Με Ντα Κόστα ο Ολυμπιακός Β. 1-0 τον Πανθηραϊκό σε φιλικό

Νικηφόρο ήταν το δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 του Πανθηραϊκού στην Κουτσούφλιανη, στο αθλητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η ομάδα, με τον Πορτογάλο Ντα Κόστα να σημειώνει στο 43′ το μοναδικό τέρμα της φιλικής αναμέτρησης.
Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας…

… είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, όσον αφορά την πορεία της προετοιμασίας, σ’ ένα παιχνίδι, πάντως, με λίγες καλές επιθετικές προσπάθειες, στο οποίο κυριάρχησε η δύναμη και οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών του στο παιχνίδι, ενώ δοκίμασε διάφορα σχήματα και όσους παίκτες ήταν ετοιμοπόλεμοι.
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, ενώ ο Στουρνάρας κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μανάλης το αριστερό. Οι Ζώνας και Κωστόπουλος ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Οι Πότσι και Σταύρου έπαιξαν ως ανασταλτικοί μέσοι, με τους Κόκα και Ναστέφσκι να αγωνίζονται στις πτέρυγες, αλλάζοντας αρκετές φορές πλευρές. Ο Ντα Κόστα έπαιξε ως επιτελικός μέσος, με τον Φλίγκο να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού στην επίθεση.
Το πρώτο 45λεπτο δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις, έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται κουρασμένες από την επίπονη προετοιμασία. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, κατάφερε και πήρε «κεφάλι» στο σκορ από μια στημένη φάση. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν φάουλ στο 43′, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντα Κόστα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πουρή, για να γράψει το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις, όμως δύσκολα έφταναν σε θέσεις βολής. Οι «ερυθρόλευκοι» στο διάστημα αυτό είχαν δύο καλές στιγμές με τους Κόκα και Αναστασίου, ενώ από την πλευρά του Πανθηραϊκός είχε δύο σουτ, τα οποία, πάντως, δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο αντιπρόεδρος Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Μανάλης, Ζώνας, Κωστόπουλος, Πότσι, Σταύρου, Κόκας, Ναστέφσκι, Ντα Κόστα, Φλίγκος.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Παλιούρας, Μπουργάνης, Στασινόπουλος, Τέλλος, Κολημήτρας, Αγγελής, Παπαϊωάννου, Χαντζής, Αναστασίου και Φαγκογιάννης.
Δεν αγωνίστηκαν οι Δωματάς για προληπτικούς λόγους, καθώς αισθάνεται σφίξιμο στον προσαγωγό, Πατσής, Σπηλιόπουλος, Ζαρίφης (προερχόταν από τραυματισμό) και Οικονόμου. Ο τελευταίος νιώθει ενοχλήσεις στον δικέφαλο.
ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ: Πουρής, Κορτσιλίδης, Καλαγκάνης, Κουμπαρούλης (46′ Λούκας), Μρκτσαν, Μενδρινός (46′ Μωραϊτης), Λαζαρίδης, Μπακάλης, Πόνσε, Περιάλης, Ζώνας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις