Β. Στουρνάρας: Συνεχή προσπάθεια, υπομονή και ο στόχος θα επιτευχθεί

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Κουτσούφλιανη και από το βράδυ του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο Βόλο, θα ξεκουραστούν δύο μέρες και από την Τρίτη αρχίζει το τρίτο στάδιο προετοιμασίας, με σειρά φιλικών αγώνων, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο εκ των αρχηγών…

…της ομάδας και από τους πιο έμπειρους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, Βαγγέλης Στουρνάρας, μίλησε στο goalpost.gr για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, τονίζοντας πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, επεσήμανε, ωστόσο, πως χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά, σοβαρότητα, διαρκή προσπάθεια στις προπονήσεις, έτσι ώστε να «χτιστεί» με επιτυχία ο νέος Ολυμπιακός. Ο έμπειρος αμυντικός εξήρε την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου να φτιάξει μια υγιή ομάδα, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή και σύντομα θα δει στο γήπεδο την ομάδα να βγάζει τον χαρακτήρα και την ποιότητά της. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Σουρνάρα στο goalpost.gr:
«Κλείνει ο πρώτος μήνας προετοιμασίας και το επίπεδο δουλειάς, πιστεύω, πως είναι πολύ καλό. Δουλεύουμε με το προπονητικό τιμ, τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όσο και σε θέματα τακτικής και είμαστε – για τα δεδομένα της εποχής- σε καλό δρόμο. Σίγουρα χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στο διάστημα που ακολουθεί, έτσι ώστε όταν θα αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις να είμαστε έτοιμοι. Μέσα από τα φιλικά παιχνίδια που ακολουθούν, θα γίνει το λεγόμενο «δέσιμο» της ομάδας. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα παιχνίδια και να καταλάβουμε όλοι σε ποια ομάδα βρισκόμαστε.
Αρχίζει το τρίτο στάδιο προετοιμασίας, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί στο παιχνίδι μας, να βγάλουμε στο γήπεδο τα στοιχεία εκείνα που δουλεύουμε στις προπονήσεις, εν όψει των επίσημων αγώνων του πρωταθλήματος».
Για το ρόστερ και κατά πόσο οι παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα συνθέτουν ένα πολύ καλό σύνολο:
«Το ρόστερ είναι πάρα πολύ καλό, με τη διοίκηση να έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να φτιάξει μια ομάδα στην κυριολεξία από το μηδέν. Δεν μπορώ να κρίνω αν η ομάδα χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, θεωρώ, ωστόσο, πως όλα τα παιδιά που βρίσκονται στον Ολυμπιακό κάνουν μεγάλη προσπάθεια καθημερινά, προκειμένου να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις απαιτήσεις της ομάδας.
Γνωρίζουμε άπαντες, πως η απαίτηση της διοίκησης, του προπονητικού τιμ και των φιλάθλων είναι να πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα. Αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Θα ήταν άδικο να βγουν συμπεράσματα για την ομάδα, μέσα από τρία φιλικά παιχνίδια, τη στιγμή που είμαστε μια τελείως νέα ομάδα, η οποία τώρα «χτίζεται» και είναι λογικό στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μην είναι έτοιμη. Στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε στο τρίτο στάδιο της προετοιμασίας, είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα δείξει τον χαρακτήρα και την ποιότητα που τη διακρίνει. Οφείλουμε σε καθημερινή βάση να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις για να φτιάξουμε ένα σύνολο, το οποίο θα παίρνει τα αποτελέσματα, συνδυάζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή, να στηρίξει την ομάδα και με την έναρξη του πρωταθλήματος, πιστεύω, πως θα είμαστε έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό».
Για τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα και κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό:
«Τα νέα παιδιά που έχουν έρθει δουλεύουν σε πολύ καλό επίπεδο, έχουν όρεξη και διάθεση να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Μέσα από την ομάδα να πάρουν τις ευκαιρίες και θα αναδειχθούν. Αυτό είναι στα συν της ομάδας, καθώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός καθημερινά στις προπονήσεις. Ειδικά οι νεαροί ποδοσφαιριστές από τη Μαγνησία είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Κάθε μέρα θα πρέπει, ωστόσο, να δουλεύουν ολοένα και περισσότερο και πιστεύω ότι το μέλλον τους ανήκει».
Για το αν η διοίκηση είναι διπλά στους ποδοσφαιριστές:
«Η διοίκηση παρέχει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, προκειμένου όλοι οι παίκτες να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στη δουλειά μας και να δουλεύουμε απερίσπαστοι με προσηλωμένοι στο στόχο μας. Είμαστε τυχεροί, καθώς ο Ολυμπιακός διαθέτει μια διοικούσα επιτροπή που τηρεί τα όσα υπόσχεται στους παίκτες, με τον σύλλογο να δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα, παρότι η ομάδα αγωνίζεται φέτος στην Γ’ Εθνική».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις