύλλογος με σοβαρό κόστος προς αποσυμφόρηση του γηπέδου ‘‘Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ’’, που η χρήση του περιοριζόταν για τα πολύ μικρά παιδιά.

Ο Γ.Σ., ότι και αν επιχειρεί, το κάνει υπό το άπλετο φώς της δημοσιότητας και απεχθάνεται τις σκοτεινές και επιλεκτικές συγκεντρώσεις και δεν προέτρεψε ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ να συγκροτήσει ομάδες, αντισυλλόγους και γενικά να ποδηγετήσει τους Απολλωνιστές με το δηλητήριο του διχασμού.

Τεράστιο και καταλυτικό παράδειγμα για τη άμεμπτη στάση του Δ.Σ. του γυμναστικού συλλόγου αποτελεί η υποδειγματική του αντίδραση και κυρίως ο κατευνασμός της οργής των Απολλωνιστών για το ‘‘έγκλημα’’ της απώλειας των βαθμών που ουσιαστικά γκρέμισε τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων μας για την άνοδο της ομάδας στη SUPER LEAGUE. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ κομπλεξικός για να βλέπει πάντοτε φαντάσματα και συνωμοσίες, εκτός αν για ορισμένους αυτό αποτελεί ανεξήγητη εσωτερική ανάγκη. Και να ήταν άλλωστε η μόνη περίπτωση αχαριστίας…

4) Στο θέμα της απόφασης της ΠΑΕ για τη δημιουργία τμημάτων υποδομών, οι στοιχειώδεις αρχές παιδείας και κοινωνικής αγωγής επέβαλλαν την προηγούμενη ενημέρωση του συλλόγου, όπως γίνεται σε όλους τους μεγάλους συλλόγους και τις ΠΑΕ που οφείλουν την υπόσταση τους στους αθλητικούς συλλόγους και σέβονται την ιστορία τους. Αντ’ αυτού ο σύλλογος δέχθηκε απρόκλητη και ιταμή επίθεση με στόχο τη διάλυση των ‘‘μισητών’’ Ακαδημιών.

5) Εκείνο όμως που ξεπερνάει κάθε όριο θράσους είναι να επικαλείται η ΠΑΕ τους Απολλωνιστές που έχτισαν το γήπεδο, όταν όπως φάνηκε από τη μνημειώδη γκάφα ενώπιον φιλάθλων στις 27/7/2016 ‘‘το γήπεδο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ είναι ποδοσφαιρικό και ανήκει στην ΠΑΕ!..’’ διαγράφοντας με μονοκονδυλιά την Ιστορία του συλλόγου από το 1948 μέχρι σήμερα.

Αλλά πώς να γνωρίζει ο κ. Π. Μονεμβασιώτης ότι το γήπεδο αυτό χτίστηκε με στίβο ολυμπιακών προδιαγραφών οκτώ διαδρομών, με υπαίθρια γήπεδα ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΩΛ & ΒΟΛΛΕΫ ΜΠΩΛ, με σκάμματα για όλα τα άλματα και όλους τους βατήρες ρίψεων, κλειστές αίθουσες πάλης, πυγμαχίας, ελληνορωμαϊκής κ.λπ. και ότι ανέδειξε ακόμη και Ολυμπιονίκες…

Το γήπεδο αυτό το έχτισαν με την αμέριστη συνδρομή των Απολλωνιστών πρόεδροι του γιγάντιου ηγετικού διαμετρήματος ενός Μαρσέλλου, έως Σολωμονίδη, ενός Οικονόμου και των διαδόχων τους που αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές τους, με μοναδικό όραμα να γυμνάζονται και να αγωνίζονται οι αθλητές όλων των αθλημάτων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στην πατρογονική τους εστία και βέβαια η ποδοσφαιρική ομάδα που πρωταγωνιστούσε στην Εθνική Κατηγορία που πριν το 1979 και συντηρούσε τα δέκα και πλέον τμήματα του συλλόγου.

Το όραμα αυτό όλων των Απολλωνιστών έρχεται σήμερα να ποδοπατήσει η ΠΑΕ, που κάνοντας το άσπρο-μαύρο, οδηγεί μετά από το 1948 την ομάδα ποδοσφαίρου στη προσφυγιά, μετατρέποντας μια ιστορική ομάδα σε διακονιάρη, ικανοποιώντας κάποια ανεξήγητα ένστικτα εμμονικού μίσους κατά του Γ.Σ.

Η κορυφαία όμως έκφραση θράσους είναι η κωμική προσπάθεια του να μεταφέρει την αποκλειστική και ολοκληρωτική ευθύνη του ‘‘ηγέτη’’ της σε ξένους ώμους θεωρώντας ότι έτσι εξασφαλίζει ένα άλλοθι για μία, ο μη γένοιτο, κακή πορεία στο νέο πρωτάθλημα. Ο Γ.Σ. δεν ζήτησε ποτέ από την ΠΑΕ τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το να αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τους νόμους και τους κανονισμούς.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που έχουν συμπεριφερθεί κατά τέτοιο τρόπο και έχουν αμφισβητήσει ακόμη και τους λογαριασμούς της ΔΕΚΟ!… και δεν έχουν αποκαταστήσει στοιχειωδώς και τις ζημιές του γηπέδου με τις οποίες βαρύνονται…                                                                                              

Για δύο μόνο πράγματα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα η ΠΑΕ και ο ηγέτης της να καυχηθούν:

Το ‘‘τοξικό περιβάλλον’’ και τη ‘‘μιζέρια, την κακομοιριά και τον διχασμό’’ που δημιούργησαν οι ίδιοι και που δυστυχώς αποτελούν το κλίμα και τον χώρο μέσα στον οποίο, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, έχουν μάθει να λειτουργούν. Αναρωτιέται κανείς, αν έχει μείνει έστω και ένας τρίτος (που να μην έχει υπηρεσιακή, εργασιακή ή άλλη εξάρτηση από την ΠΑΕ) με τον οποίο να μην έχει αντιδικήσει, φιλονικήσει ή έστω να του έχει μία στοιχειώδη εκτίμηση.

Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά και τα γνωρίζουν οι Απολλωνιστές που δεν καταπίνουν αμάσητα τα ασύστολα ψεύδη και τις ακατάληπτες εμμονές και φαντασιώσεις του ηγέτη της ΠΑΕ. Εκείνο όμως που αναζητούν είναι αυτό που κρύβεται πίσω από την συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και τη διαγραφή από τη μνήμη των Απολλωνιστών του θλιβερού αγώνα των δύο ομάδων και τη διαιτησία του Αμπάρκιολη που είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση του κ. Σταμάτη Βελλή ν’ αποχωρήσει από την ομάδα, καταγγέλλοντας με παρρησία τα συμβαίνοντα στο Ελληνικό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα!

Και μια σύσταση που ασφαλώς θ’ αποδειχθεί ωφέλιμη στην ΠΑΕ. Ας σταματήσουν τα παπαγαλάκια να σερβίρουν τα περί οικονομικών λόγων και άλλα τινά, γιατί αυτά εκθέτουν τους φιλοχρήματους και τους δεκαρολόγους που τέτοιοι δεν είναι βέβαια οι διοικούντες τον σύλλογο που δημιουργούν με προσωπικές θυσίες και αυταπάρνηση νέα τμήματα και δεν θα παύσουν ν’ αγωνίζονται για την επιβίωση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ παρά τον ανηλεή και πρόστυχο πόλεμο που δέχονται.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα τα πράγματα, υπάρχει ακόμα μία ελπίδα. Να κρατήσει ο ηγέτης της ΠΑΕ το ένδυμα του σκληρού και δεινού επιχειρηματία για τις επιχειρήσεις του και να ενδυθεί επιτέλους την τήβεννο του πραγματικού Απολλωνιστή. Ίσως είναι δύσκολο, αλλά μπορεί ακόμη ν’ απαλλάξει τον κόσμο των Απολλωνιστών από το τοξικό περιβάλλον, τη μιζέρια, την κακομοιριά και το διχασμό που ο ίδιος τόσο επιπόλαια και ανεξήγητα δημιούργησε.

Βέβαια χρειάζεται μεγάλο ψυχικό μεγαλείο για να κλείσει κάποιος μέσα στην καρδιά του τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, αλλά αυτό είναι αναγκαίο προσόν και αρετή για ένα ηγέτη ενός αιωνόβιου ιστορικού και βασανισμένου συλλόγου. Στην περίπτωση αυτή ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο: Ο κόσμος των Απολλωνιστών, χωρίς οποιαδήποτε εξαίρεση, θ’ αγκαλιάσει μια ‘‘οικουμενική’’ σύμπλευση και συμπόρευση που είναι η μόνη ασφαλής τροχιά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Κλείνοντας προς το παρόν αυτή την στοιχειώδη ενημέρωση όλων των Απολλωνιστών και γενικώς όλων των φιλάθλων επαναλαμβάνουμε ότι ανά πάσα στιγμή είμαστε στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε πτυχή και λεπτομέρεια των όσων έχουν συμβεί και συμβαίνουν μέχρι σήμερα και ευχαριστούμε αυτούς που έχουν προσέλθει στις ανοιχτές συζητήσεις μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις