Τζήμας: «Εμείς τα έσοδα τα μετατρέπουμε σε έργα»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM 105.1 και στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σάκης Τζήμας. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού απολογισμού που πραγματοποιήθηκε μετά από περίπου έναν μήνα διαχείρισης ενώ απηύθυνε προσκλητήριο στους φίλους της ομάδας να δώσουν βροντερό παρών στην παρουσίαση των νέων εμφανίσεων στο Graceland, στις 19 Αυγούστου.

Αναλυτικά:

«Θα πρέπει να αναφέρουμε πως είχαμε ένα διοικητικό συμβούλιο χθες που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πω πως το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από εξαιρετικά παιδιά. Θα ήθελα να αναφέρω κάποια οικονομικά στοιχεία που δεν δημοσιοποιήθηκαν και για τα οποία τα μέλη του Δ.Σ. εκπλαγήκανε.

Κάναμε έναν μίνι απολογισμό εσόδων και εξόδων για τον μήνα που έχουμε αναλάβει την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος καθώς κι έναν βραχυχρόνιο προϋπολογισμό. Διαπιστώθηκαν τα εξής:

Τα έξοδα του Δ.Σ. για υποχρεώσεις της ομάδας ήταν 5000€. Τα πάντα καταγεγραμμένα και με αποδείξεις. Επίσης οι υποχρεώσεις για εργασίες του γηπέδου είναι όλες τακτοποιημένες.

Υπολογίζουμε πως τα έσοδα από τα διαρκείας θα είναι 60.000€. Ήδη έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού και βάσει της ζήτησης θεωρώ δεδομένο πως θα εξαντληθούν. Μάλιστα, γίνονται σκέψεις να εκδοθούν 100 ακόμη κάρτες διαρκείας για να καλύψουμε τη ζήτηση.

Τα έξοδα δεν ξεπερνούν τα 10.000€, που σημαίνει πως υπάρχει στο ταμείο ένα σημαντικό ποσό, πριν ακόμη δώσουμε τα φιλικά μας.

Επίσης, υπολογίζουμε τα έσοδα από της διαφημιστικές πινακίδες και τις χορηγίες στον ιματισμό, περίπου στις 40.000€.

Να τονίσω πως ποδοσφαιριστές και σπίτια είναι όλα πληρωμένα και μάλιστα δύο μήνες. Άρα έχουμε κι έναν αέρα ενός μήνα στα έξοδα.

Αυτό ήθελα να επιτύχω από τη στιγμή που ανέλαβα το τμήμα. Και γι’ αυτό έλεγα συνεχώς να υπάρχει υπομονή.

Επίσης να επισημάνω πως η μεταγραφική περίοδος δεν έχει τελειώσει. Με σύνεση και πρόγραμμα, αφήνουμε στον προπονητή να διαγνώσει τις δυνατότητες του υλικού που έχει κι εφόσον κρίνει πως χρειάζεται ενίσχυση θα το πράξουμε.

Αυτή την ενημέρωση, την έκανα προσωπικά και σε εκπροσώπους συνδέσμων σ’ ένα σύντομο πέρασμά μου από τα γραφεία τους.

Ακόμη και τα μέλη του συμβουλίου δεν περίμεναν αυτά τα αποτελέσματα που δείχνουν πως όχι μόνο έχουμε αλλάξει σελίδα αλλά πάμε ολοταχώς για μία ισχυρή Νίκη Βόλου.

Την ομάδα την παρακολουθώ εδώ κι ένα εξάμηνο. Είχα διαπιστώσει πως το νοικοκυριό δεν ήταν το μόνο που έλειπε από την ομάδα. Στην ομάδα γινόταν ζημιές είτε χωρίς πρόθεση είτε με πρόθεση.

Δεν είναι αποδεκτό να αναφέρονται κάποιοι σε ποδοσφαιριστές που η ομάδα επέλεξε να μην κρατήσει και να τους παρουσιάζουν μεγάλους παίκτες, όταν δεν γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους αποχώρησαν. Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όποια ομάδα κι αν πήγαν. Φέραμε και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές από τους οποίους η ομάδα ελπίζει να εισπράξει υπεραξία. Ένας από αυτούς ήταν ο Δαδάκος. Δεν χρειαζόταν να πάρει έκταση το θέμα. Ο προπονητής έχει τη δύναμη να επιλέγει και την ευθύνη, βέβαια, να φέρνει τους τρεις βαθμούς. Εμένα μ’ ενδιαφέρουν οι βαθμοί. Οι ποδοσφαιριστές που θα χρησιμοποιήσει δεν μ’ ενδιαφέρουν. Θα έπρεπε να φυλαχτεί το παιδί και όχι να μπει σε μία τέτοια διαδικασία δηλώσεων.

Όποιο ραδιόφωνο, δημοσιογράφος, προσπαθεί να αποδυναμώσει αυτό το έργο που κάνουμε, θα μ’ έχει απέναντί του. Για πρώτη φορά η Νίκη λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς τα έσοδα τα μετατρέπουμε σε έργα. Εμείς ποτέ δεν θα πάρουμε χρήματα για να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής… Εμείς ποτέ δεν θα στήσουμε αγώνα.

Εμείς αποδεικνύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και οι λίγοι τίποτα. Αν δεν υπήρχε αυτή η στήριξη του κόσμου, δεν θα γινόταν τίποτα απ’ όλα αυτά. Γι’ αυτόν τον λόγο ευχαριστώ τον κόσμο μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Ένας κόσμος που πρέπει να έχει το κεφάλι ψηλά. Όποιος τολμήσει να ακουμπήσει αυτή την ομάδα θα μ’ έχει απέναντί του.

Επίσης καλό είναι τα μέσα ενημέρωσης να μην μπερδεύουν τη διοίκηση του Ερασιτέχνη με το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να τονίσω πως με τον κ. Φάτση και με όλους τους ανθρώπους των τμημάτων της Νίκης, υπάρχει άριστη σχέση. Είμαι πολύ χαρούμενος να έχω απέναντί μου τέτοιους ανθρώπους και να συζητώ μαζί τους. Όλοι είναι αξιέπαινοι. Εύχομαι όλοι να είναι παρόντες στην παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας.

Να υπενθυμίσω πως την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 21:00 θα είναι η παρουσίαση της φανέλας και θα χαρώ να είναι όλος ο κόσμος εκεί. Η είσοδος είναι δωρεάν, θα υπάρχει μπουφές, αναψυκτικά και θα είναι μία πάρα πολύ όμορφη βραδιά.

Θα ήθελα επίσης ο κόσμος να παραβρεθεί και στη συναυλία που θα κάνουμε με έναν καλλιτέχνη όπως ο Γιάννης Πάριος. Να στηρίξει ο κόσμος γιατί όπως έχω πει τα έσοδα δεν θα πάνε μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε όλα τα τμήματα.

Χαίρομαι πραγματικά να δουλεύω γι’ αυτόν τον Σύλλογο. Επί της ευκαιρίας να πω για το βοηθητικό πως θα γίνει ένα στολίδι. Κάντε λίγο υπομονή και θα το δείτε. Οι εργασίες τρέχουν και όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους».

Απομαγνητοφώνηση – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις