Τζήμας: «Κάποιοι ποντάρουν στην αποτυχία της ομάδας»

Η αντίδραση μερίδας φίλων της Νίκης για την κίνηση του Σάκη Τζήμα να χρίσει τον Γιάννη Πάριο επίτιμο πρόεδρο της Νίκης, έφερε την απάντηση του διοικητικού ηγέτη του ποδοσφαιρικού τμήματος, που τόνισε πως κάποιοι ποντάρουν στην αποτυχία της ομάδας, ενώ παράλληλα δικαιολόγησε την ενέργεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάκης Τζήμας στο ραδιόφωνο του Blue Heart FMκαι στον Γιώργο Μαστρογιάννη:

«Καμία φωτιά δεν άναψε με την κίνηση να χρίσω επίτιμο πρόεδρο τον Γιάννη Πάριο. Η Μπαρσελόνα έχει 23 επίτιμους προέδρους μεταξύ των οποίων υπάρχουν και καλλιτέχνες οι οποίοι βοηθούν κατά καιρούς τον σύλλογο. Όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Από την στιγμή που δεν μπορείς να ακούσεις και δεν έχεις ακούσει την άποψη το πώς και το γιατί δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη. Ο Γιάννης Πάριος άφησε χθες ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο θα διατεθεί όχι στην διοικούσα του ποδοσφαίρου. Την ώρα που πλήρωνα τους ανθρώπους έγινε μία πρόταση από τον ίδιο και τους ανθρώπους που γνωρίζω χρόνια άλλα χρήματα ήταν να πληρωθεί ο καλλιτέχνης και άλλα πήρε. Του εξήγησα στην σύντομη συνάντηση, είδε κάποια πράγματα, συγκινήθηκε και του είπα εδώ δεν είχαμε νερό να πλυθούμε κ.τ.λ. Άφησε ένα σημαντικό ποσό που μαζί με αυτό που θα βάλει ο πρόεδρος όπως έχει δεσμευτεί θα πάει στο βιβλιάριο των ταμείων σήμερα κιόλας της διοικούσας επιτροπής όλων των τμημάτων.

Να μάθετε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μάρκετινγκ, έναν τέτοιον καλλιτέχνη τόσο μεγάλου μεγέθους δεν τον έχεις μόνο για μία φορά. Τον έχεις για δύο και τρεις φορές. Κάνεις μια υποδομή, τον τιμάς, να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα. Τέτοιες εποχές που ζούμε λίγοι βάζουν το χέρι στην τσέπη. Μερικοί χθες κρύβονταν, μερικοί προσπάθησαν να περάσουν τις γυναίκες τους δωρεάν, μερικοί περίμεναν ν’ ανοίξουν οι πόρτες και υπήρχε και ο φτωχός, ο απλός κόσμος. Να τα αφήσουμε αυτά στην άκρη δεν θα περάσουν αυτά σας το λέω ξεκάθαρα. Και μην έχει κανείς την εντύπωση πως σε καμιά αποτυχία της ομάδας θα βγει να κάνει… Όποιος πληρώνει αυτός έχει και τον λόγο. Άνθρωποι των τμημάτων θέλουν να ξεκινήσουν τα τμήματά τους και δεν έχουν τα χρήματα. Εγώ βοήθησα και αυτό που είχα στο μυαλό να κάνω ήταν να μην αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη, αλλά να είναι προς το συμφέρον του συλλόγου.

Για την απόφαση, να ξέρετε όταν τιμάς κάποιον και τον ανακηρύσσεις τιμητικά πρόεδρο, στις εταιρίες μας και στις δουλειές μας τιμάμε οποιονδήποτε άνθρωπο βοηθάει από την δική του μεριά. Είτε είναι παλαίμαχος, είτε άνθρωπος που έχει βοηθήσει με την προσφορά του με άλλο τρόπο και αυτά θα γίνονται σε κάθε μεγάλη εκδήλωση, θα αρχίσουν να γίνονται διάφοροι τιμητικοί πρόεδροι. Μπορείς να έχεις και 20 και 30 και 50. Δεν σε δεσμεύει κανείς.

Η ιστορία αυτή δεν άφησε μόνο κέρδος, ο κόσμος ευχαριστήθηκε, αυτήν τη στιγμή η ομάδα προβάλλεται. Ήταν μία ζεστή βραδιά, ήταν προσεγμένη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Τζαλάκα, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, αυτόν που έχει καταφέρει να στήσει όλο αυτό το πράγμα. Εκείνη την ώρα που άλλοι απολάμβαναν τον Πάριο εμάς τα πόδια μας έπαιρναν φωτιά. Υπήρχαν διαδικαστικά θέματα, θέματα δύσκολα, αλλά η χαρά η δικιά μας ήταν όταν μπαίναμε για πέντε λεπτά μέσα και βλέπαμε όλον αυτόν τον κόσμο. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, κόσμος που αγάπησε…

Κάποιοι στεναχωρήθηκαν που ήταν πετυχημένη η βραδιά. Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι. Δεν θέλω να τους στιγματίσω εγώ, τους έχει στιγματίσει ο κόσμος και μου τα λένε σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μπορούν να καταλάβουν την φιλοσοφία, ήθελαν πάντα μια μίζερη Νίκη Βόλου. Η Νίκη Βόλου έχει αλλάξει, πρώτα το τμήμα του ποδοσφαίρου. Κοντά σ’ αυτό θα αλλάξουν και τα άλλα τμήματα. Νομίζω πως κάποιοι άνθρωποι θέλουν μικρή τη Νίκη Βόλου. Ξέρετε το να πάω στην Β’ Εθνική ή στην Α’ και μετά να πέσουμε με 7.000 χλμ την ώρα στην θάλασσα, δεν είναι κι ότι καλύτερο. Το νοικοκυριό είναι αυτό που μετράει. Αυτά τα παιδάκια που στερούνταν βασικών αγαθών, αυτά είναι που μετράνε για εμένα. Κι από εκεί και πέρα φυσικά και ο πρωταθλητισμός μπορεί να γίνει με χαμηλότερα μπάτζετ έχει αποδειχθεί στο εξωτερικό και αλλού.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κόσμο που μας τίμησε, τους εθελοντές όλους, που ήταν και από την ομάδα αλλά και άλλα απλά Νικιώτικα παιδιά πρόσφεραν για να τελειώσει καλά η βραδιά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, όχι μόνο για την χθεσινή βραδιά αλλά ότι πλέον έχει ανοίξει μια καινούρια σελίδα για όλο τον σύλλογο της Νίκης. Μια ασφάλεια οικονομική την οποία κάποιοι άνθρωποι τις πρώτες πέντε ώρες φρονούν ότι με το να πουν κάποια πράγματα θα κάνουν ζημιά στον σύλλογο. Αυτό ήταν μια μεγάλη αποτυχία των ανθρώπων αυτών που έγραψαν κάτι χωρίς να γνωρίζουν το γιατί. Στις σημερινές εποχές τα χρήματα είναι δύσκολα, το έχω δει προσωπικά… Σταματήστε τα αυτά. Αφήστε την ομάδα ήρεμη να προχωρήσει. Θα παρακαλέσω να μην υπάρχουν πρωτοβουλίες αλλά και να το κάνουν δεν θα με πειράξει καθόλου. Θέλω να γνωρίζουν τα δικά μου τα παιδιά ότι θα έχουν ίσης αντιμετώπισης.

Τώρα αν γνωρίζουν αυτοί καλύτερα ποιος ποδοσφαιριστής ήταν καλύτερος και βάζουν φωτογραφίες ενός παιδιού που έπαιξε τρία ματς και ακόμα δεν είπαμε καλημέρα και αν θα παίξει βασικός στη Γ’ Εθνική, είναι κουτοπόνηρο να φέρνουν διχόνοιες στα παιδάκια ή να τα θαμπώσουν να τα κάνουν να πετάνε στα σύννεφα. Θέλω τους ποδοσφαιριστές μου προσγειωμένους, την ομάδα προσγειωμένη, τα οικονομικά μας προσγειωμένα, θα τιμάτε από εμάς όποιος βάζει το χέρι στην τσέπη.

Χθες κάποιος μας είπε κάνω φόρμες και παρήγγειλα τις φόρμες και η ομάδα έπαθε ζημιά 840 ευρώ γιατί τις πετάξαμε. Και δεν έχω πει το όνομα, που θα βάλουν στο στόμα τους τον Γιάννη Πάριο που με το καλημέρα άνοιξε μια καινούρια σελίδα για την Νίκη Βόλου. Την σελίδα των αξιοπρεπών συναυλιών. Γιατί εκτός από τον Γιάννη Πάριο και τους ανθρώπους που ήταν χθες εδώ, υπάρχει μια πλειάδα μεγάλη καλλιτεχνών η οποία θα μπορεί να βοηθάει τον σύλλογο κάθε χρόνο».

Για τη συνάντηση με γνωστό επιχειρηματία της περιοχής

«Χθες επιχειρηματίας που σχετίζεται με τον Πάριο ήταν στο γήπεδο και δεν ήταν μόνο αυτό. Κάλεσε τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου και είπε πως εγώ δεν ήρθα για τον Γιάννη Πάριο μόνο, ήρθα πρόεδρε να σε γνωρίσω γιατί σε αυτή την ομάδα έχω βάλει λεφτά και τα λαμόγια μου τα έφαγαν. Αυτοί που νομίζουν ότι θα βγαίνουν και θα λένε ότι θέλουν… τελείωσε ο κόσμος της Νέας Ιωνία ξύπνησε. Ο κόσμος της Νέας Ιωνίας βλέπει τα έργα, βλέπει τα παιδιά του να παίζουν στο γήπεδο, βλέπει ανθρώπους που αγωνίζονται για να παίξουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια, και αυτοί οι δύο τρεις φιλοσοφημένοι που όταν ακούν μια κουβέντα λες και τι έγινε έπεσε το βουνό, ας ανοίξουν τα μάτια τους να διαβάσουν ιστορία να δουν τι συμβαίνει».

«Κάποιοι ποντάρουν στην αποτυχία»

«Έχω κάνει κι άλλα πράγματα τέτοια επίτηδες για να δω ποιοι είναι οι φίλοι της ομάδας και ποιοι είναι εχθροί. Σας είπα αυτοί στεναχωρήθηκαν που είδαν τον κόσμο. Κάποιοι ότι και να κάνει η ομάδα, ποντάρουν στην αποτυχία, όπως το φιλικό με τη Βέροια.

Εμείς χαρήκαμε. Ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα. Οτιδήποτε άλλο δεν με αγγίζει. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τη σημασία να χρίζεις κάποιον επίτιμο πρόεδρο. Προσωπικά πιστεύω πως ήταν πολύ επιτυχημένη κίνηση. Κατ’ αρχήν θα προβληθεί από τα μέσα ενημέρωσης και από τα κεντρικά όπου θα ακουστεί το όνομα της Νίκης Βόλου. Παράλληλα όσο περισσότερο προβάλλεται η συναυλία, τόσο πιο εύκολο θα είναι στο μέλλον να πείσουμε κάποιον καλλιτέχνη σε μία αντίστοιχη εκδήλωση. Ο γνωστός επιχειρηματίας που έδωσε το παρών στην συναυλία είναι και διατεθειμένος να βοηθήσει αυτή τη νέα προσπάθεια η οποία στηρίζεται στο νοικοκυριό.

Το κέρδος δεν ήταν μόνο ότι πέρασε καλά ο κόσμος. Η ομάδα κέρδισε πάρα πολλά πράγματα χθες. Η προβολή αυτή με τη συναυλία του Γιάννη Πάριου θα φέρει και νέους χορηγούς για την ομάδα. Και από δω και πέρα που αποκτήσαμε και την τεχνογνωσία για τέτοιου είδους εκδηλώσεις τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Για τις εργασίες στο γήπεδο

«Αυτή την ώρα γίνεται η καθαριότητα του γηπέδου. Το απόγευμα θα έρθει άνθρωπος της εταιρίας που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου. Μεθαύριο θα ξεκινήσουν τα μηχανήματα. Αποφασίσαμε να προσθέσουμε πολλά περισσότερα τετραγωνικά μέτρα έτοιμου χλοοτάπητα, γιατί στο παρελθόν έγιναν εγκλήματα με τον αγωνιστικό χώρο»

«Κάποιοι θέλουν την ομάδα στη μιζέρια»

«Κάθε αρνητικό σχόλιο δεν στρέφεται κατά του Τζήμα αλλά κατά του νοικοκυριού, των εισοδημάτων και της βοήθειας αυτών των ανθρώπων στην ομάδα. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να κάνουν κακό και να βάλουν την ομάδα στη μιζέρια, να πηγαίνεις να παίξεις στο Κίτρος με 13 παίκτες και στο τέλος να μην έχουμε μαντήλι να κλάψουμε… Αν αυτό θέλετε να το κάνετε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Σε δεύτερή του τηλεφωνική παρέμβασή του στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης ο κ. Τζήμας πως η κίνηση προς τον Γιάννη Πάριο ήταν τιμητική και σε καμία περίπτωση θεσμική, ενώ έχει ως πρόεδρος τη δυνατότητα να το πράξει χωρίς να χρειάζεται έγκριση από Δ.Σ. ή γενικές συνελεύσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις