Φιλική ΝΙΚΗ στα Κανάλια

Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο έκριναν τη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα Καναλίων και τη Νίκη Βόλου. Το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη επιβλήθηκε με σκορ 2-0 με τέρματα των Αλεξανδρή και Κορέτα στο 22′ και στο 42′ αντίστοιχα. Η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο 45λεπτο, ο Απόλλων προσπάθησε να ισορροπήσει και σε ορισμένα χρονικά διαστήματα κατάφερε να το πετύχει.

Από το πρώτο λεπτό η Νίκη ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μεταφέροντας τη δράση στην περιοχή των γηπεδούχων. Πότε με οργανωμένες επιθέσεις και πότε εκμεταλλευόμενη τα λάθη στην αμυντική λειτουργία των αντιπάλων δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Η Νίκη προηγήθηκε στο σκορ με τέρμα του Αλεξανδρή στο 22ο λεπτό με σουτ στην κίνηση μετά από ωραίο στρώσιμο του Κορέτα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προειδοποιήσει με σουτ των Τορεζάνι (4′), Δημολιού (5′) και Μαλακασιώτη (16′).

aegean karalis 782x100

Στο 28′ η Νίκη έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν ο Ματθαίου δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι, μετά από ωραία σέντρα του Δημολιού στο δεύτερο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει σε μία από τις λίγες φορές που επισκέφτηκε τα αντίπαλα καρέ. Ο Τσιουρής σούταρε από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 36′ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσουν όταν ο Παναγιωτάκης πέρασε στον Τσιουρή, που προσπάθησε να πλασάρει τον Τζήμα, όμως ο Ναουμίδης κατάφερε να αλλοιώσει το σουτ του επιθετικού του Απόλλωνα στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία.

Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη στο τελευταίο πεντάλεπτο πίεσε για να πετύχει ακόμη ένα τέρμα και τελικά το κατάφερε με σκόρερ τον Κορέτα. Συγκεκριμένα στο 42′ ο επιθετικός της Νίκης πήρε το ριμπάουντ από τις δύο αλλεπάλληλες αποκρούσεις του Μοράβα σε σε σουτ των Δημολιού και Τορεζάνι και χωρίς να δυσκολευτεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο, η Νίκη έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, όμως το σουτ του Τορεζάνι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη ο Λεωνίδας Μπίλης άλλαξε όλη την εντεκάδα, με τη Νίκη να αγωνίζεται με το ίδιο σύστημα. Οι κυανόλευκοι δημιούργησαν και πάλι προϋποθέσεις για την επίτευξη περισσότερων τερμάτων χωρίς όμως οι προσπάθειες να καρποφορήσουν. Το σουτ του Βουρδάκη στο 49′ δεν βρήκε στόχο ενώ ίδια κάταληξη (άουτ) είχε και το πλασέ του Ταουσιάνη στο 63′. Στο 68′ η Νίκη έφτασε κοντά στο 0-3 όμως το Μπρέζας έδειξε αντανακλαστικά στην προβολή του Γκάμπα μετά από συρτή σέντρα του Παπαγεωργίου

Η Νίκη Βόλου έδειξε δείγματα γραφής της φιλοσοφίας που θέλει να εφαρμόσει ο Λεωνίδας Μπίλης, που περιλαμβάνει κατοχή μπάλας, πίεση ψηλά με γεμάτη μεσαία γραμμή. Όταν οι παίκτες που θα αποτελέσουν και τον κορμό της βασικής εντεκάδας αγωνιστούν μαζί θα βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα καθώς στο σημερινό φιλικό οι έμπειροι ποδοσφαιριστές πλαισιώθηκαν με νεαρότερους.

Ο Απόλλων Καναλίων έδειξε πως διαθέτει ένα μαχητικό σύνολο και με δουλειά θα αποτελέσει και πάλι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας.

Διαιτητές: Σαμαράς, Γεωργατζής, Κατσιγιαννάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝ.: Μοράβας, Κουζιώκας, Φέιζο, Καράνταγλης, Φώτου, Ψήφος, Κόκκαλης, Χίντα, Παναγιωτάκης, Σιουρής, Βασιλείου
(Μπρέζας, Παπαναγιώτου, Κουκόλας, Μαστακούλης Ι, Μαστακούλης ΙΙ, Γεωργίου)
Προπονητής Κώστας Ρέππος

ΝΙΚΗ (Α’ μέρος): Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Δημουλάς, Ναουμίδης, Αλεξανδρής, Τορεζάνι, Τσιουρέλης, Ματθαίου, Μαλακασιώτης, Κορέτα.
ΝΙΚΗ (Β’ μέρος): Γρηγοριάδης, Παπαγεωργίου, Σουάρες Παρασκευαΐδης, Σφονδυλιάς, Πετράκος, Τσιανάκας, Παπαδόπουλος, Γκάμπας, Βουρδάκης, Ταουσιάνης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις