Πέρασε ΝΙΚΗφόρα και από τη Νεοκαισάρεια

Νικηφόρα πέρασε και από την Νεοκαισάρεια η Νίκη στη δεύτερη φιλική της αναμέτρηση με αντίπαλο τον τοπικό Αχιλλέα. Αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο μεστή αγωνιστικά δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γκολ του Μανίκα, μόλις στο 2ο λεπτό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με στο σκορ στο 0-1. Στην επανάληψη το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη ήταν πιο ουσιαστικό, καταφέρνοντας να κάνει την ανατροπή με γκολ του Μ. Παπαδόπουλου στο 62’ και του Ματθαίου στο 77’. Καθοριστική ήταν η επέμβαση του Τζήμα στο 48’ όταν απογειώθηκε για να κατεβάσει την μπάλα από το δεξί του γάμα, σε σουτ του Μανίκα.

Το ματς

Της έλειψε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Με πρόθεση να αιφνιδιάσει ξεκίνησε ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, πιέζοντας ψηλά τους φιλοξενούμενους. Η πίεση ψηλά ανάγκασε τους παίκτες της Νίκης σε λάθος που πλήρωσε με γκολ, όταν ο Νάκας έφυγε από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μανίκα ο οποίος από το καρδιά της περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μόλις στο 2ο λεπτό.

Το γκολ του Μανίκα ξύπνησε απότομα τους παίκτες της Νίκης, οι οποίοι προσπάθησαν να απαντήσουν, μεταφέροντας τη δράση στα καρέ του Σαρρή. Παρά την πίεση οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις φάσεις που θα ανησυχούσαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στην πιο επικίνδυνη στιγμή ένα σουτ του Τορεζάνι από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Ουσιαστική στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά και να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα της Νίκης. Στο 48’ το σουτ με το εξωτερικό του Μανίκα ανάγκασε τον Τζήμα σε μία εντυπωσιακή επέμβαση στο δεξί γάμα της εστίας του. Η αλλαγή του συστήματος της Νίκης από 4-3-3 σε 4-2-3-1 επηρέασε στην παραγωγή φάσεων της βολιώτικης ομάδας, με τον Αχιλλέα να παρουσιάζεται πιο φρέσκος στα πρώτα 15 λεπτά του 2ου μέρους. Από το 50ο λεπτό και μετά όμως η Νίκη ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και χωρίς βιασύνη προσπάθησε να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Με τη συμπλήρωση του 50ου λεπτού ο Τορεζάνι επιχείρησε σουτ που πέρασε άουτ και στο 62’ ήρθε η ισοφάριση. Η Νίκη κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάριος Παπαδόπουλος, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαρρή, γράφοντας το 1-1.

Οι πολλές αλλαγές των γηπεδούχων επηρέασε σημαντικά την αγωνιστική τους εικόνα, με τη Νίκη να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει πλήρως τον έλεγχο του αγώνα. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 77’ με τον Τορεζάνι να βρίσκει με σέντρα τον Ματθαίου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να κάνει το 1-2. Η Νίκη παρά τις πολλές αλλαγές δεν κατέβασε στροφές καθώς όσοι ποδοσφαιριστές πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό. Στο 87’ το τεχνικό σουτ του Βουρδάκη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σαρρή, στην πιο επικίνδυνη φάση των γηπεδούχων.

Το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένο από την προηγούμενη φιλική αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Καναλίων και είναι εμφανές πως τα συστήματα με τα οποία θα αγωνιστεί η Νίκη Βόλου αρχίζουν και αφομοιώνονται από τους ποδοσφαιριστές. Επιθετικά η ομάδα βρίσκει ρυθμό, θα χρειαστεί όμως δουλειά στην αμυντική της λειτουργία και στον τρόπο που βρίσκονται μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια που αμύνεται.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Σαρρής, Πολυχρονιάδης, Δερμίσης, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος Χ., Παγωνίδης, Ψύρρας, Δήμηνας, Μανίκας, Νάκας, Καμπερίδης

Έπαιξαν και οι Γαβριηλίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Ζόγλυκας, Δαδάκος, Βούλγαρης, Ναλμπαντίδης

Νίκη Βόλου: Τζήμας, Παπαδήμας (46’ Παπαγεωργίου), Παρασκευαΐδης (80’ Σφονδυλιάς), Ναουμίδης, Δημολιός (89’ Σοάρες), Πετράκος (85’ Τσιανάκας), Παπαδόπουλος Μ. (68’ Βουρδάκης), Τσιουρέλης (54’ Κόκας), Τορεζάνι, Μαλακασιώτης (64’ Ματθαίου), Κορέτα (87’ Γκάμπας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις